Viser resultater 1 til 4 af 4
 1. #1
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Kvindedrab i Indien


  Kvindedrab i Indien - en struktureret emneindgang
  I de seneste 20 år er der sket en kraftig stigning i pigedrab, hustrudrab og aborter af pigefostre i Indien.


  Udarbejdet af studerende Merete Puk Nielsen ved Danmarks Biblioteksskole i forbindelse med en studieopgave på 3. semester.
  Sidst opdateret: 20. december 2000
  Kilde: Web.Archive.org

  Bemærk: Indholdet gengivet efter arkiveret kopi af hjemmesiden, hvorfor alle links fører ligeledes til arkiverede kilder, hvoraf de fleste, eller alle, muligvis ikke længere eksisterer online.

  Bemærk: information sidst opdateret i 2000  Introduktion til Kvindedrab i Indien

  Drab på pigespædbørn.

  Tusindvis af nyfødte indiske piger lever kun få timer efter fødslen. De bliver slået ihjel, fordi sociale normer siger, at sønner er en gevinst, mens piger er en byrde. Det giver status at få en dreng samtidig med, at det giver en social sikkerhed i forældrenes alderdom. Pigespædbørn betragtes derimod som en udgift, fordi forældrene skal betale en stor medgift, når de engang skal giftes bort.

  Drabene udføres som regel af faderen eller svigermoderen, der fjerner den nyfødte datter fra moderen eller tvinger hende til at dræbe sit barn.
  Som regel foregår drabene ved, at de nyfødte piger får forgiftet mælk eller planteekstrakter, eller de bliver kvalt i salt, sand eller grovkorn. Grov og direkte forsømmelse er en anden hyppig årsag til, at nyfødte piger ofte dør af helt banale sygdomme som eksempelvis diarré. For 50 år siden var drab på pigespædbørn kun et udbredt fænomen blandt visse stammer i Indien.

  I en ny rapport fra Center for Menneskelig Udvikling, Pakistan, fremgår det, at der inden for de seneste 20 år er sket en kraftig stigning i antallet drab på pigebørn.

  I følge rapporten foregår drabene forskellige steder i Sydasien, men især i landsbyer i de indiske delstater Tamil Nadu, Gujarat, Bihar og Rajasthan, er drab på nyfødte piger hyppigt forekommende. Drabene anmeldes sjældent til politiet, men alle i Indien ved at det foregår (1,2,3).


  Drab på kvinder.

  Mord på kvinder, i forbindelse med uenighed om ægteskabsmedgift, er et voksende problem i Indien. Der findes talrige eksempler på, at unge brude brændes, hvis deres forældre ikke er i stand til at opfylde svigerfamiliens krav om medgift.

  Den seneste landsdækkende statistik er fra 1991 og tæller 5157 mord, der direkte kan relateres til uenighed om medgiften . I 1987 var det registrerede antal 1912 medgiftsmord. Dog er de rigtige tal formentlig langt større, idet mange tilfælde slet ikke rapporteres til politiet, eller de registreres som selvmord eller ulykker.

  Presset om medgift fortsætter ofte efter brylluppet. Det er ikke sjældent at brudgommens familie senere i ægteskabet forlanger penge eller forbrugsgoder, og hvis ikke kvindens forældre betaler, går det ud over hende. Det starter ofte i form af vold og mishandling, for at true kvindens familie, og ender i værste fald med mord (brænding).

  I Sydindien er der flere eksempler på, at ægtemænd har druknet, hængt eller brændt deres koner for at kunne få en medgift mere. Den mest almindelige metode er antændelse af kvinden med petroleum - dødsfald af den karakter kan ofte forklares med ulykker i forbindelse med madlavning.

  Fælles for alle mordene, uanset metoden, er at de bortforklares som ulykker eller selvmord, der ofte understøttes af det korrupte politi (3,4,5)


  Årsager til drabene (ægteskabsmedgift og materialisme).

  Siden 1961 har det officielt været forbudt i Indien at kræve medgift i forbindelse med giftermål. Alligevel er skikken udbredt, især blandt hinduer, og dybt forankret i traditionen, hvilket gør den svær at afskaffe. Det er ikke socialt accepteret at lade være med at betale en medgift.

  Efter giftermålet flytter bruden som oftest til mandens hjem og indgår i hans familie. Ægteskabsmedgiften betragtes som en slags betaling for, at hun for fremtiden får mad og husly dér. Omvendt bliver ægteskabet af mange mænd og deres familier betragtet som en genvej til at sikre sig forskellige forbrugsgoder, f.eks. en radio, et fjernsyn eller en scooter.

  Medgiften stiger med indkomsten hos pigens forældre, og udgør også en stor økonomisk udgift for middelklasse-familier. Tilsvarende afhænger medgiften af brudgommens status - jo højere uddannelse og status manden har, jo mere forventer han og hans familie at få i medgift. Er han uddannet læge eller ingeniør, er det ikke ualmindeligt med et krav om 250.000 Rupees (ca.50.000 kr.) i kontanter. Er manden kontorist ligger kravet på ca. det halve. I andre tilfælde forlanger svigerfamilien og brudgommen en bil, en scooter, et TV eller andre forbrugsgoder.

  I de senere år har især den øgede materialisme øget den medgift, pigens forældre skal betale til brudgommen og hans familie, og presset om medgift kan sagtens fortsætte efter brylluppet. Hvis brudgommen eller hans familie ikke selv har penge til nogle af de eftertragtelsesværdige forbrugsgoder på markedet, starter presset på brudens familie (1,2,3,4).


  Aborter.

  På talrige klinikker i Indien kan man få kønsbestemt fostret, og klinikkernes reklameslogans lyder: "Billigere alternativ til medgift" og "Bedre at betale 500 Rupees nu end 500.000 Rupees senere". Hvis fostret er en pige, findes der læger, som vil foretage en ulovlig abort.

  Siden 1995 har det været ulovligt at foretage sådanne kønsbestemte aborter, og de må kun foretages, hvis der er fare for barnets mentale og fysiske helbred. Problemet er, at mange læger gerne vil tjene 3000-5000 Rupees, som en ulovlig abort indbringer, samtidig med at det bagefter kan være svært at bevise, at aborten har været kønsbestemt.

  Kønsbestemmelsen foregår ved en skanning, og fostret skal være 4-5- måneder gammelt før en sådan metode kan afsløre kønnet, og så kan en abort være livsfarlig for moderen. 9 ud af 10 af aborter i Indien skønnes at være pigefostre, og i "ABC News Prime Time Live" (et ugentligt nyhedsprogram i U.S.A.) blev det i 1994 anslået, at 3000 pigefostre aborteres hver dag i Indien (3,6,7,8 ).


  Fakta og tal.

  I følge officiel indisk statistik var der i 1941 ca. lige mange piger og drenge i aldersgruppen nul til seks år. 50 år senere har billedet ændret sig, og Indiens seneste folketælling, som foregik i 1991, viser, at der i aldersgruppen nul til seks år er betydelig færre piger end drenge. Ligeledes fremgår det af tallene for den samlede befolkning, at fordelingen på de to køn er skæv - der "mangler" ca. 32 millioner kvinder i Indien - eller sagt på en anden måde: der er 927 kvinder pr. 1000 mænd.

  Tallene skal endog tages med et vist forbehold, da de er næsten 10 år gamle. I dag er Indiens samlede befolkning på over 1 milliard mennesker (der fødes 29 i minuttet), og da drab på nyfødte piger og unge brude, samt ulovlige aborter efter kønstest, er et stigende problem, tyder meget på, at differencen mellem de to køn er vokset, og enkelte kilder anslår, at der er ca. 50 millioner flere mænd end kvinder i Indien (3,8,9,10).


  Kilder.

  1. Olsen, Nis: Indien mangler 18 millioner døtre. - Politiken. - 02-04-2000
  2. Larsen, Elisabeth Tine: Omkostningerne ved medgift - Drab på pigebørn. - Indisk Børnehjælps Nyhedsblad. - 03-09-1998
  3. Houmark Andersen, Iver: Nyfødte piger er i livsfare. - Information. - 20-10-2000
  4. Methling, Inge: Mord eller medgift. - Politiken. - 26-01-1995
  5. Lavik, Roar: Kronik: Man dræber da pigebørn - i Indien. - Jyllands Posten. - 22-08-1998
  6. Olsen, Nis: Her er nyfødte piger i livsfare. - Politiken. - 02-04-2000
  7. Houmark Andersen, Iver: Døtrene dræbes i Indien. - Information. - 20-10-2000
  8. Rajan, Julie: Will India's Ban on Prenatal Sex Determination Slow Abortion of Girls? Artikel fra Hinduism Today. URL: http://web.archive.org/web/200412010...nfanticide.htm
  9. Census of India, 1991. India at a Glance. Broard Age groupes. URL: http://web.archive.org/web/200412110...net/broad.html
  10. Census of India, 1991. India at a Glance. Population. URL: http://web.archive.org/web/200412042...net/popu1.html


  Uddybende baggrundsstof.

  Faglitteratur, Casestudier, Links: URL: http://web.archive.org/web/200405011...grundsstof.htm

  Bemærk: Indholdet gengivet efter arkiveret kopi af hjemmesiden, hvorfor alle links fører ligeledes til arkiverede kilder, hvoraf de fleste, eller alle, muligvis ikke længere eksisterer online.

  Bemærk: information sidst opdateret i 2000
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 2. #2
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Kvindedrab i Indien


  Nyhedsstof og aktuel debat

  Siden indeholder henvisninger til nyhedsstof og aktuel debat i danske og udenlandske nyhedskilder. Indenfor hver gruppe er dokumenterne rangordnet efter udgivelsesdato med de nyeste dokumenter først.


  Bemærk: Indholdet gengivet efter arkiveret kopi af hjemmesiden, hvorfor alle links fører ligeledes til arkiverede kilder, hvoraf de fleste, eller alle, muligvis ikke længere eksisterer online.

  Bemærk: information sidst opdateret i 2000  Avisartikler:

  Houmark Andersen, Iver (2000, 20. oktober). Døtrene dræbes i Indien. Information, forsideartikel.
  I mange indiske landsbyer bliver nyfødte piger ofte slået ihjel. Drab på pigebørn optræder ganske vist sjældent i registrene over anmeldelser til politiet, men alle i Indien ved, at det foregår. Ligeledes menes 9 ud af 10 aborter i Indien at være pigefostre.

  Houmark Andersen, Iver (2000, 20. oktober). Nyfødte piger er i livsfare. Information, s.5
  I en rapport fra Center for Menneskelig Udvikling, Pakistan, fastslås det, at der har været en vækst af pigedrab i de seneste 20 år. Pigebørn betragtes som en udgift, fordi forældrene skal betale en stor medgift, når de bliver giftet bort. I 1991 var der 94 piger for hver 100 drenge, hvilket betyder, at der mangler mindst 30 mio. kvinder. Artiklen indeholder interviews med mænd fra landsbyer i den indiske delstat Tamil Nadu og med jesuiterpræsten Fader Frankie.

  Olsen, Nis (2000, 2.april). Her er nyfødte piger i livsfare. Politiken, sek. PS, s.6
  Interwiew med en indisk kvinde i Tami Nadu, hvis datter nær var blevet dræbt, hvis ikke den indiske distrikssygeplejerske Alphonsa Mary havde grebet ind. Alphonsa Mary er én af hovedkræfterne i Danida's sundhedsprojekt i Tamil Nadu, der siden 1998 har reddet mere end 200 nyfødte pigers liv. Endvidere omtale af gadeteater, der iværksættes som oplysningsarbejde for at skabe røre om de alvorlige problemer.

  Olsen, Nis (2000, 2. april). Indien mangler 18 millioner døtre. Politiken, sek. PS, s.6
  Om årsagerne til pigedrab som et forholdsvist nyt fænomen. Den indiske delstat Tamil Nadu er den eneste delstat som har erkendt problemerne med barnemord, og hvor en systematisk indsats er i gang. Omtale af et 5-årigt sundhedsprojekt i den indiske delstat Tamil Nadu, som Danida har iværksat med bl.a. det formål at oplyse og lære befolkningen at sætte større pris på deres døtre.

  Lavik, Roar (1998, 22. august). Kronik: Man dræber da pigebørn - i Indien. Jyllands Posten, 1. sek., s.9
  Der vil gå lang tid inden kvinder opnår ligestilling i vestlig forstand, skriver kronikøren, der har været på studieophold i Indien. Om piger og kvinders stilling i det indiske samfund, hvor kønsdiskriminationen er stor, og hvor unge brude brændes, hvis de ikke er i stand til at opfylde svigerfamiliens krav om medgift.

  Methling, Inge (1995, 26. januar). Mord eller medgift. Politiken, sek. Kultur og debat, s.1
  Adskillige nygifte kvinder myrdes dagligt på grund af utilfredshed med brudens medgift. Interview med Satya Rani Chadha fra Delhi, hvis datter blev brændt. Om kvindeorganisationen Shakti Shalini, der støtter familier, som har mistet døtre og kvinder, der er blevet udsat for vold, mishandling eller mord. Interview med organisationens sekretær Reena Banerjee.

  Kyrø, Øjvind (1993, 4. juli). Pigefostre? Dem udsletter man da! Politiken, 3. sek., s.2
  Det er ikke sjovt at være kvinde i Indien. Spørger man en mand om, hvor mange børn han har, nævner han først drengen. Derefter følger pigerne nærmest for fuldstændighedens skyld. Og har konen udelukkende født ham pigebørn, ser han ud som om han er ramt af uheld. Om medgiftsdrab, kønsbestemmelse af fostre, aborter, AIDS og den kendsgerning, at der langt færre kvinder end mænd i Indien.


  Nyhedsbureauer:

  Ritzaus Bureau (2000, 20. september). Kønsdiskrimination skader alverdens samfund.
  I årsrapporten fra FN´s Befolkningsfond (UNFPA) konkluderes det, at vold mod piger og kvinder stadig er voldsomt udbredt. I rapporten nævnes Indien, blandt andre lande, som ét af de lande med de grelleste eksempler på kønsbaseret vold, ikke mindst de mange provokerede aborter af pigefostre og drab på pigebørn.

  Reuters Bureau (2000, 16. november). Clamor for Sons Fuels India´s Population Growth. Engelsk tekst.
  En undersøgelse i Indien viser, at ønsket om at få nyfødte drengebørn fremfor piger er meget udbredt.


  Nyhedsgrupper:

  India Family TALK (http://indiafamily.net)
  Åbne diskussioner for indere om familie-relaterede emner. Diskussioner som:
  Male Child Preferance: "Indian Obsession with Male Child" og
  Dowry: "Dowry: We pay the best price!"

  The Sawnet Discussion List (South Asian Womens Network) (http://www.umiacs.umd.edu/users/saww...ling_list.html)
  Diskussionsforum for sydasiatiske kvinder. Diskussionerne omhandler bl.a. abort og pige-spædbørnsdrab samt andre emner vedrørende kvinder i Sydasien. Kun kvinder kan tilmelde sig nyhedsgrupperne på Sawnet's mailingsliste.

  Links til ressourcer:

  Dowry Deaths (http://women3rdworld.about.com/newsi...y/aa081398.htm) Engelsk tekst.
  Ressource om medgiftsdrab i Indien. Annoterede lænker til on-line artikler fra CNN World News i fuldtekst, samt annoterede lænker til kilder og andre ressourcer om brudebrænding og kvindedrab i forbindelse med uenighed om ægteskabsmedgift.

  Female Infanticide in India (http://women3rdworld.about.com/newsi...y/aa072700.htm) Engelsk tekst.
  Ressource om barnemord på piger i Indien. Annoterede lænker til on-line artikler fra BBC News i fuldtekst, samt annoterede lænker til kilder og andre ressourcer vedrørende kvindedrab, barnemord og abort af pigefostre.


  Tidsskriftartikler

  Siden indeholder henvisninger til tidsskriftartikler i både trykt og elektronisk form. Indenfor hver gruppe er dokumenterne rangordnet efter udgivelsesdato, med de nyeste dokumenter først.


  Bemærk: Indholdet gengivet efter arkiveret kopi af hjemmesiden, hvorfor alle links fører ligeledes til arkiverede kilder, hvoraf de fleste, eller alle, muligvis ikke længere eksisterer online.

  Bemærk: information sidst opdateret i 2000  Tidsskriftartikler (i trykt form):

  Bell, Alison. (1996) Worldwide women´s watch (plight of young women around the world). Teen Magazine, vol.40, no.6, p.58. ISSN: 0040-2001. Engelsk tekst.
  Overtrædelser af kvinders rettigheder i den 3. verden fortsætter og omfatter bl.a. hustrumord i Indien pga. medgiftsuenighed, omskærelser af piger i Somalia og drab på pigefostre i Kina.

  Auluck-Wilson, Clarice A. (1995). When All the Women Lift (grassroots women organizations in rural India). Signs, vol.20, no.4, 1029. ISSN: 0097-9740. Engelsk tekst.
  Et medgifts-relateret mord i en indisk landsby i 1989 blev katalysator for dannelsen af en række græsrods-kvindeorganisationer, der har til formål at hjælpe kvinder, som udsættes for vold i forbindelse med medgiftsspørgsmål.

  MacFarquhar, Emily (1995). The echoes of Sita. U.S. News & World Report, vol.116, no.12, p.54. (cover story). ISSN: 0041-5537. Engelsk tekst.
  Brudebrændinger og aborter af pigefostre er et velkendt fænomen i Indien, fordi kvindens ægteskabsmedgift ikke er stor nok til at tilfredsstille svigerfamilien. Der findes få sociale servicer for voldsramte og mishandlede kvinder.

  Salminen, Sonja (1995). Man brænder da ikke brude! Kvinden & samfundet, årg.111, nr.4, s.14-17. Opstillingssignatur: DK5: 34.38
  Før var Indien berygtet for enkebrænding. Nu er det unge, nygifte kvinder, som dør i flammerne. Vold i forbindelse med medgiftsafpresning er blevet en kriminalitet, der kan betale sig i Indien. På trods af en lovgivning, som forbyder de høje medgifter, udveksles der enorme summer og mishandles og myrdes mange kvinder i forbindelse med arrangerede ægteskaber. Politi og retsvæsen tøver på trods af at tusindvis af kvinder myrdes hvert år.

  McGirk, Tim (1993). He wanted to kill our babies for being girls (female infanticide in Tamil Nadu, India). The Independent, no.12018, p24. ISSN: 0951-9467. Engelsk tekst.
  Indisk kvinde beretter om, hvordan hendes mand forlangte, at deres nyfødte tvillinger skulle dræbes fordi de var piger. Middelklassekvinder får foretaget aborter, hvis fostret viser sig at være en pige.

  Sarkar, Jayanta (1993). Till death us do part: dowries contribute to a rise in violence against Indian women. Far Eastern Economic Review, vol.156, no.43, p.40 (2). ISSN: 0014-7591. Engelsk tekst.
  Vold mod kvinder og i særdeleshed hustrumord i forbindelse med deres manglende evne til at betale medgift er et voksende problem i Indien. Mange sager om medgiftsrelateret mord rapporteres ofte slet ikke til politiet.

  Sadasivam; Bharati (1992). Hvad skal vi med kvinder?. Kontakt, årg. 44,1991/92, nr.6, s.11-15. ISSN: 0105-0982 Opstillingssignatur: DK5: 34.38
  En ting er at blive brændt levende, fordi ens forældre ikke gav ægtemanden nok i bryllupsmedgift. En anden ting er ikke engang at have retten til at blive født. I Indien har der de seneste år været en stigning i antallet af drab på pigefostre af den simple grund, at de er piger. Forældrene har ikke råd til at føde andet end drenge på grund af den traditionelle medgift, som efterhånden har nået ubetalelige summer.


  On-line artikler (fuldtekst):

  Aravamuda, Gita (1999). Chilling deaths. The Week. Indias No 1 Weekly News magazine. 24-01-1999. Engelsk tekst.
  Mindst 3000 pigespædbørn er indenfor de seneste 3 år blevet dræbt i Dharmapuri - et distrikt i Tamil Nadu, der regnes for at være det område hvor pigedrab er hyppigst forekommende. Indiske kvinder fortæller deres historie om, hvordan deres nyfødte piger er blevet mishandlet og dræbt. Danida har iværksat et omfattende sundhedsprojekt og oplysningsarbejde, som bl.a. skal vejlede kvinder og hjælpe nyfødte piger, samt ændre befolkningens holding overfor piger og kvinder bl.a. i form af gadeteater. Samtaler med flere af projektets medarbejdere. Fuldtekst: http://www.the-week.com/99jan24/life2.htm

  Larsen, Elisabeth Tine (199. Forholdene for børn og kvinder i Tamil Nadu: Omkostningerne ved medgift - Drab på pigebørn. Dansk-Indisk Børnehjælps Nyhedsblad. 03-09-1998.
  Artiklens forfatter foretog i foråret 1998 en studierejse til den indiske delstat Tamil Nadu for at undersøge forholdene for børn og kvinder. Af særlig interesse var en undersøgelse af de følger medgift forårsager for piger og kvinder. Endvidere om besøgets indblik i, hvordan Danida støttede projekter virker i Tamil Nadu. Fuldtekst: http://www.childrencare.dk/main/03/news.htm

  Banerjee, Partha (1997). A Matter of Extreme Cruelty: Bride Burning and Dowry Deaths in India. Injustice Studies, Vol. 1, No.1 Engelsk tekst.
  Artiklen diskuterer den tiltagende stigning i medgiftsdrab og brudebrændinger i Indien. Forfatteren belyser de religiøse, politiske og økonomiske strukturer i det indiske samfund i et forsøg på at forklare, hvorfor den gamle tradition om medskabsmedgift har antaget så brutale former med ofte mord som følge. Fuldtekst: http://wolf.its.ilstu.edu/injustice/banerjeedoc.htm

  Bemærk: Indholdet gengivet efter arkiveret kopi af hjemmesiden, hvorfor alle links fører ligeledes til arkiverede kilder, hvoraf de fleste, eller alle, muligvis ikke længere eksisterer online.

  Bemærk: information sidst opdateret i 2000  Kilde: Web.Archive.org.
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 3. #3
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard

  Indere har myrdet 10 millioner piger

  Michael S. Lund på Avisen.dk d. 16. december 2006

  Mange indiske familier vil ikke have døtre og slår derfor pigebørn ihjel. Minister anslår, at 10 millioner piger er dræbt på 20 år.[/b]

  Nyfødte indiske piger bliver kvalt ved fødslen eller begravet levende. Hver eneste dag.

  En undersøgelse fra Unicef viste i sidste uge, at der hver eneste dag bliver født 7.000 færre piger i landet, end der burde i forhold til befolkningen.

  Landets kvindeminister anslår nu over for Reuters, at 10 millioner indiske piger er blevet dræbt i løbet af de seneste 20 år.

  »Det er chokerende tal, og det er en national krise, hvis du spørger mig. Hvem dræber dem? Deres egne forældre,« siger ministeren, Renuka Chowdhury, til Reuters.

  Mange indiske familier vil hellere have drenge frem for piger, fordi pigerne belaster økonomien. Når de finder en mand, skal familien ofte betale en stor medgift. Samtidig kan mænd ofte tjene flere penge hjem til familien.

  »I det øjeblik barnet bliver født og åbner sin mund for at skrige, så putter de sand i mund og næse, så hun kvæles og dør. De begraver dem levende i lerpotter. De putter tobak i munden på dem. De hænger dem med hovedet nedad som en buket blomster, der skal tørres,« siger Chowdhury til Reuters.

  Ministeren mener, at bedre uddannelse er vejen til at forhindre de mange kvindedrab.

  Siden 1991 har ulovlige ultralydsscanninger desuden vundet frem. Med scanningerne får familierne kønnet at vide på forhånd og får en abort frem for at dræbe det nyfødte barn, selvom det er ulovligt at scanne efter køn i Indien.

  Link til kilden: Avisen.dk
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 4. #4
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: En nation uden kvinder. A Nation Without Women - Matrubhoomi

  Citer Oprindeligt indsendt af Anina Se indlæg
  Indere har myrdet 10 millioner piger

  Michael S. Lund på Avisen.dk d. 16. december 2006

  Mange indiske familier vil ikke have døtre og slår derfor pigebørn ihjel. Minister anslår, at 10 millioner piger er dræbt på 20 år.

  Nyfødte indiske piger bliver kvalt ved fødslen eller begravet levende. Hver eneste dag.

  En undersøgelse fra Unicef viste i sidste uge, at der hver eneste dag bliver født 7.000 færre piger i landet, end der burde i forhold til befolkningen.
  Ja da - og det fortsætter bare.... Her er artiklerne om emnet på Kristeligt Dagblad.dk ....

  Færre indiske piger overlever

  Indien slår sine piger ihjel

  De uønskede piger

  Middelklassen vælger pigerne fra

  Kampen for en plads i samfundet

  Overtal af drenge i Asien skaber problemer

  Det kan IKKE nytte at tro på, at uvæsenet forbliver i Indien! På sin egen særegne måde, kan dette også komme til os, omend ikke nødvendigvis i så grusom form.... Hvis neoliberalisterne vinder frem på vores breddegrader - skal kvinderne enten tilbage til gryderne eller i graven!

  Derfor må og skal vi, selv om aftenkaffen kommer galt i halsen og emnet er ellers overhovedet ikke hyggeligt - må og skal vi forholde os vidt, bredt og højlydt til Indien og deres grusomheder, fordi til syvende og sidst - hvis kvinder ikke forsvarer kvinder - er der ingen andre, der gør! Heller ikke, når/hvis VI kommer i nød :!:

  Klik lige også HER.... Det foregår sørme også i.... L-o-n-d-o-n :!:
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind