Viser resultater 1 til 3 af 3
 1. #1
  Registreringsdato
  Nov 2006
  Lokation
  Sjælland, DK
  Alder
  70
  Indlæg
  423

  Standard CRP-tallet = statiner til raske

  Hvis ens læge anbefaler "forebyggende" behandling med kolesterolsænkende lægemidler, statiner, fordi ens CRP-tallet er blevet målt til forhøjet, og dette uanset at ens kolesteroltal ellers er "i orden" (hvad det end betyder) - er der al mulig god grund til selv at stoppe op og tænke sig om! Her er tale om at sætte hele befolkninger på "forebyggende" statin-behandling, når deres CRP-tal konstateres forhøjet.

  CRP-tallet bliver altid forhøjet når kroppen bekæmper en infektion, eller på anden måde befinder sig i selvhelbredelses-processen, eller bare reagerer på en uvant biologisk tilstand. Det er netop hvad den menneskelige organisme er indrettet til - at reparere sig selv og mens det foregår - stiger CRP = C-reaktivt protein. Det er selvfølgelig mere kompliceret end som så, men på bundlinien er det enkelt nok: havde vores CRP-tal permanent været lavt, var vi enten urørlige for nogen form for sygdom og ubalancer i det biologiske helbred, eller var vi slet og ret - døde!

  Statin-producenterne assisteret af læger-til-falds har fundet ud af, at mennesker med et forhøjet CRP-tallet har en statistisk risiko, for senere i livet at udvikle hjertesygdomme, åreforkalkning, blodpropper osv. - selv om deres aktuelle kolesterol-værdier ellers er "normale". De har - kort sagt - opdaget en ny målgruppe deres produkter kan sælges til - raske mennesker med CRP-tallet, der "forebyggende" skal behandles med statiner på livstid, for at holde CRP-tallet nede.

  Hmmm.... CRP-tallet er i sig selv hverken skadeligt eller gavnligt.... Det er bare et indikator på, at et eller andet sted i kroppen foregår der "noget", CRP-tallet er et tegn på - ikke årsag til. Det er ikke CRP-tallet, der fremkalder eller fremmer udvikling af sygdomme.... Så hvorfor holde det lavt for enhver pris? For at sælge flere statiner?

  Det ville jo svare til, at f.eks. en høj feber er et tegn på sygdom. Hvis man følger princippet om at almindelig kropstemperatur er et tegn på sundhed - vil en nedsættelse af den høje feber, samtidigt helbrede eller forebygge den selvsamme sygdom, der i første omgang gav os den høje feber..... Ikke et ord om sygdomsbehandling. Bare behandling af "tegnet-på-sygdom", hvilket er jo total nonsens.... Jeg har aldrig hørt om en symptom-behandling, der havde helbredt selve sygdommen. Har I?

  O.K. Hvorfor skriver jeg om det her? Selv om det er relevant for ALLE, er det dobbelt så relevant for os med stofskiftesygdomme.... Netop fordi vores sygdom "rammer" så bredt over alle kroppens organer og kirtler, ved derved at fremkalde kroppens adskillige forsøg på at kompensere for hormonmangler osv. - vil vores CRP-tallet, som kolesteroltallet, ofte være forhøjet, uanset hvad. Derfor er vi, som patientgruppe - udsat mere end andre, for overivrige lægers blinde tro på statistikker og forskning i medicinalfirmaernes regi.

  Havde disse behandlinger ikke haft yderligere forværrende effekt på vores, i forvejen udslidte og overbelastede kroppe (statiner er altså IKKE fri for alvorlige bivirkninger!) - kunne man bare lade det fare og håbe på et godt vejr. Men sådan er det ikke.... vi står helt alene. Vores politikere er ubrugelige. Vores patientorganisationer danser hellere tango med lægerne end de beskytter de syge, og det omgivende samfund - public opinion - kunne ikke være mere ligeglad med, hvad der stoppes i gabet på os og dem, bare de beholder deres jobs og købekraft. De velhavende skal nok købe sig til den rette ekspertise, mens os, der mere eller mindre er blevet fattige af hypothyreosens effekt på tilværelsen - vi får lov til at sejle vores egen sø og skal tage til takke med det, der gives os, uden ret til at stille spørgsmål. Vi er derfor nødt til at passe på os selv.

  I næste indlæg vil jeg poste mine kommentarer til en dansk artikel fra sidste år, der netop promoverer konstruktionen: CRP-tallet/statiner i en formiddagsavis, der henvender sig netop til samfundets mindre værdsatte befolkningsgrupper.... dog med den (samlet) største købekraft. En stor, fed omgang propaganda i propaganda-kunstens bedste stil.....
  Tak for at du viser mig tillid og læser mit indlæg. Jeg håber, at mine indlæg kan hjælpe med at bevare håbet om bedring.
  Jeg har studeret lavt stofskifte og behandling med "naturlig thyroid" på fuldtid siden 2005. Jeg skriver selv de fleste af mine tekster, på baggrund af kilder arkiveret i respekterede, konventionel-medicinske databaser.
  Kommentarer er desværre lukket p.g.a. spam, men du kan kommentere i alle emner i "Stofskifte-butikken" ved at benytte Kontakt os.

  © Til Stofskiftesupport.dk: undlad venligst at "låne" vores tekster. Læs venligst om vores Ophavsret og Copyright.
  Alle, der ønsker et indblik i menneskelivet med stofskiftesygdom - er velkommen til at læse i over hundrede tusinde af personlige indlæg på vores anden hjemmeside - Forum for Stoffskiftesykdommer i Norge.

 2. #2
  Registreringsdato
  Nov 2006
  Lokation
  Sjælland, DK
  Alder
  70
  Indlæg
  423

  Standard Re: CRP-tallet = statiner til raske

  Professor Børge Nordestgaard fra Herlev Hospital og Københavns Universitet burde stilles for retten tiltalt for forbrydelser mod folkesundhed!

  Det er, i den grad, for ringe, at gå i medierne med koloenorm reklamegas for et såkaldt "nyt lægemiddel" - som professoren nu danser vildt om, for at prække raske mennesker på! Ovenikøbet et statin præparat! Så "nyt" er det altså heller ikke - statinen Crestor blev markedsført 10. juni 2003. Ingen aner NADA om langtidsvirkninger, men der er allerede registreret dødsfald som følge af indtagelsen af "medicinen".

  Og hvad udbreder guruen Børge Nordestgaard sig så om? Jo, om en "kæmpe undersøgelse" som skulle (be)vise statinen Crestors fortræffeligheder? Undersøgelsen er betalt af AstraZeneca, en kæmpe lægemiddelkoncern og undersøgelsen hedder Jupiter-undersøgelse.

  Den samme Jupiter-undersøgelse, som er blevet standset i utide. Tilsyneladende pga. fortræffeligt gode resultater.... Har nogen nogensinde hørt om, at en virksomhed standser en test/undersøgelse fordi produktet er godt nok? Hvorfor nøjes med mindre når man kan få mere? Når fortsættelsen af undersøgelse kunne (i så fald) blot endnu mere styrke de påståede "gode resultater"? Eller var de måske ikke så gode alligevel?

  Undersøgelsen gik ud på at behandle RASKE mennesker, UDEN forhøjet kolesterol med statinen Crestor! Det eneste disse stakler skulle "fejle" var et forhøjet CRP-tal. Et CRP-tal angiver at der er en infektion et eller andet sted i kroppen. Og noget endnu mere "mystisk" er, at jo mere fedtfattigt man lever - jo højere bliver CRP-tallet - og dette uanset om man har eller ikke har infektion i kroppen.... Derimod indtagelsen af kosttilskuddet - folacin (før kendt som B9-vitamin eller "folinsyre") samt C-vitamin (min. 1000 mg/dag) vil reducere CRP-tallet under alle omstændigheder... Hvad skal man så bruge CRP-tallet til, når det reelt viser i øst og vest på en gang? Lige netop det bliver der bare ikke talt højt om, vel?

  Neeeej! Først angiver CRP-tallet risikoen for kredsløbsproblemer inkl. hjerteanfald og blodpropper - siger "man".... Og så er det lige pludselig, at den fedtfattige livsstil... dvs. den samme livsstil som ellers skulle sikre folk MOD "kolesterolfaren" med dertil hørende..... kredsløb-, hjerte- og blodprop-problemer - netop får dette magiske CRP-tallet til at stige!! HVAD POKKER FOREGÅR DER!?

  Det hjælper ej heller på indsigten i Jupiter-undersøgelsens resultater - at undersøgelsen (som sagt) er blevet stoppet i utide fordi.... det lader til, at disse ellers raske stakler til forsøgskaniner i behandlingsgruppen fik diabetes og øget mængde af såkaldt glykosyleret hæmoglobin (glycated hemoglobin) i blodet. Glykosyleret hæmoglobin er med til at fremkalde hos forsøgspersonerne f.eks. nefropati (nyresygdom), retinopati (øjensygdom) og diabetes mellitus.... Det er hvad man VED. Hvad med de helbredsproblemer, bivirkninger osv. man endnu ikke ved kan ske, som følge af behandling af raske, kolesterol-neutrale mennesker med statiner? Blot for at "forebygge" fucking blodpropper, som det store flertal alligevel aldrig ville have fået, idet det samme kolesterol-tal som ellers skulle være hovedårsagen - ligger hos netop disse mennesker så "pænt" som det kan være?

  Man havde standset Jupiter-undersøgelsen fordi en del af forsøgspersoner blev syge af denne "sensationelle" Crestor! Så enkelt kan det siges!

  Jamen, jamen.... for pokker! Hvordan kan det gå til, at man kalder det for en succes og "sensation" når sandheden er snarere, at man blot erstatter en påstået sundhedsrisiko med en reel sundhedsrisiko....!? Hvor gavnligt er det at slippe for en blodprop, hvis ens nyrer bliver ødelagte i processen? Eller hvor dejligt er det at slippe for et hjerteanfald, hvis man bliver blind af forebyggelsen, hva`?!

  Og det er ikke det hele.... "Der var nemlig 50 procent flere i behandlingsgruppen, som fik et dødeligt hjerteanfald. Af de 31 i behandlingsgruppen, som fik et hjerteanfald, døde 9, mens kun 6 af de 68, som fik et hjerteanfald i kontrolgruppen, omkom. Så på trods af, at lægemidlet skulle sænke forekomsten af "fremtidige" blodpropper, døde mange flere af de, som alligevel blev ramt." (Kilde: What the Crestor Study Really Found. via Stor kritik af Jupiter-undersøgelsen)

  Der er mere end god grund til at være generelt opmærksom på statin-problemet idet det lader til, at lægerne generelt nøjes med at tro i stedet for at stræbe efter at vide hvad det er som gemmer sig bag denne tro de lader sig indlemme i - blot en "professor" forkynder, hvad han synes troen skal være.

  Det er lige før, at det snart kun er kirurgerne, som er til at stole på.... Det lader til, at andre læge-faggrupper bliver og mere troende....
  Tak for at du viser mig tillid og læser mit indlæg. Jeg håber, at mine indlæg kan hjælpe med at bevare håbet om bedring.
  Jeg har studeret lavt stofskifte og behandling med "naturlig thyroid" på fuldtid siden 2005. Jeg skriver selv de fleste af mine tekster, på baggrund af kilder arkiveret i respekterede, konventionel-medicinske databaser.
  Kommentarer er desværre lukket p.g.a. spam, men du kan kommentere i alle emner i "Stofskifte-butikken" ved at benytte Kontakt os.

  © Til Stofskiftesupport.dk: undlad venligst at "låne" vores tekster. Læs venligst om vores Ophavsret og Copyright.
  Alle, der ønsker et indblik i menneskelivet med stofskiftesygdom - er velkommen til at læse i over hundrede tusinde af personlige indlæg på vores anden hjemmeside - Forum for Stoffskiftesykdommer i Norge.

 3. #3
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: CRP-tallet = statiner til raske

  Hmmm.... CRP-tallet er i sig selv hverken skadeligt eller gavnligt.... Det er bare et indikator på, at et eller andet sted i kroppen foregår der "noget", CRP-tallet er et tegn på - ikke årsag til. Det er ikke CRP-tallet, der fremkalder eller fremmer udvikling af sygdomme.... Så hvorfor holde det lavt for enhver pris? For at sælge flere statiner?
  I 1. juli udgaven af The Journal of the American Medical Association er netop offentliggjort resultater af svenske og engelske studier, der bekræfter at CRP-tallet ikke kan bruges som biomarkør for fremtidig hjertesygdom-risiko.

  "The study, by Olle Melander, MD, PhD, of Lund University in Malmo, Sweden, and colleagues followed more than 5,000 people for nearly 13 years. At the time the study began, participants' average age was 58 and they were free of heart disease.

  Melander and colleagues concluded that while CRP and other "biomarkers" of heart risk may be statistically significant, they are not always clinically meaningful.

  "In the future, better biomarkers and more creative strategies for combining them will be needed," suggest Svati H. Shah, MD, of Duke University and James A. de Lemos, MD, of the University of Texas Southwest Medical Center, in an editorial accompanying the two studies."
  Kilde: Webmd.com

  Det forhindrer nok ikke medicinfabrikkerne i at fortsætte med at brygge på unødvendige lægemidler. Lægerne studerer generelt ikke den nye forskning og nøjes med at adoptere lægemiddelproducenternes eget "forsknings(salgs)materiale". Så længe lægerne er ukritiske, får vi recepterne.
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

Lignende emner

 1. Statiner - hukommelsestyve (norsk bokmål))
  By Tante Ana in forum Kolesterol / cholesterol
  Svar: 0
  Nyeste indlæg: 25-08-09, 13:32
 2. Vi må ikke holde os selv sunde og raske...
  By Anina W. in forum Kosttilskud
  Svar: 3
  Nyeste indlæg: 22-11-08, 13:22
 3. Den dejligste suppe til syge tarme og raske
  By Tante Ana in forum Sund mad, god mad og økologi
  Svar: 0
  Nyeste indlæg: 22-11-08, 11:26
 4. Statiner - kolesterolsænkende lægemidler
  By Tante Ana in forum Kolesterol / cholesterol
  Svar: 16
  Nyeste indlæg: 10-08-08, 16:21
 5. Lavt stofskifte - billeder fra tidligt i 1900-tallet
  By Anisa in forum Stofskifte - thyreoidea relaterede sygdomme
  Svar: 4
  Nyeste indlæg: 14-09-07, 12:07

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind