Side 1 af 2 12 Sidste
Viser resultater 1 til 30 af 39

Emne: Xylitol

 1. #1
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Xylitol

  Hmm.... Xylitol.... hmmm.... hvad nu det er for noget....?

  Sikkert noget syntetisk stads, man hører så meget om, "de" putter i tandpastaerne, munskyl, sukkerfrie tyggegummi og andet, nymodens farlige stads man helst skal vogte sig for

  At Xylitol er et naturligt sukkerstof er kommet fuldstændigt bag på mig!! At Xylitol tillige er tusind gange bedre til at regenerere, vedligeholde og beskytte tandemalje end fluor (lige netop det havde jeg aldrig troet på m.h.t. fluor, men masser af mennesker gør desværre) - havde jeg heller ikke vidst noget om.

  Men at Xylitol kan endda anvendes i madlavningen, i stedet for almindeligt sukker (!!!!) - DET ER EN TOTAL NYHED FOR MIG. Også i den grad .

  Hvem pokker kunne dog finde på at kalde et supersundt sukkerstof - noget så "syntetisk" som Xylitol og dermed faktisk misvisende for dem, der leder efter værdige afløsere for almindeligt sukker til husholdningen, idet bare man ser navnet "Xylitol" - zapper man bare videre og tænker: "Aspartam, Xylitol, jeah, right - lige fedt"

  Men det er ikke "lige fedt". Det er faktisk meget interessant. Og hvis blot halvdelen af div. beskrivelser af stoffet "holder vand" - ja, så har vi her et superværdigt alternativ til almindeligt sukker og hver gang vi anvender det - bliver vores mad og drikke helsefremmende og sundhedsbevarende.

  Godt nok skal man igennem en overvindelse af gamle sukker-u-vaner, både i mentalt og praktisk, men hvilken stor gevinst man så vil opnå for smagsløgene og helbredet.... på alle måder og til alle tider. Jeg er bare SÅ forbløffet, at det er helt forbløffende.... Jeg "plejer" jo ikke lade mig forvirre så let. Men det gjorde jeg altså denne gang og derfor vil jeg SÅ gerne anbefale, at vi overvejer konsekvent at erstatte almindeligt sukker i husholdningen Xylitol.

  Gevinsten synes at være enorm.... for alle aldersklasser. Hvor mange "livsstilssygdomme" starter allerede i de yngre år, som følge af indtagelse af sukker i kæmpe mængder? Mange. Næsten dem alle. Faktisk er det ikke fed mad så meget som "sød" mad, der giver størst vægtstigning og skaber en afhængighed på linie med alkohol og tobak eller euforiserende stoffer. Tænk bare på insulinstigningen og den opstemthed, der følger med når vi havde hygget os med sukkerholdig mad og drikke.... Og efter nogen tid - børn og voksne.... ja, så kommer insulinresistens og PCOS (hos piger/kvinder), hvor man fortsat ikke kan enes om insulinresistens er årsagen til eller virkningen af PCOS - et svøbe om en kvindekrop med uregerlig overvægt og tabet af fertilitet til følge...

  Der er mange andre problemer og sygdomme, som følger vores sukker-uvaner. Men er der noget at sige til at vi bliver syge af sukker - når indtagelsen pr år i gennemsnit i Danmark løber op i over 45 kg om året!!! Når man tillige erkender, at "gennemsnit" betyder blot at en del af os lever "sukkerfrit", så må resten af os få meget mere end de 45 kg/år indenbords.... og så er det måske, lige pludselig, ikke så underligt endda, at mange unger får deres insulinbalance smadret, med dramatiske følger for resten af deres liv....

  Sukker - det hvide guld....
  Vi er Europas sukkergrise....
  Danske børn er for søde....
  Slave af sukkeret....
  Vi gambler med børnenes liv.... og vi gambler også med vores....

  Jamen, hvad er så det fantastiske sukkerstof jeg hidtil havde nedvurderet fordi det gængse produktnavn er så syntetisk som... Xylitol....?
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 2. #2
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Xylitol

  Xylitol - det søde og sundere alternativ

  Xylitol er enhver tandlæges drøm. Det kan endog forstærke genopbygningen af emaljens minerallag

  Læs om, hvad Xylitol kan betyde for:
  - mundhygiejne
  - øre-, næse-, halsinfektioner
  - osteoporose, insulinresistens
  - diabetes
  - forhøjet blodtryk
  - hormonelle ubalancer

  Vi danskere er meget glade for sukker. Vi kan simpelthen ikke få nok. I gennemsnit indtager vi hver især en halv kop sukker hver dag. På årsbasis mener man, at vi i gennemsnit spiser, drikker, slikker og strør omkring 150 pund. Aldrig tidligere i historien har et helt folkeslag spist så meget sukker.

  Og sukker fortjener helt klart sit ry som "den hvide gift". Det kan ikke rigtigt klassificeres som levnedsmiddel, da det i højere grad er en form for kemikalie, som vores kroppe ikke kan udnytte eller fordøje særligt godt. Menneskekroppen er simpelthen ikke bygget til at spise så store mængder sukker uanset form - hvidt eller brunt, kornsukker, sukrose, dextrose, glucose, fruktose, laktose, maltose, bygmalt, honning, rissirup eller ahornsirup. Sukkeret er også yderst tillokkende, fordi det har samme effekt som afhængighedsskabende midler - så det kan nemt lokke selv dem med de bedste hensigter på afveje.

  Små mængder sukker kan kildre vores smagsløg, men store mængde kan give store skader på kroppen. Til skaderne hører hypoglykæmi og vægtøgning, som igen kan føre til diabetes og svær fedme hos såvel børn som voksne. Sukkeret dræner kroppen for livsvigtige vitaminer og mineraler. Det hæver blodtrykket og indholdet af triglycerider og dårlig kolesterol (LDL) i blodet - og øger dermed risikoen for hjertesygdom. Det nedbryder tænderne og forårsager alskens tandsygdomme - hvilket gør, at man taber tænderne og let får systemiske betændelser. Det vanskeliggør børns indlæring og resulterer i koncentrationsbesvær hos både børn og voksne - med forstyrrende adfærd, indlæringsforstyrrelser, hukommelsessvigt og senilitet til følge. Det forårsager autoimmune sygdomme som f.eks. gigt og immunforsvarssygdomme som f.eks. allergi og astma. Det forrykker hormonbalancen og nærer kræftsvulster.

  Men hvad skal vi så gøre? Skal vi blive ved med at være gidsler, eller er der en udvej til at komme ud af den dårlige sukkervane

  Xylitol kommer til undsætning
  Efter Anden Verdenskrig led man i Finland af akut sukkermangel. Med alle hjemlige lagre opbrugt ledte finnerne med lys og lygte efter alternativer. Det førte til, at finske forskere opdagede Xylitol, et sukkerprodukt med lavt kalorieindhold fremstillet af birkebark og majskolber. Xylitol blev først fremstillet i 1891 af en tysk kemiker, men levede et forholdsvis anonymt liv indtil sukkermanglen. Finnerne begyndte at bruge Xylitol med stor entusiasme. Og efter en årrække kunne man konstatere, at de finner, der havde brugt sukkerstoffet, havde et langt bedre helbred end andre.

  Siden da er mange andre lande, bla. Rusland, Japan, Tyskland, Italien og Kina, begyndt at producere Xylitol til brug på hjemmemarkedet - med stor effekt på folkesundheden. Her i Danmark er stoffet relativt ukendt, fordi store lagre af roesukker har gjort den noget dyrere Xylitol en økonomisk set dårligere løsning.

  Xylitol er et naturligt sukkeralkohol, der fremstilles ved en isolering fra det øvrige materiale fra løvtræer som f.eks. birk. Det findes desuden i kroppen, hvor vi producerer op til 15 g dagligt i det normale stofskifte.

  Xylitol smager som sukker og ser ud nøjagtigt som sukker - men der hører ligheden absolut også op. Xylitol er spejlbilledet til sukker: Hvor sukker ødelægger kroppen, heler og reparerer Xylitol. Stoffet styrker immunforsvaret, beskytter mod kronisk nedbrydende sygdomme og virker mod aldersforandringer. Xylitol anses for at være sukker med fem kulstofatomer, hvilket betyder, at det er antimikrobialt og modvirker bakteriers formering. Hvor sukker er syredannende, er Xylitol basisk. Alle andre former for sukker - også sorbitol, som er et andet populært sødemiddel - består af seks kulstofatomer, hvilket er glimrende næring for farlige bakterier.

  FDA (Federal Drug Administration) i USA har fuldstændigt godkendt Xylitol, og man kender ikke til nogen former for toksiske virkninger. Den eneste mindre bivirkning, man kan opleve, hvis man har et lidt sart helbred (og hvis man spiser store mængder), er let diarré eller let krampe. Eftersom kroppen selv producerer både Xylitol og de enzymer, der skal til for at nedbryde det, forsvinder bivirkningerne oftest efter få dage. Xylitol har 40% færre kalorier og 75% færre kulhydrater end sukker, og stoffet optages og omsættes langsomt, hvilket gør effekten på insulinniveauet ubetydelig.

  Xylitol anbefales som sødemiddel til diabetikere og personer med lavt blodsukker (hypoglykæmi), fordi det har et lavt glykæmisk index (7) og dermed kun ringe indvirkning på blodsukkerniveauet. Sundt Xylitol-pulver kan bruges som sukkererstatning til madlavning, bagning og drinks.

  Xylitol og mundhygiejnen
  Dårlige tænder og tandkødslidelser er seriøse problemer. De fleste mennesker over 35 år lider af en eller anden form for periodontal sygdom. Tandkødsbetændelse fordobler risikoen for slagtilfælde, tredobler risikoen for hjerteanfald, øger forekomsten af for tidligt fødte børn med lav fødselsvægt og er medvirkende årsag til bronkitis, lungebetændelse og emfysem. Faktisk er det nøjagtigt samme bakterie, som både er årsag til tandkødsbetændelse og enten direkte eller indirekte er årsag til betændelser i hjerte og arterier. En undersøgelse på University of Minnesota i 1998 viste, at når man giver kaniner indsprøjtninger med plak fra tænderne, resulterer det i blodpropper med hjertesygdomme til følge.

  Sukker giver dårlige tænder. Sukker gør nemlig munden særdeles syreholdig. Denne syre fjerner mineral fra tandemaljen - og det gør tanden svag og meget sårbar over for bakterieangreb med dårlige tænder og tab af mineraler til følge. Normalt bader spyttet munden i en basisk opløsning, som neutraliserer syren og sørger for genopbygningen af mineraler i tandemaljen. Og spyttet fjerner også små stykker mad, der ikke er blevet sunket, og medvirker i fordøjelsesprocessen, men når spyttet bliver surt på grund af for mange sødestoffer, har bakterierne i mundhulen frit spil. Disse bakterier sætter sig sammen med kulhydrataffaldsstoffer fast på tænderne, hvor de lige så stille æder emaljen - og så er hullet opstået.

  Gingivites - tandkødsbetændelse - skyldes bakterielt plak og andre former for belægning, som irriterer tandkødet. Paradontose er en mere progressiv form for betændelse i tandkød og tandben og er den primære årsag til, at man taber tænderne. En vedvarende bakteriel infektion er også med til langsomt at nedbryde immunforsvaret.

  Xylitol er enhver tandlæges drøm. Stoffet ophæver alle destruktive virkninger. Xylitol kan ikke gære og kan ikke omdannes til syre af bakterier i mundhulen. Det skaber et basisk miljø, som er fjendtligt stemt over for alle destruktive bakterier - specielt den værste art, Streptococcus mutans - og forhindrer plakdannelse. Xylitold har endog evnen til at genopbygge mineralforekomsten i tandemaljen. Stoffet er mest virksom på mindre nedbrudte områder. Og selvom det er svært at få store huller i tænderne til helt at gå væk, vil de blive hårde og gradvist mindre smertefulde. Xylitol øger spytsekretionen - og dette er specielt vigtigt for personer, der døjer med mundtørhed som følge af sygdom eller alderdom eller som bivirkning til forskellige medikamenter.

  Hvis man regelmæssigt bruger små mængder Xylitol, ser det ud til, at de beskyttende faktorer i spyttet øges og dermed er med til at opretholde det basiske miljø i mundhulen. Under alle omstændigheder bliver mundhulens miljø mindre surt ved regelmæssig, konstant brug af Xylitol. Det bedste er, at Xylitol har langtidsvirkning - måske oven i købet permanent virkning.

  En anden uventet fordel blev opdaget i en finsk undersøgelse, som viste, at børn, hvis tænder i 19-31 måneders-alderen invaderes af Streptococcus mutans-bakterien, har langt større risiko for mange huller i tænderne. De fleste børn får denne bakterie fra deres mødres spyt - ved at dele mad eller krus eller ved kys. Undersøgelsen afslørede en 70% nedgang i antallet af huller hos børn, hvis mødre brugte Xylitol.

  Xylitol og øre-, næse- og halsinfektioner
  Forskere har desuden fundet frem til, at Xylitol hæmmer væksten hos de bakterier, som forårsager betændelser hos børn.

  To nyligt afsluttede undersøgelser med over 1.000 børn viste, at tyggegummi med Xylitol-indhold reducerede forekomsten af mellemørebetændelser med hele 40% og betød dermed en stor nedgang i behovet for antibiotika og i antallet af komplikationer til mellemørebetændelsen. Denne undersøgelse var baseret på en daglig dosis Xylitol på 8,4 gram - det svarer til indholdet i ca. 7 stykker Xylitol-sødet tyggegummi. For at opnå det bedste resultat bør man tygge et stykke tyggegummi med få timers mellemrum eller tage en Xylitol næseskylning.

  Xylitol næseskylning, tyggegummi, pastiller eller saft kan også udrydde den bakterie, der forårsager bihulebetændelse og hals- og lungeinfektioner. Undersøgelser peger på, at Xylitol kan hæmme Candida albicans og andre skadelige bakterier i mavesækken, herunder H. Pylori, som er medvirkende ved paradontose, dårlig ånde, mavesår i mavesæk og tolvfingertarm - og endog mavekræft.

  Xylitol og osteoporose
  En anden, spændende virkning ved Xylitol er stoffets evne til at standse knoglenedbrydningen. Finske studier har vist, at Xylitol kan vedligeholde knoglekompaktheden hos rotter, som havde fået æggestokkene fjernet. Uden æggestokke faldt østrogenniveauet drastisk, og det samme gjaldt for knoglekompaktheden hos de rotter, der ikke fik Xylitol. Men hos de rotter, som havde fået fjernet æggestokkene OG fik Xylitol, steg knoglekompaktheden faktisk. En anden undersøgelse har vist, at Xylitol kan reducere det aldersbetingede knogletab i ældre hanrotter med 10%.

  Som noget hidtil uhørt anbefaler finske forskere brug af forskningsresultaterne på mennesker. De foreslår en daglig dosis til mennesker på ca. 40 gram. Forskernes teorier går på, at Xylitols knogleopbyggende egenskaber skyldes stoffets evne til at fremme optagelsen af calcium i tarmen. Og Xylitol som en del af den daglige kost er jo ikke nogen dårlig måde at forbedre sine knogler på.

  Xylitol og insulinresistens, diabetes, forhøjet blodtryk og hormonelle ubalancer
  Når man spiser sukker og andre raffinerede kulhydrater, stiger glucose-niveauet i blodet hurtigt. Som svar på det udskiller bugspytkirtlen insulin, som skal transportere glucosen ind i cellerne, hvor den forbrændes som energi. Overskud af glucose stresser hele forbrændingen, og med tiden reagerer cellerne dårligere på insulinet. Denne tilstand, som kaldes insulinresistens, lider ca. halvdelen af den amerikanske befolkning af. Insulinresistens hænger ofte sammen med unormalt kolesterol- og triglyceridindhold i blodet, forhøjet blodtryk og større risiko for hjertesygdom og Type II diabetes.

  Den drastiske stigning i Type II diabetes, som er sket siden midten af 1990'erne, er helt parallel med et øget sukkerforbrug. Et flerårigt forsøg med over 65.000 kvinder viste, at en kost med højt indhold af sukker og lavt indhold af fibre øgede risikoen for Type II diabetes med 250%. En anden undersøgelse har fornylig vist, at et overdrevent sukkerindtag var klart den vigtigste kostrisiko, når det gælder hjertesygdom - hos såvel mænd som kvinder. Man vurderer, at sukker er skyld i mere end 150.000 hjertesygdomme med for tidlig død til følge i USA hvert år.

  Flere kliniske undersøgelser har vist, at Xylitold forbrændes meget langsomt i kroppen. På det glykæmiske index, hvor sukker står til 100, er Xylitol faktisk kun på 7. Xylitol er en naturlig insulin-stabilisator, og derfor er stoffet ikke med til at skabe de store udsving, som sukkeret er ansvarlig for. Tværtimod kan Xylitol være med til at afhjælpe trang til sukker og kulhydrater. Mad, der er sødet med Xylitol, vil ikke få insulinniveauet til at stige - og det gør stoffet til det perfekte sødemiddel til diabetes-patienter og personer, der gerne vil tabe sig.

  Insulinresistens spiller også en rolle ved hormonelle ubalancer. Et højt insulinniveau får produktionen af østrogen til at stige og har dermed indvirkning på æggestokkenes funktion. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som kan medføre sterilitet, bliver en mere og mere almindelig lidelse, og insulinresistens er en af de vigtigste årsager til PCOS. Ved at nedsætte insulinniveauet kan man effektivt behandle PCOS og andre hormonelle ubalancer. Ved at bruge Xylitol i stedet for sukker (og ved at reducere mængden af fødevarer med et højt glykæmisk index-tal) kan man på en meget behagelig måde vedligeholde et lavt insulinniveau.

  Og sluttelig er Xylitol som sendt fra himlen, når det gælder noget, der virkelig kan tilfredsstille den søde tand. Jo mere Xylitol man spiser, jo sundere bliver man (dog max. mellem 20 og 40 g dagligt/red.). At tænke sig, at man kan være totalt fri for den dårlige samvittighed, når man tager en bid af en Xylitol-sødet kage eller en slurk af en kop kaffe eller te sødet med et par teskefulde Xylitol. Eller hvad med sundere mund, tænder, knogler og tandkød? Eller stærkere knogler? Med Xylitol behøver man ikke længere at nægte sig søde fristelser - der er da sød musik i de fleste øren!

  Referencer:
  American Diabetes Association Clinical practice Recommendations, Diabetes Care Supplement 1 1996
  Bar A: Caries prevention with xylitol, a review of the scientific evidence, World Review of Nutrition and Diabetes (55) 1988 pp 1-27
  Bibby BG, Fu J: Changes in plaque pH in vitro by sweeteners, Journal of Dental Research 64(9): 1989 pp 1130-1133
  Brunzell JD: Use of fructose, xylitol Dental Dialog Medec Oradell NJ 1988
  Cobanera et al: presentation at the 5th World Congress on Preventive Dentistry, Sao Paulo, Brazil, April 1995
  Colgan M: sugar Highs: sugar blues Muscular Development May 1993 p 16
  Counsell JN (ed) Xylitol Applied Science publishers Ltd. London 1977
  Georgieff M, et al: Xylitol, an energy source for intravenous nutrition after trauma, Journal of Parental and Enteral Nutrition 9(2) 1985 p 199-209
  Goldberg I (ed) Functional foods, Designer Foods, Pharmafoods, Nutraeuticals CRC Boca Raton, 1993 pp 219-241
  Grenby TH (ed) Progress in Sweeteners Elsevier Applied Science London
  Horecker BL, Lang K, Takagi Y (eds) Metabolism, Physiology, and Clinical Use of Pentoses and Pentitols Springer-Verlag NY 1969
  Keyes PH, Jordan HV: Factors influencing the initiation, transmission and inhibition of dental caries, in: Mechanisms of Hard Tissue Destruction, Harris RS (ed) Academic Press New York NY 1963 pp 262-283
  Leibovits B: Nutritional alternatives to anabolic hormones Part 8: Xylitol Muscular Development, 29:Feb 1992 pp 69, 130
  Loesche, Walter Dental Caries: A Treatable Infection U of Michigan 1987
  Makinen KK: Effect of long-term, peroral administration of sugar alcohols on man Swedish Dental Journal 8:1984 pp 113-124
  Makinen KK: Sweeteners and prevention of dental caries Oral Health Sept 1988 pp 57-66
  Makinen KK: Prevention of dental caries by xylitol Environmental Management and Health 2(2): 1991 pp 6-12
  Meng HC, Law DH (eds) Parental Nutrition Charles C Thomas Springfield II 1970, Newbrun, Ernest Cariology Quintessence Chicago 1989
  O'Brien Nabos L & Gelardi RC (eds) Alternative Sweeteners Marcel Decker NY 1986
  Pepper t, Olinger P: Xylitol in sugar-free confections Food Technology Oct 88
  Rekola M: Acid production from xylitol products in vivo and n vitro Proceedings of the Finnish Dental Society 84:1988 pp 39-44
  Scheinin A: Xylitol in relation to oral and general health International Dental Journal 29:1979 pp 237-243
  Schafer RB; Levine AS et al: Effects of xylitol on gastric emptying and food intake American Journal of Clinical Nutrition 45:1987 pp 744-747
  Sipple HL, McNutt KW (eds) Sugars in Nutrition Academic Press New York NY 1974 pp 613-631
  Stephan RM: Intraoral hydrogen-ion concentrations associated with dental caries activity Journal of Dental Research 23:1944 pp 257-266
  Tillotson JE (ed9 America's Foods: Health Messages and Claims CRC Boca Raton 1993
  Touster O, Shaw DR: Biochemistry of the acrylic polyols Physiology Review 42:1962 pp 181-225
  Xylitol (brochure) Calorie Control Council Atlanta 1992
  Scheinin A, Makinen KK: Turku sugar studies I-XXI Acta Odontologica Scandinavia 33 (suppl 70): 1975
  Galiullin AN: Evaluation of the caries preventive action of xylitol Kazan Medical Journal 67:1981 pp 16-18
  Barmes D, Barnoud J, et al: Field Trials of preventive regimens in Thailand and French Polynesia, International Dental Journal 35:1985 pp 66-72
  Kandelman D, Bar A, Hefti A: Collaborative WHO xylitol field study in Hungary Acta Odontologica Scandinavia 43:1985
  Kandelman D, Gagnon A: A 24-month clinical study of the incidence and progression of dental caries in relation to consumption of chewing gum containing xylitol in school preventive programs, Journal of Dental Research 69:1990 pp 1771
  Isokangas P, Alanen P, et al: Xylitol chewing gum in caries prevention: A field study in children, Journal of the American Dental Association 117:1988 pp 315
  Isokangas P, Tiekso J, et al: Five-year followup after a xylitol field study Journal of Dental Research 70:1986 pp 825
  Makinen KK, et al: Xylitol chewing gum and caries rates: a 40-month cohort study Journal of Dental Research 74 Dec. 1995 pp 1904-1913
  Makinen KK, Pemberton D, et al: Polyol combinant saliva stimulants and oral health in Veterans Affairs patients Special Care in Dentistry 16(2) 1996
  Makinen KK, Pape H, et al: Michigan Xylitol Programme (1986-1995) for the prevention of dental caries International Dental Journal 46: 1996 pp 22-34
  Schappert SM. Office visits for otitis media: United States, 1975-90, Vital Health Stat CDC/Natl Center Health Stat. 1992:214:1-18.
  Gates GA. cost-effectiveness considerations in otitis media treatment. Otolaryngal Head Neck Surg. 1996.114:525-530.
  Berman S, Roark R, Luckey D. Theoretical cost-effectiveness of management options for children with persisting middle ear effusions. Pediatrics 1984:93:353-360.
  Teele DW, Klein JO, Chase C, Menyuk P, Rosner BB, Greater Boston Otitis Media Study Group. Otitis media in infancy and intellectual ability, school achievement, speech, and language at age 7 years. J Infect Dis. 1990; 162:685-694.
  Luotonen M, Uhari M, Aitola L, et al. Recurrent otitis media during infancy and linguistic skills at the age of nine years. Pediatr Infect J. 1996;15:854-858.
  Paradise JL, Bluestone CD, Rogers KD, et al. Efficacy of adenoidectomy for recurrent otitis media in children previously treated with tympanostomy-tube placement. JAMA. 1990;263:2066-2073.
  Casselbrant ML, Kaleida PH, Rockette HE, et al. Efficacy of antimicrobial prophylaxis and of tympanostomy tube insertion for prevention of recurrent acute otitis media - results of a randomized clinical trial. Pediatr Infect Dis J. 1992;11:278-286.
  Mandel EM, Casselbrant ML, Rockette HE, Bluestone CD, Kurs-Lasky M. Efficacy of antimicrobial prophylaxis for recurrent middle ear effusion. Pediatr Infect Dis J. 1996;15:1074-1082.
  Roark R, Berman s. Continuous twice daily or once daily amoxicillin prophylaxis compared with placebo for children with recurrent acute otitis media. Pediatr Infect J. 1997;16:376-381.
  Williams RL, Chalmers TC, Stange KC, Chalmers FT, Bowlin SJ. Use of antibiotics in preventing recurrent acute otitis media and in treating otitis media with effusion - a meta-analytic attempt to resolve the brouhaha. JAMA 1993;270:1344-1351
  Reichler MR, Allphin AA, Breiman RF, et al. The spread of multiply resistant Streptococcus pneumoniae at a day-care center in Ohio. J Infect Dis. 1992;166:1346-1353.
  Arason VA, Kristinsson KG, Sigurdsson JA, Steffansdotter G, Molstad S, Gudmundsson S. do antimicrobials increase the carriage rate of penicillin resistant pneumococci in children? Cross sectional prevalence study. Br Med J. 1996;313:387-391.
  Seppala H, Klauka T, Vuopoi-Varkila J, et al. the effect of changes in the consumption of macrolide antibiotics on erythromycin resistance in group A streptococci in Finland. N Engl J Med. 1997;337:441-446.
  Muehlemann HR, Regolati B, Marthaler TM. The effect on rat fissure caries of xylitol and sorbitol. Helv Odont Acta. 1970;14:48-50.
  Makinen KK, Bennet CA, Hujoel PP, et al. Xylitol chewing gums and caries rates: a 40-month cohort study. J Dent Res. 1995;74:1904-1913.
  Knuuttila MLE, Makinen KK. Effect of xylitol on the growth and metabolism of Streptococcus mutans. Caries Res. 1975;9:177-189.
  Kontiokari T, Uhari M, Koskela M. Effect of xylitol on growth of nasopharyngeal bacteria in vitro. Antimicrob Agents Chemother. 1995;39:1820-1823.
  Uhari M, Kontiokari T, Koskela M, Niemela M. Xylitol chewing gum in prevention of acute otitis media: double blind randomised trial. Br Med J. 1996;313:1180-1183.
  Jerger J. Clinical experience with impedance audiometry Arch Otolaryngol. 1970;92:311-324.
  Kiovunen P, Alho O-P, Uhari M, Niemela M, Luotonen J. Minitympanometry in detecting middle ear fluid. J Pediatr. 1997;131:419-422.
  Karma P, Palva T, Kouvalainen K, et al. Finnish approach to the treatment of acute otitis media. Report of the Finnish consensus conference. Ann Otol Rhinol Laryngol. 1987;96(suppl 129):1-19
  Winter GB. What about the ethics? Br Med J. 1996;313:1183-1184. Commentary
  Pocock SJ. Clinical Trials, A Practical Approach. Chichester, NY: John Wiley & Sons; 1983
  MacMahon B, Trichopoulis D, Epidemiology: Principles and Methods. Boston, MA: Little, Brown and Company; 1996
  Kontiokari T, Uhari M, Koskela M. Antiadhesive effects of xylitol on otopathogenic bacteria. J Antimicrob Chemother. 1998;41:563-565
  Akerblom HK, Koivukangas KT, Puuka R, Mononen M. The tolerance of increasing amounts of dietary xylitol in children. Int J Vitam Nutr Res. 1982;22:53-66

  Health News 2003


  Link til kilden...
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 3. #3
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard

  Hvor kan man købe Xylitol i Danmark?

  Mig bekendt kan man købe Xylitol i adskillige helsekostbutikker under bl.a. produktnavnet "BirkeSød". "Problemet" med BirkeSød er dog, at jeg ikke kunne få oplyst hvor BirkeSød leveres fra dvs. at jeg ikke selv kunne undersøge om BirkeSød består udelukkende af Xylitol af en naturlig oprindelse, eller er evt. syntetisk fremstillet, hvilket selvfølgelig også forekommer. "Problemet" nr. 2 med BirkeSød er (for mig), at jeg ikke kunne få oplyst om indholdet af bøtterne med BirkeSød evt. kunne stamme fra Kina. Jeg kunne ikke få nogen af forhandlere til hverken at besvare mit spørgsmål, eller - ej heller kunne jeg overtale dem til blot at undersøge det.

  Jeg kan IKKE vide, om mine fordomme mod kinesiske næringsmidler har eller ikke har "noget på sig", men indtil vi ophører med, konstant at høre den ene nyhed efter den anden - om sygdom, forgiftninger m.v. som stammer fra indtagelse af kinesisk fremstillede råvarer - holder jeg mig fra dem. Jeg vil gerne have rimelig sikkerhed for, at "mit" Xylitol er 100% af naturligt oprindelse; udvundet af "rene" planter, dvs. dyrket i forsvarlige omgivelser, væk fra forureningen (tungmetaller, pesticider m.m.) osv.

  Disse "betingelser", kan indtil videre kun opfyldes af to produkter (så vidt jeg ved): det første er "Xylitol" udvundet af majs fra NowFoods i USA og det andet er det originale finske birketræ-xylitol - "Birke-Xylitol". Begge kan købes hos Din Helse i Herlev, hvor man også kan få anvist den nærmeste forhandler.

  Her i på sitet bruger vi majs-Xylitol fra NowFoods.


  Ellers googl blot efter Xylitol

  Opdateret juli 2008
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 4. #4
  Registreringsdato
  Mar 2006
  Lokation
  Fyn
  Alder
  79
  Indlæg
  1,106

  Standard

  Det er vel igen et spørgsmål om pris. 182,50 kr. for 800 gr. er mange penge, for folk, der i forvejen skal vende og dreje hver 25 øre.

  Det er skandaløst, at sunde, gode fødevarer skal koste så meget.

  Knus, Anne
  Alder er som at bestige et bjerg - man bliver nok lidt forpustet, men man får en langt bedre udsigt!

 5. #5
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard

  Ja jeg var også lige ved at få kaffen i den gale hals da jeg så prisen Det er godt nok dyrt....
  På den anden side så kan det jo være at det er drøjt i brug, men alligevel!!
  Knus fra Helle

 6. #6
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard

  Citer Oprindeligt indsendt af Anne
  Det er vel igen et spørgsmål om pris. 182,50 kr. for 800 gr. er mange penge, for folk, der i forvejen skal vende og dreje hver 25 øre.

  Det er skandaløst, at sunde, gode fødevarer skal koste så meget.

  Knus, Anne
  Eeeeeeeeeenig!!!! Det kan slet ikke diskuteres. Det er dyrt.

  Men det er medicinen også, når eller hvis man rammes af sukker-induceret sygdom, mister måske arbejdsevnen eller den forringes permanent. Eller noget helt andet.

  At hvidt sukker er så billigt i sammenligningen er jo heller ikke tilfældigt. Det er billigt fordi, der er så meget afsætning på det, til glæde for medicinalindustriens, til ulykke for sød-tands-mennesker og til massiv fordømmelse fra sundhedsvæsen, der så piver og klager over alle disse livsstilssygdomme folk bare går hen og får.

  Jeg har aldrig fattet, at sygdomsforebyggelsen så absolut skal rangere under begrebet "privatsag", mens sygdomsbehandlingen er en samfundsopgave - hvor begge dele burde være en samfundsopgave efterlevet i form af 0 moms på sunde, "terapeutiske" og helbredsbevarende fødevarer.

  Denne "udgift" (tab af momsindtægten) sådan en momsnedsættelse ville medføre - ville betale sig selv tifold tilbage i form af drastisk fald i kroniske sygdomme og dermed ville behandlings- og facilitetsbehov også falde tilsvarende.

  Men det ville Dansukker Koncernen slet, slet ikke være glad for og straks ville de komme og beklage, at sådant et skridt ville koste arbejdspladser... For forretningsfolkene er, på den ene side dygtige til at tjene penge, men på den anden side - er de dumme som bordben, når en produktionssortiment skal afløses af en anden. Næ... den slags gør man ikke uden sværdslag og landmændene ville nok heller ikke gnide dem i hænderne af glæde for at skulle omlægge deres sukkerrørmarkerne til en birkeskov, hvor nogle/flere år efter skulle kunne tappes birkesaften til fremstilling af Xylitol.... Hvorfor ikke gøre begge dele? Dyrke birk til Xylitol og sukkeroer til ethanol til biler? Jeg spørger bare.

  Og sådan sidder vi alle sammen og holder hinanden i skruestik, og slår hinanden ihjel med vores beskidte produkter, bare fordi de er nemmere at producere og så er man fri for at skulle lægge om eller tage chancer.

  Vi forbrugere har også vores egen andel i ansvaret for denne enorme prisforskel mellem xylitol og almindeligt sukker. Vi køber bare og køber de enorme mængder af sukkervarer, og skaber derved en endnu større tilskyndelse til udvidelse af produktionen og prisernes yderligere fald på sukkeret, mens vi rent faktisk interesserer os slet ikke nok for de helsebringende alternativer. Jeg ville nok kunne forstå det bedre, hvis det var tale om det jeg kalder for basisfødevarer som korn, kartofler eller ris. Men sukker kan vi sagtens leve foruden. I hvert fald i de mængder vi aktuelt, helt tosset forsyner os med.

  Råstoffet og produktionsmetoder er billige. Afsætning er skyhøj. Så hvorfor pokker skulle nogen ulejlige sig med at gøre Xylitol mere tilgængelig for almindelige mennesker med almindelig økonomi?

  På den anden side - hvem siger, at vi fortsat skal spise så meget sukkerstads som vi "plejer"? Hvorfor ikke skrotte guf på hverdage, nøjes med en weekend-kage og lidt til te eller kaffe, hvis vi kan lide disse sødet? Det er heller ikke meningen, at der skal bruges lige så stor en volume af Xylitol som vi plejer at bruge sukker. For at opnå den gode virkning kan vi nøjes med de egentlige godbider, vi hygger os med meget sjældnere end det ellers er normalt for ude i samfundet pt.

  Var vi mange nok, der stod på denne omlægning - ville både bagere og fødevareindustrien hurtigt finde ud af følge trop.... og så ville prisen på Xylitol falde, som følge af den øgede afsætning. I hvert fald på et eller andet tidspunkt.

  Og mens vi ventede på, at det sker - ville adskillige af os vinde soleklart under alle omstændigheder. Vi ville blive slankere og sundere. Uanset den dyr pris i begyndelsen.

  For mit eget vedkommende må jeg indrømme, at jeg har ikke længere den søde tand siden en del år siden. Jeg bager en frugtkage en eller to gange om måneden og princippet er, at den aldrig skal spises alene, men altid i selskab med en eller flere. Jeg søder ikke min kaffe og ellers kun bruger en spiseske sukker til sovse eller supper, som en smagsforstærker (jeps, virker helt fint). Jeg køber en kg økologisk rørsukker hver anden eller tredje måned og resterne når, som regel også blive stenhårde i bunden af krukken når tiden til en ny forsyning nærmer sig. Så for mit vedkommende kan jeg godt tillade mig at betale den høje pris, men kun fordi jeg kun bruger mini-mængder af Xylitol i hverdagen. Jeg opnår den helsebringende virkning og når jeg har lyst til guf - foretrækker jeg klart hjemmesnittet frugtsalat eller godt med fintrevet gullerød, godt med appelsinsaft i.

  Personligt anerkender jeg, at vi alle har vores individuelle måder vi vælger vores guf på og derfor vil jeg på ingen måde risikere, at ovenstående evt. kan fortolkes som en fordømmelse af dem, der vælger anderledes end jeg.... Jeg kan bare ikke forstå, at sukkeret har så stor en plads i vores husholdninger og fra gamle dage, hvor jeg godt kunne fristes til et håndfuld af vingummibamser, et par skumbananer eller en Snickers - husker jeg faktisk, at når jeg var færdig med at nyde guffet, var jeg hverken specielt glad eller tilfreds alligevel. Så godt smagte det mig altså ikke og netop dette var så med til at jeg ændrede mine sukkervaner. Når glæden til noget er større end glæden ved at spise det - er tiden inde til at sparke sig selv bagi og drage konsekvensen.

  Tænk bare.... 45 kg sukker i snit pr indbygger om året
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 7. #7
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard

  Citer Oprindeligt indsendt af Anina
  Jeg kan bare ikke forstå, at sukkeret har så stor en plads i vores husholdninger. (...) Tænk bare.... 45 kg sukker i snit pr indbygger om året
  Citer Oprindeligt indsendt af Politiken.dk
  Sukker er mere vanedannende end kokain
  I et forskningsprojekt valgte 96 procent af laboratorierotterne at drikke sukkervand frem for at få kokain intravenøst. Det bekymrer eksperterne.
  Læs mere....
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 8. #8
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard

  Citer Oprindeligt indsendt af Tante Ana
  Citer Oprindeligt indsendt af Anina
  Jeg kan bare ikke forstå, at sukkeret har så stor en plads i vores husholdninger. (...) Tænk bare.... 45 kg sukker i snit pr indbygger om året
  Citer Oprindeligt indsendt af Politiken.dk
  Sukker er mere vanedannende end kokain
  I et forskningsprojekt valgte 96 procent af laboratorierotterne at drikke sukkervand frem for at få kokain intravenøst. Det bekymrer eksperterne.
  Læs mere....
  Fakta:
  I laboratorieforsøget har fprsøgsrotter haft en valgmulighed mellem at trække i to forskellige stænger.

  Den første stang udløste en injektion af kokain.

  Den anden stang gav rotten adgang til en lille mængde af sukker.

  I 96 procent af tilfælde valgte rotterne sukkeret.

  Citer Oprindeligt indsendt af Svenska Dagbladet d. 24.august 2007
  Socker kan skapa mer sug än kokain
  Är socker mer beroendeframkallande än kokain? I en ny undersökning valde 96 procent av labbråttorna att dricka sockervatten före att få kokain intravenöst. Resultatet förvånar svensk expertis.

  Den franska studien visade också att råttorna hellre smakade på sockerlösningen, även om de redan var beroende av kokain. Fred Nyberg, professor i biologisk beroendeforskning, har ingen direkt förklaring till det överraskande resultatet, men anser inte att studien bevisar att socker är mer beroendeframkallande än kokain.

  Belöningssystemet i hjärnan ungerar på samma sätt för råttor som för människor. Men när det gäller smak och lukt skiljer sig människor från djuren. Här fick råttorna smaka på sockret, och därför går den här studien inte att föra över direkt på människor, säger Fred Nyberg som är verksam vid Uppsala Universitet.

  Ingrid Nylander, professor i farmaceutisk farmakologi, tror också att smakfaktorn kan vara avgörande för resultatet.

  Råttor är väldigt förtjusta i socker, och det kan vara avgörande, säger hon.

  En annan skillnad mellan råttor och människor är att vi kan göra långsiktiga val. Fred Nyberg spekulerar i att effekten av kokain inte är lika ”snabb” som belöningen av att känna sötsmaken i munnen.

  Sockret ger troligen en mer omedelbar belöning och därför väljer råttorna det i första hand, säger Nyberg.

  Enligt vad man kommit fram till är socker milt beroendeframkallande, och kokain väldigt starkt. Sättet som socker och kokain påverkar hjärnan är dock liknande.

  Suget efter sötsaker går via endorfinerna i hjärnans belöningssystem och signalsubstansen dopamin, och detta ger upphov till eufori. Samma mekanismer sker när vi tar kokain, fast mycket kraftigare, säger Fred Nyberg.

  Fred Nyberg anser att den franska studien öppnar för vidare forskning kring mediciner som dämpar suget efter narkotika, liknande metadon. Enligt honom är de dämpande mediciner som finns idag inte är tillräckligt effektiva.

  De är enbart inriktade på kroppens belönings- och stressystem. Vi vet väldigt lite om vad smak har för inverkan på beroende. Det är möjligt att man kan finna nya läkemedel om det är så att smak verkar dämpande på beroende med hjälp av den här studien.

  Link til kilden...
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 9. #9
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard

  Citer Oprindeligt indsendt af Anne
  Det er vel igen et spørgsmål om pris. 182,50 kr. for 800 gr. er mange penge, for folk, der i forvejen skal vende og dreje hver 25 øre.

  Det er skandaløst, at sunde, gode fødevarer skal koste så meget.

  Knus, Anne
  Citer Oprindeligt indsendt af Helle
  Ja jeg var også lige ved at få kaffen i den gale hals da jeg så prisen Det er godt nok dyrt....
  På den anden side så kan det jo være at det er drøjt i brug, men alligevel!!
  Alt håb er måske slet ikke ude... endnu. Jeg fandt et Xylitol-produkt, der sælges i poser fra 1,5 kg og nedefter - dvs. Xylitol der produceres af en stor fødevarevirksomhed i USA.

  Min sædvanlige leverandør af "verdens bedste kosttilskud" (og det mener jeg) importerer andre af deres produkter til absolut "menneskepriser". Jeg vil forhøre mig om, hvad prisen for henholdsvis 1,5 og 0,5 kg vil blive, hvis de tager det hjem fra USA til mig/os.

  Taget i betragtning mine øvrige erfaringer med deres priser - kan vi godt risikere, at falde ned af stolen... denne gang af forbavselse over, hvor billigt det kan gå hen og blive i sammenlingning.

  Jeg er fuldt ud klar over, at alle skal leve. Også netbutikker, der handler sunde næringsmidler.... Men når det er sagt - så er det sikkert, som amen i kirken, at dem der MEST har brug for sunde næringsmidler - er også den, der slet, slet, slet ikke har råd til at købe dem.... i disse butikker. Og så er alt lissom sagt

  Jeg kommer tilbage, når jeg har fundet ud af det
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 10. #10
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Anina Se indlæg
  Alt håb er måske slet ikke ude... endnu. Jeg fandt et Xylitol-produkt, der sælges i poser fra 1,5 kg og nedefter - dvs. Xylitol der produceres af en stor fødevarevirksomhed i USA.

  Min sædvanlige leverandør af "verdens bedste kosttilskud" (og det mener jeg) importerer andre af deres produkter til absolut "menneskepriser". Jeg vil forhøre mig om, hvad prisen for henholdsvis 1,5 og 0,5 kg vil blive, hvis de tager det hjem fra USA til mig/os.

  Taget i betragtning mine øvrige erfaringer med deres priser - kan vi godt risikere, at falde ned af stolen... denne gang af forbavselse over, hvor billigt det kan gå hen og blive i sammenlingning.

  Jeg er fuldt ud klar over, at alle skal leve. Også netbutikker, der handler sunde næringsmidler.... Men når det er sagt - så er det sikkert, som amen i kirken, at dem der MEST har brug for sunde næringsmidler - er også den, der slet, slet, slet ikke har råd til at købe dem.... i disse butikker. Og så er alt lissom sagt

  Jeg kommer tilbage, når jeg har fundet ud af det
  Det lyder rigtig godt, venter spændt
  Jeg har det sådan lidt at fint nok at netbutikken skal leve, men ligefrem så fedt??
  Knus fra Helle

 11. #11
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Helle Se indlæg
  Det lyder rigtig godt, venter spændt
  Jeg har det sådan lidt at fint nok at netbutikken skal leve, men ligefrem så fedt??
  Så er "vores" Xylitol i hus. Til "menneskepenge"!

  Vi kan nu købe førsteklasses Xylitol (næsten 1,5 kg) til en pris af dkr. 125,00 pr pose à 1,5 kg og ved køb af 5 poser ad gangen.

  Køber man en pose à 1,5 kg - er prisen dkr. 200,00 hvilket fortsat er næsten 50% billigere end den pris, der "normalt" forlanges på det danske detailmarked.... for tilsvarende mængde.

  2-3 tsk dagligt, som drys på müsli eller i kaffen, eller anvendt på anden måde i madlavningen - og så er den helsebringende virkning i hus.

  Og jeg har fortsat ikke "ondt" af de danske forhandlere af helsekost IRL eller her på Internettet, hvad angår netop dette produkt. Deres enorme priser gør, at dem, der har allermest brug for dette sukkerstof... er også dem, der aldrig kan få adgang til det.... fordi deres pris er for høj til almindelige mennesker på lavtløn eller de syge på sygedagpenge, eller anden indkomst - de ikke selv er herrer over.

  God bedring

  Bemærk venligst!
  Vi, her på Overgangsalderen.net har ingen økonomisk forbindelse til forhandleren af dette produkt. Vi bliver ikke betalt for denne "reklame" og vi oppebærer INGEN andre fordele af at formidle denne nyhed. Ikke en gang en særlig "favorabel" pris for det, vi selv køber ind hos denne forhandler.
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 12. #12
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re: Xylitol

  Mit "giftige" sukker ER smidt ud, og jeg har den sidste uge KUN brugt Xylitol, selv til æbleskiver smager det som "alm" sukker og det er en skøn fornemmelse at jeg som diabetiker kan søde det jeg putter i munden med god samvittighed Jeg bruger Xylitol til det jeg skal søde "synligt" og Iso-sød til madlavning og bagning. i morgen skal jeg prøve at lave brune kartofler med Xylitol, det er jeg meget spændt på!
  Knus fra Helle

 13. #13
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Xylitol

  Helle

  Hvad med dine blodsukkermålinger? Hvad viser de nu, når du bruger Xylitol?
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 14. #14
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re: Xylitol

  Normalt har mit faste blodsukker været omkring 11 når jeg selv måler det om morgen, de sidste 2 dage har det været henholdsvis 9.1 og 9.0 og det selvom at jeg IKKE har ændret på andet end mit sukker, ja faktisk har jeg brugt mere Xylitol end jeg plejer at bruge sukker I går spiste vi æbleskiver så plejer det at ryge op som en raket, men 9.0 i morges
  Jeg bruger noget mindre end jeg gør med alm. sukker, det virker meget mere drøjt i brug, normalt spiser jeg kun brune kartofler en gang om året, det er virkelig noget der kan få et blodsukker i vejret, så jeg er meget spændt på om jeg kan tillade mig at nyde mine ynglingskartofler lidt ofter ved at bruge Xylitol
  Jeg måtte opgive at spise havregryn til morgen for der skal jeg bare have sukker på, det bliver skam også indført igen.
  Det overrasker mig meget at man ikke hører så meget om det, når det faktisk viser sig at virke
  Knus fra Helle

 15. #15
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re:Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Helle Se indlæg
  Det overrasker mig meget at man ikke hører så meget om det, når det faktisk viser sig at virke
  Jeg tror ikke at medicinalindustri ville være alt for glad for Xylitol, hvis dette sukkerstof blev almindelig anvendt... Det ville ikke være første gang, at gode og virkningsfulde fødevarer og tilskud - blev søgt fortrængt, ikke mindst gennem at bearbejde lægerne til kun at tro på det eneste saliggørende: syntetiske lægemidler.

  Jeg kan fristes til at anbefale, at du ikke alene fører regnskab med dit blodsukker, som du plejer. Men at du også noterer hver dag, hvilken mad med BirkeSød du får, også de retter du ellers ved - plejer at få blodsukkeret til at skyde op....

  Efter en periode - kan du prøve at vise dine optegnelser til den læge, der ellers tilser din diabetes og se hvad han/hun siger til det. Det er ikke sikkert, at vedkommende vil opgive sine egne fordomme uden sværdslag, men hvis du sørger for at han/hun får et par gode links til nærmere granskning - kunne de måske ske, at andre syge kunne anbefales samme sukker-løsning.

  Det er jo så langt fra kun den søde smag det gælder. Snarere er det nærmest vigtigere - alle de øvrige helsebringende virkninger Birke Sød også har på diabetes og andre sygdomme.... bl.a. paradentose og tandemalie + en bunke andre helsebringende virkninger. Så jo, det er så absolut ulejligheden værd at holde fast ved - og dette uanset om lægestanden er med på spøgen eller nægter!

  Fortsat god bedring og tusind tag for den gode nyhed
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 16. #16
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Helle Se indlæg
  Det overrasker mig meget at man ikke hører så meget om det, når det faktisk viser sig at virke
  Hmm... som jeg læser på Diabetesforeningens hjemmeside - kan det ske, fordi "man" slår Xylitol i hartkorn med de øvrige sukkeralkoholer....

  På Diabetesforeningens side: Slik uden tilsat sukker ( http://www.diabetes.dk/wm4616 ) skriver man bl.a.:

  Der findes efterhånden et stort udbud af slik uden tilsat sukker.

  Meget af dette er sødet med sukkeralkoholer som fx isomalt, maltitol, maltitolsirup, sorbitol og xylitol. Disse påvirker blodsukkeret og giver energi, dog ikke helt så meget som sukker.
  ... mens Xylitol står faktisk en del udenfor de øvrige sukkeralkoholer, hvad angår netop denne helsefremmende effekt på bl.a. diabetes.

  Tidligere i denne tråd:
  Xylitol smager som sukker og ser ud nøjagtigt som sukker - men der hører ligheden absolut også op. Xylitol er spejlbilledet til sukker: Hvor sukker ødelægger kroppen, heler og reparerer Xylitol. Stoffet styrker immunforsvaret, beskytter mod kronisk nedbrydende sygdomme og virker mod aldersforandringer. Xylitol anses for at være sukker med fem kulstofatomer, hvilket betyder, at det er antimikrobialt og modvirker bakteriers formering. Hvor sukker er syredannende, er Xylitol basisk.

  Alle andre former for sukker - også sorbitol, som er et andet populært sødemiddel - består af seks kulstofatomer, hvilket er glimrende næring for farlige bakterier.
  Om virkningen af Xylitol (ikke andre sukkeralkoholer) skrives tillige:

  Tidligere i denne tråd:

  Xylitol og insulinresistens, diabetes....

  Når man spiser sukker og andre raffinerede kulhydrater, stiger glucose-niveauet i blodet hurtigt. Som svar på det udskiller bugspytkirtlen insulin, som skal transportere glucosen ind i cellerne, hvor den forbrændes som energi. Overskud af glucose stresser hele forbrændingen, og med tiden reagerer cellerne dårligere på insulinet. Denne tilstand, som kaldes insulinresistens, lider ca. halvdelen af den amerikanske befolkning af. Insulinresistens hænger ofte sammen med unormalt kolesterol- og triglyceridindhold i blodet, forhøjet blodtryk og større risiko for hjertesygdom og Type II diabetes.

  Den drastiske stigning i Type II diabetes, som er sket siden midten af 1990'erne, er helt parallel med et øget sukkerforbrug. Et flerårigt forsøg med over 65.000 kvinder viste, at en kost med højt indhold af sukker og lavt indhold af fibre øgede risikoen for Type II diabetes med 250%. En anden undersøgelse har fornylig vist, at et overdrevent sukkerindtag var klart den vigtigste kostrisiko, når det gælder hjertesygdom - hos såvel mænd som kvinder. Man vurderer, at sukker er skyld i mere end 150.000 hjertesygdomme med for tidlig død til følge i USA hvert år.

  Flere kliniske undersøgelser har vist, at Xylitol forbrændes meget langsomt i kroppen. På det glykæmiske index, hvor sukker står til 100, er Xylitol faktisk kun på 7. Xylitol er en naturlig insulin-stabilisator, og derfor er stoffet ikke med til at skabe de store udsving, som sukkeret er ansvarlig for. Tværtimod kan Xylitol være med til at afhjælpe trang til sukker og kulhydrater. Mad, der er sødet med Xylitol, vil ikke få insulinniveauet til at stige - og det gør stoffet til det perfekte sødemiddel til diabetes-patienter og personer, der gerne vil tabe sig.

  Insulinresistens spiller også en rolle ved hormonelle ubalancer. Et højt insulinniveau får produktionen af østrogen til at stige og har dermed indvirkning på æggestokkenes funktion. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som kan medføre sterilitet, bliver en mere og mere almindelig lidelse, og insulinresistens er en af de vigtigste årsager til PCOS. Ved at nedsætte insulinniveauet kan man effektivt behandle PCOS og andre hormonelle ubalancer. Ved at bruge Xylitol i stedet for sukker (og ved at reducere mængden af fødevarer med et højt glykæmisk index-tal) kan man på en meget behagelig måde vedligeholde et lavt insulinniveau.

  Og sluttelig er Xylitol som sendt fra himlen, når det gælder noget, der virkelig kan tilfredsstille den søde tand. Jo mere Xylitol man spiser, jo sundere bliver man. At tænke sig, at man kan være totalt fri for den dårlige samvittighed, når man tager en bid af en Xylitol-sødet kage eller en slurk af en kop kaffe eller te sødet med et par teskefulde BirkeSød. Eller hvad med sundere mund, tænder, knogler og tandkød? Eller stærkere knogler? Med Xylitol behøver man ikke længere at nægte sig søde fristelser - der er da sød musik i de fleste øren!
  Som jeg læser her og via andre kilder - har Diabetesforeningen endnu ikke fundet ud af forskellen mellem Xylitol og de øvrige sukkeralkoholer.... Og når jeg læser i Diabetesforeningens div. kogebøger og ser at Diabetesforeningen direkte anbefaler Atwel eller Perfect Fit - hvilke indeholder acesulfamkalium E950... der er udpræget "kræft-usikker" og under international udredning for en kræftfremkaldende effekt... Ja, så tager jeg mig bare til hovedet og spørger mig selv om disse mennesker, Diabetesforeningens diætister ikke rent faktisk undersøger hvad der reelt foregår ude i verden af forskning og udvikling af SUND, diabetesvenlig kost!

  At dømme efter antallet af henvisninger til Atwel og Perfect Fit i foreningens kogebøger - forledes man til at tro, at "bagefyldstoffets" importører næsten må være foreningens sponsorere, eller hur? Det er ikke noget jeg ved. Jeg fristes bare til at overveje denne mulighed.... så tæt der er mellem disse anbefalinger.

  Man behøver ikke købe det tvivlsomme, syntetisk sødede "fyldstof" til bagværk. Man kan, men en meget bedre effekt "nøjes" med at gå på Husk`s hjemmeside: http://www.husk.dk og derfra, for en halvtredser kan man rekvirere en bagebok om glutenfri bagning.... og benytte tricksene derfra til at kunne fremstille fyldigt og smagsfuldt bagværk.... uden insulintriggere....

  Hovedingrediens i Atwel eller Perfect Fit kan man købe i form af de samme vandopløselige kostfibre, bare i løsvægt, forhandlet under produktnavn: FiberHusk - på apotekerne eller nogle supermarkedskæder.... og til en pris, der er langt fra så ubetalelig, som disse kunstigsødede "færdigblandinger"....

  Derudover ser jeg, i Diabetesforeningens kogebøger, at Diabetesforeningen yderligere anbefaler brugen af "sødemiddel" uden at specificere hvilket. Der er heller ikke, i denne forbindelse - nævnt advarsler eller anden info om disse uspecificerede sødemidler, hvilket betyder, at det står enhver frit at finde og anvende et tilfældigt sødemiddel, bare det svarer til en bestemt mængde af almindeligt sukker, men ellers er der et frit slag i valget af hvilket man anvender....

  Det betyder i realiteten, at man henter hjem hvad som helst, der lige står på hylden i supermarkedet, og når der ikke er vedhæftet nogen form for info fra Diabetesforeningens side.... i opskriftsbogen - kan man ikke andet end udlede heraf, at foreningen er reelt ligeglad med, hvilke andre sygdomme og helseproblemer påføres brugere af kogebøgerne, som følge af anbefaling af uspecificerede sødestoffer - bare disse brugere bevarer fokus på det eneste saliggørende: sukker og sukkersvarende mængder.

  Hmm... det er faktisk skuffende... idet sukkersyge er så omfattende og så afhængig af, at der bevares overblikket over helheden i patientens tilstand og velbefindende - var jeg ikke klar over, at den ensidig fokus på udeladelse af sukkeret - faktisk jager de syge fra asken til ilden, idet der anbefales direkte brugen af de "frit-valg-uspecificerede-syntetiske-sødestoffer", uden nogen form for info eller advarsler vedhæftet....

  Sikken et frit valg siger jeg bare
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 17. #17
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Helle Se indlæg
  ... normalt spiser jeg kun brune kartofler en gang om året, det er virkelig noget der kan få et blodsukker i vejret, så jeg er meget spændt på om jeg kan tillade mig at nyde mine ynglingskartofler lidt ofter ved at bruge Xylitol
  Helle
  Her må jeg melde pas (indtil videre). Jeg ved ikke hvordan Xylitol "opfører" sig, når man karameliserer det. Personligt har jeg altid undgået karameliseret sukker, selv om jeg kan godt lide smagen.

  Bagværk med xylitol, selv med en fin bageskorpe - har jeg ikke hørt noget negativt om. Men jeg ved ikke om Xylitol ændrer egenskaber, når det direkte ristes i kaserollen eller, om smagen bliver som den skal være...

  Og jeg ved, i hvert fald, at jeg kan ikke nå til imorgen, at finde ud af det. Først i næste uge regner jeg med at kunne kontakte nogen, der burde kunne svare på dette spørgsmål.
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 18. #18
  Registreringsdato
  Jun 2007
  Indlæg
  610

  Standard Re:Xylitol

  Det er et utroligt produkt. Tænk, at man aldrig hører om det, og jeg har haft en type 1-diabetiker tæt inde på livet i årevis.

  Jeg vil helt klart anbefale Xylitol ved lejlighed til vedkommende.

  For mit eget vedkommende har jeg altid haft problemer med sukkerindtagelse.
  En trang til noget sødt, som blev efterfulgt af et enormt fald i blodsukkeret, som ofte har ført til, at jeg sad og rystede. Et par stykker franskbrød med marmelade var nok... eller et stykke chokolade.

  Til hverdag bruger jeg meget lidt sukker... kun lidt i morgenkaffen. Resten af dagens kafferationer klares uden sukker.

  Jeg er meget spændt på at se, hvad der sker, når man har brugt Xylitol et stykke tid.

  "Gammeljomfruer er damer, som har hornhinden i behold" (Siw, 10 år).
  "Børn bader nøgne, men voksne vil helst skjule sine ældre dele." (Peter 8 år)
  "De ældre kan ikke få børn. Deres æggestokke er slidte, og desuden har mændene problemer med protesen." (Christian 8 år)

 19. #19
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re: Xylitol

  Nu har jeg prøvet at bage kanel snegle med Xylitol, de blev rigtige gode... der er ikke flere Min datter og veninden kunne ikke smage at jeg ikke havde brugt sukker Heller ikke til fyldet. Og de spiste godt, jeg målte mit blodsukker 1 ½ time efter og der var ikke sket noget som helst !!
  De brune kartofler har jeg ikke nået endnu, men brændte mandler, jeg er ikke helt sikker på om det kan bruges, jeg havde aldrig lavet mandler før så jeg har fået lavet et forkert blandningsforhold med "sukker" og vand, men smagen var der næsten Efter det TROR jeg faktisk godt man kan bruge birkesød til brune kartofler.
  Nu bruger jeg ikke sukker i kaffe og te, men min datter gør(gjorde) der har jeg brugt birkesød de sidste dage.
  Jeg tror jeg har købt mit sidste kg sukker hvis jeg kan komme på Aninas indkøbsliste, hos Drogisten koster 800 g 187 kr og selvom at det er drøjt i brug så er det mange penge....
  Knus fra Helle

 20. #20
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re: Xylitol

  Hov forresten.... glemte lige at fortælle at jeg istedet for margarine/olie eller hvad jeg nu plejer at bruge som fedtstof i dejen så brugte jeg kokosolie.... DET kan anbefales!!
  Jeg havde været rundt omkring for at se hvad jeg kunne bruge det til, og da det sagtens kunne bruges i bagning så skulle det prøvet, og det blev lækkert!!!
  Jeg har fået så mange fine ting i min kalender, men må med skam tilstå at der har været et par ting jeg IKKE kendte, hurra for nettet Og da jeg ikke er bange for at prøve nyt så er her ret så spændende for tiden
  Knus fra Helle

 21. #21
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re: Xylitol

  Utroligt!!
  Jeg har det sidste stykke tid haft held med at sænke mit BS til mellem 8.5 og 9 om morgen, blandt andet ved at skifte en del ud i køkkenet, i går havde jeg glemt ALT om mad og ikke fået taget noget ud af fryseren, og datteren ville vældig gerne have købepizza, så jeg gav mig da jeg var træt... mit BS var til morgen 12.4 Jeg vidste godt det ikke var sundt men alligevel SÅ stor en stigning!! Og det var det eneste jeg spiste der var "forkert" Det overrasker mig i den grad at det var så meget.... det er vist godt man ikke rigtig ved hvad sådan en pizza indeholder
  Det var lige en opdatering på hvad man IKKE skal sætte til livs
  Knus fra Helle

 22. #22
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Xylitol

  Næ... det tænker man ikke på. Eller også ved man det ikke, når det kommer til stykket....

  En ganske almindelig pizza med det gængse fyld osv. faktisk indeholder i omegen af..... 2200 kcal!!! Og "brændstoffet" er med garanti sammensat... udpræget BS-fjendtligt, tør jeg vædde på

  Sådan en pizza kan et sultent almindeligt menneske selv sætte til livs... men de færreste tænker på, at man dermed får hele 1,25 - 1,5 af sin dagsration af kalorier.... Intet under, at man svulmer op i en fart på pizza-kosten og det undrer mig ikke, at BS er skudt i vejret.... efter den lækre hurtig-kulhydrat-bund med pynt på

  Jeg tror faktisk, at det er helt fint, at få sig den slag chok med mellemrum... præventivt, mod flere pizzaer
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 23. #23
  Registreringsdato
  Jan 2006
  Lokation
  Sjælland
  Alder
  56
  Indlæg
  677

  Standard Re: Xylitol

  Hej Helle

  Jeg bruger også Kokos olie i maden og var lidt lost til en start hvad skulle man bruge det til og i hvilke målestok nu bruger jeg næsten ikke andet

  dog må jeg tilstå at jeg nogen gange gør det i smug

  Min unge kan smage med det samme jeg bruger det til madlavning eller i maden men sjovt nok kan han ikke smage det når han ikke ved det og med den fart han kaster føde i hovdet tvivler jeg på at han kan smage noget som helst

  Den med pizzaen, tjaaa vi ved alle at det ikke er sundt , men gør det nu engang imellem alligevel men at det betyder så meget, det er godt nok vildt , jeg har lige fået en bog der hedder mirakelkost til et længere liv.....

  har lige skimmet den og der står en masse om kost tilskud og vitaminer i , så håber at den kan hjælpe lidt ...

  Jeg har lige haft en længere samtale med min læge om kost, netop kost er ekstrem vigtig med min sygdom pt ,,, men når man mangler energien hvordan hulen tager man sig så sammen til at lave maden ? det er altså det store spørgsmål og lige pt er min hjerne også tom for hvilke mad man skal lave ...

  I dag stod den godt nok på pitabrød med tun og grønt for det elsker ungerne og det er til at overskue at lave det ...

  Men tænker nogen gang på om det kun er mig der har det som om der mangler noget hvis ikke man får de mere sammensatte mad typer , du ved kartofler , sovs , kød osv ....

  her i huset er der kun min søn der kan lide kartofler og sovs , min datter og jeg spiser det med ikke med nydelse, og vi har ofte diskutteret det da jeg boede sammen med min kæreste feks ...

  Mad er enormt vigtigt for ham, det skal være godt og vel smagende , for mig er og bliver det bare noget jeg putter ned for at lukke et hul i min mave, har slet ikke en favorit ret ... lidt synd for mine unger he he ...

  finder du nogle gode opskrifter hvori man kan bruge kokosolie (jeg bruger det i franskbrød også ) så smid gerne opskriften her , så gør jeg det samme

 24. #24
  Registreringsdato
  Jul 2006
  Lokation
  Kbh
  Alder
  60
  Indlæg
  863

  Standard Re:Xylitol

  Xylitol og brunede kartofler.... lad være!!!

  Jeg skulle jo prøve om det kunne lade sig gøre, og da jeg er den eneste der spiser brune kartofler, så tænkte jeg at i dag ville være en fin dag og prøve, vi var kun os selv så som sagt så gjort, kartoflerne blev ikke brune, men de smagte som de skulle, 2 timer efter havde jeg en rigtig slem diarré Ikke ondt i maven eller noget, det gik over efter cirka en ½ time til 3 kvater, men hold da op Godt vi ikke har gæster så det er ikke nogen god ide, og dog måske alligevel.... jeg har det forbavsende godt i min mave, bedre end i flere dage, så det var måske godt at få en udrensning, jeg læste mig så til at max 25 g dagligt BAGEFTER Så ved jeg det
  Knus fra Helle

 25. #25
  Registreringsdato
  Jan 2006
  Lokation
  Sjælland
  Alder
  56
  Indlæg
  677

  Standard Re: Xylitol

  He he Helle tak for oplysningen så vil jeg da afholde mig fra det

  Hmmm måske man skulle kalde det Helles "rensels kur" 4:

 26. #26
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Helle Se indlæg
  Jeg tror jeg har købt mit sidste kg sukker hvis jeg kan komme på Aninas indkøbsliste, hos Drogisten koster 800 g 187 kr og selvom at det er drøjt i brug så er det mange penge....
  Sagtens!

  Vi kan godt gruppehandle, så prisen falder tilsvarende, selv om selv den "almindelig" pris er fandme langt under 187 kr. der, hvor jeg handler ind.
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 27. #27
  Registreringsdato
  Nov 2006
  Lokation
  Norge
  Alder
  66
  Indlæg
  1,774

  Standard Re: Xylitol

  Jeg vet ikke sist jeg hadde en sukkerpose i huset. Må ha vært for noen år siden, og hva forteller det om meg som husmor?? Jeg søter ingenting. Heller ikke teen...Men jeg får i meg rikelig med aspartam da - fra ferdige produkter.

  Ellers:
  The Law of attraction: “Du bliver hvad du tænker”!

 28. #28
  Guest avatar
  Bea Gæst

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Anina Se indlæg
  Sagtens!

  Vi kan godt gruppehandle, så prisen falder tilsvarende, selv om selv den "almindelig" pris er fandme langt under 187 kr. der, hvor jeg handler ind.
  Jeg er med på at gruppehandle, kan godt gruge noget af det sunde sukker. Har dog fundet ud af at jeg ikke er helt afhænggig, efter testen, men noget er der nu om det. Jeg tror at mit problem er at jeg trøstespiser. Når jeg propæder kager eller chokolade, ja, så er det måske afhængigheden der spiller ind. Mine yndlingsbolsher er wichs menthol. De er sødet med xylitol. Jeg skal vist have undersøgt ordentlig hvad der står, for det skulle ikke undre mig at der er andet stads i dem. Det kunne ellers være rart at finde et bolsje som jeg måtte spise engang imellem.

  Når jeg tænker på hvidt mel, så er det kun i mine kageflip jeg får det. Bryder mig ikke om fransbrød, kun et rundstykke i ny og næ. Kan heldigvis bedst li`rugbrød. Der er noget rugbrød, som er helt uden hvedemel. Kan ikke lige huske hvilket fabrikat? men jeg mener det er Skovmandsbrød.

  Det undrer også mig at diabetes foreningen ikke ved hvad de gør. Min nabo siger. Jeg bruger kun Perfect som sødemiddel, også selv om det er dyrt". Hun har fået det anbefalet ved en diætist. Sådan noget gør mig ked af det, for en ting er helt sikkert og det er, at der ikke er mange der ved det, som vi sidder og finder ud. det værste er, hvis jeg gå ud og prøver at ovetale andre, ja, så vil jeg helt sikert støde ind i mistro og den holdning at diætister ved hvad de taler om. Øv ØV........

  Bea

  Bea

 29. #29
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Xylitol

  Citer Oprindeligt indsendt af Bea Se indlæg
  Det undrer også mig at diabetes foreningen ikke ved hvad de gør. Min nabo siger: "Jeg bruger kun Perfect som sødemiddel, også selv om det er dyrt". Hun har fået det anbefalet ved en diætist. Sådan noget gør mig ked af det, for en ting er helt sikkert og det er, at der ikke er mange der ved det, som vi sidder og finder ud. Det værste er, hvis jeg går ud og prøver at ovetale andre, ja, så vil jeg helt sikkert støde ind i mistro og den holdning at diætister ved hvad de taler om. Øv ØV........
  Jeg kan godt forstå dit dilemma - Bea

  Men du må ikke glemme, at det er du, der har ret! Ikke dem, der blot blindt henviser til diætisterne, som de var de ultimative orakler, hvilket de ikke længere er - må jeg slå på trommen for, desværre.

  En dag, når tiden er til det (hos mig), vil jeg skrive noget mere om, hvad jeg, efterhånden, mener om vores diætister og i hvilken grad er de selv, som en faggruppe, ved at undergrave den gren de sidder på og roder med menneskernes liv.

  Hvad mener jeg med det? Ja, kort (indtil videre) fortalt - har jeg efterhånden læst tonsvis af svar diætisterne skriver i forskellige brevkasser, ikke mindst hos patienforeninger og i pressen og.... jeg er bare SÅ forarget over, hvor forskellige svar kan der fremkomme på tilsyladende samme spørgsmål, afhængig af hvilken diætist besvarer.... eller kommenterer på en bestemt sygdom eller problemstilling.

  Der er gået "religion" i spørgsmål om kost og i vejledning derom! Der er diætister, der sværger til "varieret kost" som det eneste saliggørende. Andre er fanatisk imod kosttilskud, mens endnu andre er for. Så er der nogle, der samvittighedsløst anbefaler kunstige sødemidler, mens andre kan ikke advare nok mod disse.... Og sådan kan man blive ved og ved...

  Situationen nærmer sig efterhånden en total forvirring for den almindelige person, der af en eller anden grund har behov for en kostvejledning. Og ikke mindst er det afgørende, hvad den enkelte diætist selv hylder som en nøgleløsning for sine klienter...

  For hvor meget lid og tillid kan man f.eks. have til en diætist, der står for tilsyn med kost til f.eks. langtidssyge eller gamle mennesker på plejehjemmene, der
  konsekvent vælger leverandører, der propper deres produkter med aspartam og lignende syntetiske smagsgivere, der gør disse præsenile eller bar sløve patienter - endnu mere mentalt skadede, end de er i forvejen....

  Det har altså en stor, en overvældende betydning - hvad en diætist hoster op med af anbefalinger og derfor er det fantastisk, at diætisterne ikke selv kan finde ud af at harmonisere deres viden og måden de udfører deres gerning på, så man på forhånd kunne vide at f.eks. alle danske diætister går ind for (eksempelsvis) syntetiske smagsgivere - eller - at det netop alle IKKE gør.... For så havde man en rimelig chance, selv og på forhånd enten vælge en diætist-assistance eller - lade være...

  Som det er nu, kan man nærmest aldrig vide, hvilken "diæt-præstinde/præst" man kommer ud for, når man bliver henvist eller selv søger efter - og hvis man har været forvirret før - kan man sagtens komme ud for, at blive endnu mere forvirret EFTER, idet der er SÅ stor en forskel på de enkelte diætisters "filosofi" og grundlaget for deres praksis, at det er ved at være mere trygt og sikkert IKKE at opsøge dem, men SELV at prøve finde en løsning på ens eget kostproblem...

  Jeg er bare SÅ harm, når jeg tænker på det.... og skal nok vende tilbage med en mere grundig redegørelse over det, jeg havde iagttaget i tidens løb hvad diætisternes (efterhånden) usammenhængende hærgen angår.
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 30. #30
  Registreringsdato
  Mar 2006
  Lokation
  Fyn
  Alder
  79
  Indlæg
  1,106

  Standard Re: Xylitol

  Jeg har endnu ikke gjort nogle erfaringer med Xylitol, men det kommer, når jeg på et tidspunkt skal bruge sukker. Det bruger jeg nemlig ikke ret meget af i husholdningen.

  Næste gang, jeg skal bage, bliver det med Xylitol i stedet for sukker.

  Knus, Anne
  Alder er som at bestige et bjerg - man bliver nok lidt forpustet, men man får en langt bedre udsigt!

Side 1 af 2 12 Sidste

Lignende emner

 1. Xylitol - II - erfaringer
  By admin in forum Ældre kvinders sundhed og sygdom
  Svar: 10
  Nyeste indlæg: 28-02-09, 23:40
 2. Er der bivirkninger ved xylitol?
  By Bea in forum Ældre kvinders sundhed og sygdom
  Svar: 10
  Nyeste indlæg: 15-03-08, 10:48

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind