Overgangsalderen.net – et anderledes website

Overgangsalderen.net er et usædvanligt website. Mit oprindelige hensigt  var, at opbygge et site fyldt til randen med beretninger, minder, gode råd og erfaringer skrevet af modne kvinder, på tværs af klasseskel, hvor de elitære gerne måtte blive væk, da de har jo så mange andre platforme at optræde på, mens de “almindelige” livskloge “tavse” kvinder – for første gang skulle få plads, hvor alle deres oplevelser var velkommen.

Sådan gik det ikke.

Efter et par år med et par tusind tilmeldinger fra kvinder, der hellere ville læse hvad andre skriver end selv at skrive – har jeg taget beslutningen om at ændre koncepten. Fra da af blev Overgangsalderen.net en blog i “forum-form”, en platform for de få, skrivende tilmeldte brugere. Også denne ændring af konceptet slog fejl.

Godt nok modtager jeg fortsat henvendelser fra interesserede, der gerne ville tilmeldes, men da de bliver oplyst om at her skal skrives for at være bruger – hører jeg aldrig mere fra dem.

Selv om det ellers var hensigten, at her skulle findes omtaler af alle aspekter af at være en moden kvinde, har tingene udviklet sig i retning af politiske analyser, og ellers oplysning om helbred og sygdom. Denne drejning er, så at sige, sket efterhånden vi er blevet klar over, at “kvinden” er et offer for både samfundets. politikernes og lægernes fordomme og objekt for massive, dårlige omtaler som værende “omkostningstunge” for samfundet i kraft af at være “de største” forbrugere af sundhedsydelser. Hvorfor vores, i virkeligheden “stærke køn” skulle pludselig forvandles til en byrde – er et interessant spørgsmål, der i den grad trænger til en opklaring, helst inden alle kvinder begynder selv tro på det.

Jeg fandt ud af, at vores læger er ved at blive oplært i at se patienterne, særlig de kvindelige patienter som de facto hypokondere. Denne holdning er ved at blive udviklet til skade for kvindernes helbred generelt og i særdeleshed, til skade for kvindernes familier, idet resultatet bliver  familier ramte af  mødrenes, farmødrenes, mormødrenes, svigermødrenes kroniske sygdomme, der er følge af at deres oprindelige sygdomme  ikke behandles, men arkiveres i kategorien “funktionelle lidelser” – et pænt navn for “indbildte sygdomme”.

De danske psykiatere af den fornemme speciale-betegnelse “Liaison-psykiatri” har opfundet et helt nyt “værktøj” for lægerne, hvormed vores ellers før så betroede praktiserende læger kan nu anvende til sortering af deres patienter. Mange, mange, mange kvinder med stofskifterelaterede kroniske sygdomme henhører under denne kategori og kan ikke regne med at blive behandlet, fordi deres læger, en gang for alle, har forsømt deres pligter og erstattet dem med Liaison-psykiaternes “værktøj” – TERM-modellen. Det er grunden til, at vi har oprettet kategorier for begge emner, der har en umådelig stor betydning for alle kvinder, og særlig for ældre kvinder: TERM-modellen og Stofskiftesygdomme.

Andet stort problem for alle ældre kvinder (og andre) er “sundheds-apostler”! Alle disse “sundheds”råd vi oversvømmes med hver eneste dag af dagblade konkurrerende med ugeblade om, hvem er den mest trivielle og appellerer til flest autoritetstro læsere. Der er nærmest ingen grænser for, hvad den “nye forskning”, “nyeste forskning”, “eksperterne”, “forskere”, særlig i USA og ellers i alle disse, medicinalindustri-støttede patientforeninger forkynder i pressen næsten hver dag.

Så er solen skadelig, så er fedt og salt de rene dræbere, så er det cigarretter eller C-vitaminet noget Fanden har opfundet. Det er en jungle at hitte rede i og hvis det overhovedet skal lykkes at finde en ægte sund livsstil for os selv, må vi helst vende det døve øre til hvad det behager “annonce-journalisterne” at kalde for “sundt”, da deres “sundehedsbudskaber” har ikke meget tilfælles med sundheden.  Tværtimod, er de med til samlebånds at fremstille endnu flere forbrugere af  piller, piller og atter piller . Derfor finder du ikke på denne hjemmeside anbefalinger af andet, end støttet af vores egen samvittighed, erfaringer og usponsoreret viden, der stammer fra lige så usponsorerede kilder.

Andet, af afgørende vigtighed for ældre kvinder (og andre) emne er tænderne. Man kan altså udmærket blive syg af at have sine tænder passet af giftige tandlæger. Her går vi, og i dyre domme betaler for at vores tandsæt fungerer og…. i stedet får vi ihærdige anbefalinger af fluor-holdige tandplejemidler – uden at de fleste af de højtuddannede tandlæger kan argumentere for anvendelse af fluor på bedre måde, end med at henvise til “købe-forskning” og deres egen “overbevisning” dvs. troen. Er det det vi har betalt for da vi, i dyre domme har uddannet tandlægerne, så de i dag gør os syge? “Troen”? Burde man ikke kunne forvente sig noget bedre end “tro” af akademikere? Det mener vi, men de mener det ikke, at dømme efter deres praksis og deres “argumenter”.

At fluor ødelægger skjoldbruskkirtlen og dermed stofskiftet kan du læse om flere steder her på sitet og hvorfor skulle dette gælde ældre kvinder mere end andre aldersgrupper? Fordi selv om det er vigtigt – livsvigtigt – for alle, at kunne bevare sine hormonkirtler raske gennem tilværelsen, er det hos ældre mennesker og særlig hos ældre kvinder, at overgangsalderen svækker alle hormonkirtler startende med kønskirtlerne….

Alle kroppens kirtler understøtter hinanden gennem “hormon-feedback” kirtlerne indbyrdes og mens mændenes kirtler bliver ældre stille og rolig over årene – bliver kvindernes hormonkirtler ramt af en domino-effekt ved at kønskirtlerne sætter ud først. Hos nogle hurtigt, hos andre langsommere – men hos alle starter det totale “sammenbrud” af hormonbalancen, indtil kroppen efter nogle/mange år har fundet sit nye hormonleje, dog uden at vi nogensinde bliver “de samme” igen. Det er derfor, at kvindernes liv ændres så radikalt ved indtræden i overgangsalderen på de ellers mest dagligdags vante punkter som at kunne sove, at kunne abstrahere fra dårlige input, at kunne læse en bog, at kunne elske sin mand og have overskud til sine børn, sine venner og sine interesser. Uagtet enkelte “heltinders” forsikringer om at der er ikke noget at frygte, og lægernes nonchalante henvisninger til, at overgangsalderen ikke er en sygdom – er den altså det rene helvede for mange kvinder!

For at dette helvede ikke bliver værre end højst nødvendigt har vi alle brug for at vores skjoldbruskkirtel fungerer ordentligt. Hele vores stofskifte og dermed psykisk og fysisk helse står og falder med skjoldbruskkirtlen på alle dage – også på ældre dage! Men det nytter intet – intet som helst, når vi børster tænder i fluor, skyller munden med fluor, tygger på fluor og få tænderne fyldt med fluorholdige plastmaterialer designet til at frigive fluor til mundens slimhinder, hvorfra vejen til alle kroppens celler er åbent.

Resultat?

Smadret skjoldbruskkirtel + nedsat stofskifte + alle de følgesygdomme, som udvikles i denne tilstand = sygelighed, smadret livskvalitet, forfald, tab af jobbet, slagsmål med sociale myndigheder, førtidspension for de heldige, ruin og socialt deroute for de uheldige… og man kan blive ved!

Det er grunden til, at du her, på vores site finder så mange oplysninger om netop fluor og stofskifte! Det kan godt være, at I får fortalt noget andet af lægerne, “eksperterne” og politikere, men når man en gang har set en ministers tænder fyldt med fluorose-pletter på deres tænder – giver man ikke meget for budskaberne/forsikringerne hun/han udsender som værende sandheder om, hvad du har godt af, eller ikke. Han/hun er jo ingen steder at finde den dag deres gode råd har kværket vores helbred…. Tværtimod – han/hun sørger omhyggelig for, at den dag helbredet svigter – står vi alle med skægget i postkassen fordi vi ikke længere er respektable skatteydere, hvorfor vi bliver et jagtet vildt for sagsbehandlere, teamledere på jobcentre og andre aktører indenfor den sociale sektor, hvor nu selv de sygemeldte med livstruende sygdomme jages af de ihærdige sagsbehandlere, mens politikere og vores ministre trækker i trådene. Først er de med til at ødelægge vores helbred gennem IKKE at leve op til deres pligter om kontrol og lødig egen-forskning – og senere bygger de plejehjem hvor fortravlet personale skal dope de indsatte, for overhovedet at nå dagens opgaver.

Jamen, vi siger nej! Vi tænker selv, vi lærer hvad vi ikke ved nok om og – vi træffer vores egne beslutninger, for når sandheden skal helt og utilsløret frem – er det os, almindelige mennesker med egen interesse i kvaliteten af vores egen tilværelse – det er os, der faktisk ved mere end “eksperterne”.

Hvorfor?

Ja, fordi eksperterne som regel er så fokuserede på deres egen, smal speciale – at de overhovedet ikke er i stand til at vurdere konsekvenserne deres smalle budskaber kan have på andre helse-områder end det deres speciale dækker…

Eksempel?

Hvorfor ikke. Salt! Hjertelæger advarer mod salt. Nogle kalder endda salt for “den hvide død”. Det betyder ikke så meget, at der faktisk ikke findes forskning som bekræfter denne skrøne og (igen) hviler budskabet hovedsagelig på “tro” og “overbevisning”. Men hvem mon advarer mod, at underskuddet af almindeligt salt i kosten vil før eller siden smadre vores binyrer? Ingen! Og så står der efterfølgende et nyt kor af “eksperterne” og brokker sig over at hele befolkning er stresset i en grad, der berettiger til tilkendelse af en førtidspension. Det er, som sagt, et eksempel på konsekvenserne af fanatiske kostråd udbredt af lige så fanatiske “eksperter” og selv om disse eksperter går til dagligt iført hvide kirtler – er der ingen garanti for, at deres anbefalinger er helsebringende. Tværtimod kan hver og een af dem modbevises. Det skal vi selv gøre. Det er vi nødt til fordi….

…. den dag deres anbefalinger har ført os i utide ud af arbejdsmarkedet og ind på hospitalerne – slår de verdensrekord i hurtigløb, flygtende over stok og sten fra deres ansvar for at have ødelagt vores helbred med deres tro- og overbevisning-baserede anbefalinger. Man kan ikke stille sig op over for en sagsbehandler i jobcenter, hvor man bliver presset til diverse aktiveringer  “for at bevare “tilknytningen” til arbejdsmarkedet” og forlange sig fritaget med henvisning til at formanden for Hjerteforeningen har anbefalet en helbredsskadelig reduktion af salt i kosten, man har efterlevet genne flere år, vel? Eller Diabetesforeningens anbefaling af dræbende, syntetiske sødestoffer, vel? Eller Kræftens Bekæmpelses advarsler mod solen, vel?

Og således har man lyttet, adlydt og altid gjort “det rigtige”, men når det så ikke holder hvad det lovede – står vi tilbage helt alene med vores unødvendige sygdomme og konsekvenserne deraf. Derfor ser Overgangsalderen.net sådan ud i dag, selv om den oprindelige mening med websitet var helt anden. Vi har udviklet os i overensstemmelse med de behov vi har opdaget undervejs gennem årene og vi har fundet ud af – at ingen verdens gode råd, hyggestunder og andet godt nytter det mindste hvis vores helbred ikke følger med. Er helbredet forsvaret og bevaret – ordner resten sig næsten af sig selv…. Holder helbredet ikke – kan selv mange Overgangsalderen.net-like websites ikke trylle sine brugere og sine læsere om til lykkelige mennesker.

Vi vil derfor anbefale alle ældre mennesker – kvinder og mænd – at bruge deres fritid til at genopfriske eller lære engelsk fra bunden, da man ellers er prisgivet den information det behager de danske “eksperter” at vælge for os, uden at vi kan gennemskue hvad de har fravalgt at oplyse os om.

Dernæst vil vi anbefale alle, unge og gamle, kvinder og mænd – at indse deres egne muligheder for at selv at vurdere og tænke over det, de læser og hører “derude” hvor mennesker er ansat til at udvælge, hvad de mener vi bør vide – og vigtigts – hvad de mener vi ikke skal vide. Vær, pr definition skeptisk! Stol på din egen sund fornuft og sørg for at skille din “overbevisning” fra din viden. Ellers vil du, som eksperterne – ende på afveje.

Tænk selv! Vurder selv! Bedøm selv! Og frem for alt – tro ikke, at det du selv lærer er mindre værd i forhold til dem, hvis uddannelse er højere end din. Man kan være en højt uddannet tumpe og en visionær, klog analfabet. Fælles for dem, hvis liv er værd at (over)leve er at de har formået at bevare deres personlig og faglig integritet deres liv og karriere igennem, hvor de ikke er til falds for hverken mønt eller rygte. Dem kunne vi godt bruge mange flere af.

Hvis du ikke mener at du har evner eller færdigheder nok til at vende det døve øre til eksperterne – gå i gang med at udvikle dig selv og lære nyt. Det gør vi.

Velkommen på Overgangsalderen.net

Forfattet d. 22. oktober 2009