Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Negle

 1. #1
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  73
  Indlæg
  5,272

  Standard Negle

  Neglebidning = Onychophagy
  Deformiteter opstår ved neglebidning. Kan blive permanente ved for lang tids neglebidning. Neglebidning kan også føre til "hængenegle" Hangnails, hvor en lille ekstra neglebid eller spids ved kanten af neglen skyder frem. Det kan også komme af en meget tørre neglebånd, eller skade på neglen. Hvis det ikke behandles, kan det blive dybere, mere smertefuldt og give infektioner. Klippes og behandles med antiseptiske midler.

  Neglehakskåret = Onychorrhexis
  Neglen sprækker parallelt med siderne af neglen, direkte fra den frie kant og ind på neglen. Kan opstå ved, at man skærer sig, så det bløder, derved kan opstå et ar i hyponycion, så neglen vedbliver at vokse ud med et hak i. Neglen kan også have været skadet ved roden.

  Rynkede negleomgivelser = Paronychia
  Er mest udbredte hos personer, der har hænderne meget i vand med sæbemidler. Hold hænderne tørre, hudens pH -værdi er i uorden. Citronsyre anbefales også for at neutralisere pH. Huden omkring neglene er ligesom løftet og er sæde for bakterier.

  Blåt mærke på neglen = Bruised Nails
  Blodansamling som er kommet efter et slag. Neglens fortsatte vækst er afhængig af skadens størrelse. Hvis det dunker og gør meget ondt, kan man bore et lille hul for at lette trykket.

  Neglesygdomme = Onkypatier
  Nogle af de mest almindelige negle-symptomer, der kan hjælpe med at konstatere en eller anden sygdomstilstand, er flg: Bau-striper eller De Beauske Tværfurer. Udtales de bo-ske tværfurer som før omtalt, er hvide furer på tværs af groretningen, hen over neglen, der kommer af fejlernæring eller en hvilken som helst alvorlig sygdom, der i en periode påvirker neglens vækst - for eksempel mæslinger, fåresyge og hjerteanfald. Striperne kan også skyldes, at underarmens nerve er kommet i klemme ved håndrodsbenet.

  Gule-negle = syndromet
  Neglene vokser her langsommere, de bliver tykkere og meget hårde og får en gul eller gulliggrøn farve. Grunden kan være kroniske lidelser i åndedrætsorganerne, skjoldbruskirtlen eller lymfesystemet.

  Tofarvede negle
  Den ene halvdel af neglen ud mod fingerspidsen er lyserød eller brun, mens den anden halvdel ind nod negleroden er hvid. Dette kan være tegn på kronisk nyresvigt.

  Ske-negle
  Neglen buer nedad og har en flad eller skeformet facon og er ofte gul, orange eller hvid. Angriber som regel midter- og ringfinger. Ske-negle forekommer ved jernmangel, anæmi, syfilis, forstyrrelser i skjoldbrugskirtlen og ved gigtfeber. Ses også ved almindelig aldring.

  Blå måner
  Er en blåfarvning af halvmånen. Kan tyde på dårligt blodomløb, hjertelidelser eller Raynauds syndrom, dvs. kramper i fingrenes og tærenes arterier især efter stærk kuldepåvirkning; denne sygdom forekommer dog også i forbindelse med ledegigt eller en sygdom i immunforsvaret, der kaldes lupus erythermatosus.

  Hvide pletter = Leukjnychi
  Er hvide pletter i neglen, der stammer fra luftblærer imellem neglelamellerne. Disse opstår ved stød og slag, hvorved der fremkommer mellemrum mellem de "sammenlimede" plader. Læsioner ved neglerodens vækstlag viser sig senere, når neglen gror ud. Pas derfor på at bruge "neglebåndsskubberen med blid hånd og vandret mod neglebåndet og ikke nedadgående i den bløde måne.

  Klovnenegle = Onychogryphosis
  Buer og vokser nedad, Opstår som regel ved en skade. Neglen har ekstrem tykkelse, oftest er det på pegefingre ( de bruges og stødes mest). Kan forekomme af en mave - tarm lidelse.

  Fortykkede negle = Onycholysis
  Neglen løsner sig fra underlaget, især ved margo liber. Psoriasis og ringorm er de mest almindelige årsager, dog kan det også skyldes indtagelse af antibiotika. Neglen er meget blød. I svære tilfælde bør man søge læge.

  Nedgroet negle = Onychogryptosis
  Neglen gror ned i den omgivende hud. Den mest almindelige årsag er for små sko, hvor tåneglen således kliver klemt. Det kan også fremkomme ved fejlklipning. Det er ofte meget smertefuldt og skal behandles.

  Neglesvamp = Onychomycosis
  Skaden skyldes forskellige former for deformiteter, fx at neglepladen bliver blød og stykker brækker af. Neglen kan blive tyk or uregelmæssig. Hvide pletter kan forekomme på neglen, og disse kan danne grobund for bakterier. Skal behandles. Det er en svampemyceliet, der invaderer neglesubstansen.


  Læs mere om "Negle - diagnose og hjælp" HER!
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 2. #2
  Registreringsdato
  Apr 2005
  Lokation
  københavns amt
  Indlæg
  849

  Standard

  Hej Anina din dejlige sveske tusind tak for din hurtige respons angående neglene det havde jeg lige brug for at læse knus laura
  Hvor intet vover intet vinder

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind