Viser resultater 1 til 4 af 4
 1. #1
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  73
  Indlæg
  5,272

  Standard VK-regeringen, skattelettelser og organsalg.

  I morges så jeg et interwiev på TV2 News, hvor journalisten udspurgte en eller anden ekspert om samfundsnytte var større ved skattelettelser - eller ved at investere i at ufaglærte arbejdsløse fik en uddannelse og aflastede dermed div. velfærdsstatens udgifter på sigt.

  Eksperten svarede direkte og enkelt, at forskellen mellem afskaffelse af topskatten og samfundets investering i offentlige arbejder og uddannelse af arbejdsløse - var den samme som forskellen mellem Danmark og USA.

  Han sagde, (frit efter hukommelsen) at ved at beslutte det ene frem for det andet, eller omvendt - bestemmer man samtidigt om Danmark skal ligne USA eller "sig selv" som vi er vant til at betragte vores land - et land for os alle (selv om det reelt var jo længe siden efterhånden, men "overbevisningerne" er jo sejlivede).

  Afskaffelse af topskatten - signalerer samfundsskifte fra velfærdsstat Danmark til ulighedens USA. Sættes derimod statens investeringer i igangsætning af (de hårdt tiltrængte/min mening) renovering af statens infrastruktur dvs. veje, kloakker, skoler, hospitaler etc. etc. samt ikke mindst - uddannelse af arbejdsløse ufaglærte (som man har jo gjort før, men som er blevet afskaffet de sidste år, mens vi alle dog alligevel betaler fortsat Arbejdsmarkedsbidrag, he, he...) - vil gevinsten for velfærden blive mærkbar for alle, mens skattelettelserne bliver mærkbare for nogle samtidigt med, at løfterne om en fremtidig gevinst for samfundet for alle borgere - var end ikke forsøgt beregnet i forhold til professor ved Copenhagen Business School og tidligere økonomisk vismand Jan Rose Skaksens gårsdagens nyhed.

  Og når man således begynder, ved næste folketingsvalg, at overveje støtte til VK-regeringen + O + Y, idet "man" for sit indre blik forestiller sig, sig selv at være dejligt, lyserødt fri for at skulle betale skat - bør man (særlig DF-vælgere) lige skrive sig bag øret, at alle kan IKKE være hovedrige og alle kan IKKE være formuende inkl. høje lønninger, og endelig - alle kan IKKE blive iværksættere med udsigt til at etablere en ny Novo Nordisk eller Maersk på hvert et gadehjørne. Ergo: selv om det lyder fristende med alle disse skattefrie eller skattelettede indkomster, som VK+O endnu en gang stiller sine vælgere i udsigt - er det altså flertallet af os, der hjælper disse tanker til virkeligheden ved at lade os overbevise og købe for (tomme) løfter og stemme på VK+DF+Y - bliver dem, der kommer til at hænge med skægget i postkassen den dag i fremtiden, drømmene om skattefrihed går i opfyldelse, for så lever vi til den tid kun i Danmark af navn, mens de reelle livsvilkår kommer til at matche ulighedens USA. Hvor få har for meget, få har rigeligt og flest har for lidt.

  De første tegn på de bedragede vælgere ser vi i dag, hvor 7% af de unge og yngre arbejdsaktive og dem, der hidtil havde sit på det tørre - har ladet dem købe af løfterne om en evig fremgang og havde forgældet dem til op over begge ører, fordi man jo "altid kunne regne med at have job og at ejendomspriserne skulle jo stige forever" - præcis som Fogh havde jo lovet den gang, han og regeringen gjorde grin med advarslerne fra bl.a. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd om, at der findes ikke den fremgang, der ikke - på et eller anden tidspunkt - ikke vendes til nedgang.

  Med ironiske smil spillende i mundvigene gjorde både Fogh og hans ministre offentligt nar af alle disse "negative forsøg på at underminere fremgangen i samfundet", ikke? Men nu er Fogh stukket af fra problemerne og tilbage står resten af den borgerlige fløjl - holdt i live alene af DF, fortsat syngende på samme hymne til den hellige skattefrihed - og heller ikke denne gang vil de borgerlige give afkald på at sælge ud deres eget vælgerkorps, der nu tæller 7% = 150.000 håbløst forgældede danskere erhvervsaktive på mellem 31 og 59 år, der aldrig nogensinde bliver gældsfrie igen, idet de havde i tillid til regerings politik bare gjort, hvad de blev lokket til af VK+DFs tomme løfter. At disse 7% i dag, sagtens kan blive til 14% i morgen og til 21% i overmorgen (billedligt talt) er lige så sandsynligt, som at solen stiger op i morgen, uanset om vi kan eller ikke kan se den for evt. skydækket.

  Det vil nemlig ske i et samfund, der er omformet til at ligne det amerikanske, hvor mennesker mister deres arbejde og hjem i hobetal hver eneste dag - og dette på trods af, at der i USA hverken findes topskat eller moms, som vi kender her i Danmark. Når man først har oplevet de amerikanske Bushvilles og den amerikanske middelklasse, der er ved at gå massivt i hundene, trods deres højtbesungne "skattefrihed" og "den amerikanske drøm" - kan man begynde at spørge sig selv om: hvad fanden er der så eftertragteligt ved at indføre i Danmark de samme økonomiske love, sædvaner og traditioner, der allerede er ved at køre det amerikanske samfund i sænk? Er vores borgerlige politikere og deres vælgere sinker, bare ubegavede eller direkte dumme?

  At ethvert samfund bliver ufatteligt sårbart og forråelse vil udvikles lige så snart der begynder at mangle brød på bordet og systemet giver frit lejde til at erhvervsvirksomheder begynder at svigte deres oprindelseslande i den hellige konkurrencens navn - behøver vi ikke længere se på i USA eller andre fjerne og "ucivilicerede" verdens egne.

  I Spanien er der pt 17% arbejdsløse med håbløse endnu værre udsigter. Det er ved at være så alvorligt og så umuligt at løse for ganske almindelige mennesker, at der er flere og flere der faldbyder deres organer til salg.

  I artiklen Arbejdsløse spaniere sælger nyrer til transplantations-turister i den britiske avis Times beskrives denne nye situation således....

  "Denne makabre trafik, normalt forbundet med fattige lande i Asien og Latinamerika - er for første gang nu set i Vesteuropa, hvor gældsplagede spaniere føler dem tvunget til at sælge deres organer til transplantationsturister.

  "Spansk nyre til salg" reklameres nu for på Internettet af folk, der har svært ved at få pengene til at række i et land, hvis 17% arbejdsløshed er den højeste i Europa.

  Spanske Sergio, en 42-årig håndværker og far til fire sagde, at han havde modtaget et tilbud svarende til 20.000 engelske pund (= dkr. 166.000) fra et tyskt ægtepar, der gerne vil have hans nyre transplanteret til deres femårige søn. Hvis testen viste, at deres væv var forenelig, vil operationen blive udført i et tredje land, da den slags handler er ulovlige i Europa.

  Alberto, en arbejdsløs bygningsarbejder i Valencia og far til to børn siger, at han er bange for at ende på gaden fordi han ikke længere kan betale sin termin. "Banken er efter mig" siger han. "Hvis jeg kunne skaffe penge på anden måde - tro mig - ville jeg gøre det". Hans største frygt er at han kan falde i hænderne på organsvindlerne, der vil operere ham uden at betale.

  Edgar, en 44-årig mekaniker, der har mistet sit job i august sidste år søger nu en køber til sin nyre i håb om at sælge den for at kunne afbetale på sin gæld på 90.000£ (= dkr. 746.000).
  (EB har publiceret en kort notat om det i dag, men den engelske artikel er meget mere uddybende)

  At hva`? At sådan noget ikke kan ske i Danmark? Det kan ske alle steder, hvor fattigdommen og arbejdsløsheden kradser! Bare de kradser NOK! Også i Danmark! Skal vi måske ikke have tag over hovedet? Eller kluns på kroppen? Eller mad til os selv og ungerne? At vi har ikke arbejdsløshed på 17%? Ikke nu, men hvad ved du/vi om i morgen? Nada!

  Hva`?! At vi har jo vores sociale system, der kan støtte os i nødens stund? At vi har vores a-kasser og fagforeninger til at holde os over vande, så vi ikke behøver frygte "spanske tilstande"? Det er rigtigt! Eller rettere VAR. For 9, 20 og 30 år siden! I dag har vi VK+O+Y! Det er noget helt andet! Åbn øjne, fold ørerne ud og se/lyt til der virkelig bliver sagt af politikere fra talerstolene - og specielt lyt til det, der bliver sagt mellem linjerne, og det, der bliver forbigået i tavshed - og budskabet vil runge klart og tydeligt, selv for den døve og blinde: I dag Spanien. I morgen os!

  Allerede indtil dagens dato i år er der udsat af deres boliger flere danskere end hele sidste år tilsammen! Hvor mange vognstænger har vi endnu brug for, for at indse, at lige så lidt et opsving kan vare for evigt, lige så lidt kan vi overleve uden det sikkerhedsnet, kun et samfunds-fælleskab er i stand til at udspænde under alle sine borgere. Ikke kun dem, der har råd til at undværre den.

  Så når vi skal til valgstederne næste gang - glem alt om at vælge mellem kapitalisme eller socialisme. Glem alt om vælge mellem pest og kolera. Ved at sætte krydset på VK+O+Y - vælger vi USA-modellen. Vi vælger lovliggørelsen af forarmelsen. Vi vælger uligheden. Vi vælger den idiotiske tro på, at alle kan være lige heldige, bare de selv vil, og at uheld i livet, sygdom, arbejdsløshed kun rammer.... naboen! Hvor dum kan man være, spørger jeg bare!?

  Ved at sætte krydset ved alle andre bogstavskombinationer - vælger vi Danmark, vi vælger helse frem for sygdom, vi vælger afslutningen på krigslege, vi vælger glade børn frem for sultne børn - alle børn!
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 2. #2
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  73
  Indlæg
  5,272

  Standard Re: VK-regeringen, skattelettelser og organsalg.

  En Ven undrede sig....
  .... er kommet til den konklusion at de der er på den laveste rangstige enten de er VK-borgerlige eller DF-borgerlige (...)...ØNSKER at det du skriver og mange mange mennesker råber op om i de sidste 10 år, skal ske og ligefrem støtter (de) nedskæringerne som rammer dem selv...andet kan jeg ikke komme på. ( ja undskyld jeg griner).
  Ingenting at undskylde. Man har her kun valget mellem at grine og græde. Der er ikke noget midt imellem.

  Ja, hvorfor? Måske af samme grund, som de amerikanske fattige uden sygeforsikring, der på spørgsmål om, hvad de mener om at Hilary Clinton (dengang hun var senator) gerne ville indføre en sygesikring for alle - svarede med den allerstørste, harmfulde overbevisning malet over deres indsunkne, grå ansigter, mens de stod tungt lænet op af deres klunser-indkøbsvogne: "Aldrig nogensinde vil vi gå med til at gøre vores eget land til et socialistisk styre! Det ville være det værste, der kunne overgå vores fædreland! Hilary Clinton er en kommunist!!"

  Den slags mennesker sætter et lighedstegn mellem begreberne: "social bevidsthed" og "totalitarisme". Hvem har lært dem det? Det ved jeg ikke, men det er sikkert som amen i kirken, at det er ikke noget de selv havde fundet på.

  Her i Danmark sidder de borgerlige vælgere og tror, at de forbandede socialister bare pønser på at indføre socialismen, og smeder ranker over en kop kaffe. Selv om en nation godt kan opnå et højt niveau af uddannelse pr indbygger , er det ikke ensbetydende med at niveauet for dannelsen er tilsvarende højt. Disse to ting behøver så absolut ikke følges ad. Jeg har kendt tårnhøjt uddannede tølpere og højt dannede rengøringskoner - forskellen bestod i, hvor godt de bl.a. evner en indlevelse i andres end deres egen tilværelse, motivationen til at forstå andre mennesker og deres forskellige forudsætninger, behovet for at kende til deres egne og samfundets historiske aner, her hvor de bor og andre steder osv. Havde dannelsen i befolkningen været højere (end tilfældet er) - havde vi ikke haft så mange fattige og u-rige borgelige vælgere, der saver over den gren de selv (og deres efterkommere) sidder på....

  Havde de kunnet se over deres eget ligusterhæk og havde de en fornemmelse for deres egne rødder tilbage i slægtens historie - ville de ikke kunne undgå at spørge dem selv om, hvad pokker overhovedet var grunden til, at der i tidernes morgen har været mennesker, der har udviklet de socialbetonede ideologier for et samfunds eksistensberettigelse som dem, de udannede borgerlige vælgere i dag tror, er kommet af sig selv og uden grund, og som de i dag er i fuld gang med at ødelægge.... af skræk for den samme socialisme, de kan takke for de pensioner de i dag hæver, den skolegang de har trods alt fået, den lægehjælp, omend efterhånden ramponeret, de dog trods alt kan få osv. osv. Kan man virkelig være så dum, så man tror, at velfærden er blevet opfundet af kongehuset, grever og baroner, jordbesiddere, bankdirektørerne, fabrikanterne og aktionærer? Og her kommer den med dannelsen igen, og manglende kendskab til sine egne rødder....

  Der er ikke noget i denne verden der sker uden grund. Heller ikke dannelsen af politiske systemer. Hvor vores "system" begynder i dag at andrage formen af de velbjergedes ønsker til deres egen fremtid (og skidt så med resten af os og verden), er også de socialistiske samfundstanker opstået i fortiden på baggrund af reelle omstændigheder, der gjorde det nødvendigt at tænke i nye baner.

  Jeg vil illustrere det med et lille tidsbillede af baggrunden for det kommunistiske systems opfindelse og politisk befæstelse nogle få år efter at den russiske revolution er fejet over østeuropa, dog før den er blevet befæstet, hvilket er blevet gevaldig hjulpet af alle disse ædle jorbesiddere, der ville presse den nyslåede kommunisme til sammenbrud, gennem at udsulte så enorme menneskemasser, at Hitlers bedrifter er vand i sammenligning. En lille fortælling fra tiden om den store hungersnød i Samara, hvor høsten og kornlagre blev trukket fra markedet og gemt af jordbesiddere som modtræk til den russiske revolutions fremfærd.... hvilket var den egentlige, direkte årsag til den senere nationalisering af jord og industri.... Jeg skal ikke kunne sige hvem var de værste skurke dengang.... de røde eller de rige... Jeg ved blot, at ingen burde slippe godt fra at iværksætte en hungersnød, som et politisk taktisk træk, hvis effekt langt har overgået den Anden Verdenskrigs senere uhyrligheder...

  »Hungerskrålet« kunde Alexander Neverof, hvis han havde kendt den ovenfor citerede Bemærkning af Johannes V. Jensen, have kaldt sin Bog: »Tasjkent - det forjættede Land«. Den henter sit Emne fra det frygtelige Hungerår 1921 - 22 i Volgaegnene og Ukraine, hvor 15 Millioner ramtes af Hungersnød. Hvor mange, der sultede ihjel, lader sig ikke opgøre med Sikkerhed, men én Million, for Størsteparten Børn, anses af de kyndige for det afgjort laveste Tal. Mennesker åd hinanden; det var værre end i Tyskland efter Trediveårskrigen, hvor Folk stjal Ligene i Galgerne for at få Mad. (Autentisk Materiale om Kannibalismen i Hungeråret er samlet i en af Læger udarbejdet Beretning »Hungeren«, udgivet på Russisk af det læge-videnskabelige Selskab i Charkof 1925). - Er der virkelig ikke sket disse sultende Millioner nogen Uret? Var deres Lidelser mindre reelle end dem, der tilføjedes Slaverne i Oldtiden? Har alle disse Barnelig, strøet ud over Steppen, ikke Krav på mere end en hånlig Glose?

  Og de lider, de sulter endnu derovre. Trods det energiske, imponerende Genopbygningsarbejde, Sovjet har sat i Gang, er det jo ikke sådan at bringe Orden i et misrøgtet og hærget og økonomisk isoleret Land med en Befolkning på 100 Millioner, af hvilke den største Del står på et lignende Standpunkt som Jeppe på Bjerget hos os for 200 År siden! Utroligt rædselsfuldt er det, når den, der sulter, er en Moder med sit Barn. Der er en Beretning fra Hungeråret - det er Georges Duhamel, der fortæller den i »Voyage à Moscou« - om en Moder, der i Fortvivlelse vil støde sit dødshungrige Barn ud i Floden, men den lille klamrer sig til hende og trygler: Å, Mor, gør det ikke - jeg skal aldrig mere bede dig om Brød. Netop ovre i Volga-egnene, i Saratof, så jeg i Sommer de hungrige Kvinder ligge omkring på Trapperne med deres spæde Børn, ubeskriveligt lasede og elendige. Læser! De skulde se det barokt forfærdelige Syn: et selv udsultet Væsen, af hvem et andet Væsen søger at suge Næring! Brystet, der skulde være Livets Kilde - De husker Thøger Larsens Linier: »De evige Kilder er kommet på Gled med Mildhed, med Mælk og med Moderlighed« - Brystet, siger jeg Dem, hænger som en tom Tobakspung, brunt og fladt som en Hånd, og Barnet suger ikke som et dansk Barn på Spidsen, men tager så meget som muligt af Brystet ind i Munden, for om det dog ikke skulde være muligt at presse en eneste lille Dråbe livgivende Mælk ud deraf.

  Neverofs Bog fortæller om en tolvårig Dreng, der i Hungeråret drager fra Samara-Egnen de 2000 Verst til Tasjkent for at hente Mel til sin Mor og sine små Brødre. Man kan tænke sig, hvad Zola kunde have fået ud af dette Emne, hvor han kunde have knuget en til Jorden med en Masseudfoldelses af vandrende, kørenede, styrtende, døende og stridende Menneskehorder på Vej mod det frelsende Brød. Neverof har behandlet Stoffet på lettere Måde, til Gavn for Læserens Nerver, til Skade for Bogens kunstneriske Vægt.

  Men det er alligevel en rørende og smuk Bog, trods alle Rædslerne lidt af en Solstrålefortælling. En Scene, hvor to Drenge står i en Skarnkasse og roder og ikke tør vove sig i Kamp med en Flok Hunde, der slås om en Brødskorpe, minder påfaldende om en Scene i en Proletarfilm af Chaplin - »Et Hundeliv«, tror jeg, den hed."
  Kilde: Kritisk Revy, 1928, hefte 4, side 51-52 ... absolut værd at undersøge nærmere, hvis man er virkelig interesseret i historiens svar på vores tids spørgsmål....

  At det kan være lige meget, fordi det var en anden tid og "kan aldrig nogensinde ske igen"? Hvor ved du det fra? Historien har det med at gentage sig, hvis mennesket er for dumt til at lære af den! Og DET er sikkert som amen i kirken! Vi kommer måske ikke til at æde hinanden, men vi kommer til at bide i græsset, hvis de borgerlige politikere og deres vælgere får magt som de har agt.

  Vi kunne jo heller ikke forestille os for bare nogle få år siden, at vores egne spanske EU-brødre kan i den grad komme på skideren, at deres eneste udvej er at sælge egne organer til transplantation, vel? Jamen, er det ikke en form for at æde hinanden alligevel?

  Hvis den borgerlige politik fortsætter som den gør i dag, er det kun et spørgsmål om tid, før også vi begynder at sælge vores egne nyrer. Hvorfor skulle vi gå fri, når resten af verden drukner i den krise, som netop de borgerlige velhavere havde skabt, og som de fortsat tjener tykt på, mens nationalbankerne trykker papirpenge til alle andre, end dem der har brug for dem for at overleve...
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 3. #3
  Registreringsdato
  Jun 2007
  Indlæg
  610

  Standard Re: VK-regeringen, skattelettelser og organsalg.

  Det er egentlig tankevækkende, at de fattigste, som kunne have gavn af skattelettelser for at få råd til mad, er dem, der IKKE råber højest.

  Men det er nok kun i Danmark, at de rige er så grådige, for i USA har de rigeste besluttet at mødes for at aftale, hvordan de kan fyre deres milliarder af, før de dør.

  De har MERE, end de kan/ønsker at bruge på sig selv og vil med glæde gøre gavn for de trængende. (Men de er måske også socialister).

  Men disse mennesker og denne gode nyhed giver håb om, at det IKKE kun er grådighed og umenneskelighed, der "regerer" i verden.

  Læs her:
  Emnet under milliardær-middagen var det næsten über-sympatiske, at typer som Bill Gates (Microsoft-stifter), Oprah Winfrey (talkshow-dronning), Warren Buffett (finanskonge), David Rockefeller (ur-gamle penge) og Ted Turner (CNN-stifter) med flere skulle samles for at udveksle ideer.

  Ideer til, hvordan man kan hjælpe mennesker i nød – altså de sultne, de syge, de fattige. Ikke mindst i en tid, hvor finanskrisen har tvunget store dele af den amerikanske velgørenhedsindustri i garage.
  http://www.berlingske.dk/article/200...rden/90521014/

  Ja... vi har da fået et fint operahus i Danmark, men det giver jo ikke smør på brødet for fattige i Danmark... og slet ikke, hvis det finansieres af stigende (fordoblede) madpriser i Netto.

  "Gammeljomfruer er damer, som har hornhinden i behold" (Siw, 10 år).
  "Børn bader nøgne, men voksne vil helst skjule sine ældre dele." (Peter 8 år)
  "De ældre kan ikke få børn. Deres æggestokke er slidte, og desuden har mændene problemer med protesen." (Christian 8 år)

 4. #4
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  73
  Indlæg
  5,272

  Standard Re: VK-regeringen, skattelettelser og organsalg.

  Citer Oprindeligt indsendt af Zuzan Se indlæg
  Men det er nok kun i Danmark, at de rige er så grådige, for i USA har de rigeste besluttet at mødes for at aftale, hvordan de kan fyre deres milliarder af, før de dør.

  De har MERE, end de kan/ønsker at bruge på sig selv og vil med glæde gøre gavn for de trængende. (Men de er måske også socialister). Men disse mennesker og denne gode nyhed giver håb om, at det IKKE kun er grådighed og umenneskelighed, der "regerer" i verden.

  Læs her:
  Emnet under milliardær-middagen var det næsten über-sympatiske, at typer som Bill Gates (Microsoft-stifter), Oprah Winfrey (talkshow-dronning), Warren Buffett (finanskonge), David Rockefeller (ur-gamle penge) og Ted Turner (CNN-stifter) med flere skulle samles for at udveksle ideer.

  Ideer til, hvordan man kan hjælpe mennesker i nød – altså de sultne, de syge, de fattige. Ikke mindst i en tid, hvor finanskrisen har tvunget store dele af den amerikanske velgørenhedsindustri i garage. http://www.berlingske.dk/article/200...rden/90521014/
  Disse formuer - Zuzan - er ikke blevet til uden at de fattige, på en eller anden måde, har "betalt" for dem. Alene aktie-spilfægterier skaber godt nok arbejdspladser, men når forretningen kører, kommer andre spillere ind - tømmer for likviditet, sælger kundeportføljer og lukker, eller lidt bedre - finder aktionærernes bestyrelser ud af, at dividenderne bliver større et andet sted - lukker virksomhederne, fyrer de ansatte og flytter arbejdspladserne til Indien eller andre steder, hvor arbejdskraften er billigere. Det skaber nye fattige i kølvandet på virksomhedernes lukning OG samtidigt "forærer" arbejdspladserne til de (hidtil) underudviklede lande, der derved afmotiveres til at skabe deres egne industrier og deres egne produkter.... og derved at blive stærke ved egen kraft. DET kan vi jo ikke have, vel? For så stiger jo den løn, deres ellers forarmede arbejdere skal have, ikke? Hvor skulle vi SÅ ellers finde nye løntrykkere?

  Jeg tror ikke et sekund på, at typer som Bill Gates, Oprah Winfrey, Warren Buffett, David Rockefeller eller Ted Turner har tjent deres penge ved eget surt slid, men de gjorde det netop ved at "lade deres penge yngle" andre steder end kun i deres egne virksomheder.

  Jeg har meget svært ved at føle en taknemmelighed over for mennesker, der har ladet deres formuer vokse til uhyrlige beløb, samtidigt med, at lige om hjørnet i deres eget land trives fattigdommen som et tilsigtet værkstøj i formueskabelsen for de få. Dette har altid kendetegnet den amerikanske drøm, at denne kun kunne realiseres ved at gøre andre mennesker fattige. Og uanset om USA har oplevet flere perioder med høj konjunktur - af en eller anden mystisk grund - forblev fattigdommen i dette land uændret, hvis den da ikke direkte er vokset, trods de gode finansielle kår i disse tider. Hvorfor mon det?

  Det er nok fordi USA (og andre jungle-lov-liberalist-lande) har brug for fattigdommen. Den giver jo "dynamik" i samfundet - selv efter udsagn fra vores egne, samfundsuddannede og samfundsforsørgede borgerlige politikere, der hellere ser Danmark omdannet til Amerika, i stedet for at pakke deres egne kufferter og selv flytte over, hvor de så kunne tifold opleve glæden af.... at blive de successer, de så i den grad savner mulighed for at kunne blive her, efter den amerikanske opskrift.... Men hvor vi mangler jo den vigtigste ingrediens... Fattigdommen. Vi er godt nok på vej til at udvikle vores egen fattigskare, men endnu desværre langt fra nok (til formålet). Ja, ja, ja, lad os så få fattigdommen indført her i Danmark, i stedet for selv vove pelsen i Guds Eget Land.

  Før den amerikanske borgerkrig var nordstaterne tre gange rigere end sydstaterne, og alligevel havde syden to trediedele af nationens rigeste mænd. Og tendensen fortsætter.... I april har Harper`s Magasine publiceret en interessant artikel om uligheden i USA: Welcome to the birthplace of payday lending. Daniel Brook afslutter sin artikel således....

  "Det var de fattiges march, men ikke af den slags som Martin Luther King havde forestillet sig. De fleste lokale (borgere) var taknemmelige for at deres økonomi var så ressourcefuld som den var - Cleveland havde hele to Walmart supermarkeder, i modsætning til den landlige syd, som er fuld af byer men med kun en Walmart. Ulig resten af Amerika har brutal ulighed været et permanent træk i det lokale landskab. Lige op til den amerikanske borgerkrig, var nordstaterne tre gange rigere end sydstaterne, og alligevel havde syden to trediedele af nationens rigeste mænd. I 1929 udgaven af "The daily Cleveland Banner" var der en helsides reklame som nærmest kunne genoptrykkes i dag. Til "Nordlige og Østlige producenter som tænker på at flytte til syden", lovede byen skattefrihed i 10 år og "de bedste betingelser for at finde arbejdere".

  For hvert år ligner resten af landet (USA) lidt mere Cleveland. I 1949 var Tennesses fattigdomsrate det dobbelte af Californien. I dag er den omtrent det samme. Under perioden med aktivisme for civile rettigheder, da middelklassen fra Berkeley i Californien kom til syden for sympatiaktioner og vælger-registrering, var de chokeret - med rette - over den fattigdom de så. Men i dag er Berkeley, en hovedstad for vores Laissez-faire teknologiske og finansielle økonomi (dvs. fuldstændig frie tøjler og ingen som helst hensyn til noget som helst andet, end sig selv), og ifølge den seneste opgørelse den næst mest ulige by i Amerika, lige efter Atlanta. Syden, med sit "ret til at arbejde" love og deraf følgende lave organisering i fagforeninger, ikke længere er en region der skiller sig ud. Engang en afvigelse med sin økonomi med et lavt niveau af regulering og høj ulighed, er det i dag en model for hele USA.

  Man kan grine af Allan Jones's små velgørenhedsgerninger - de 75.000 dollar til en musikpavillon. De nye træer ved motervejsrampen. Den nye wrestlingshal - men som nation er vi blevet vant til at vende os mod privat godgørenhed for at få vores basale behov dækket. I stedet for at øge beskatningen af Bill Gates nok til at fylde vores skolebiblioteker, beskatter vi ham lavere end vi beskatter hans sekretær og håber at han finder plads i sit hjerte til at donere nogle bøger. Stadig oftere opretter skoler i vores rigere distrikter lokale uddannelsesfonde, der får sine donationer fra forældre og det lokale erhvervsliv, således at en elev i distriktet kan begynde at spille på en tuba indkøbt af fonden; hvorimod en elev fra et fattigt distrikt må få sine forældre til at betale for den - muligvis ved at tage et forbrugslån. Under en af sine energiske taler for sin by ("Cleveland er en stor lille by!"), foreslog Allan Jones endda at jeg flyttede dertil. Det var først senere at det gik op for mig at jeg på en måde allerede havde."


  Allan Jones er Clevelands så absolut største mand og som sådan, bestemmer han selvfølgelig selv, hvem skal kunne nyde af hans velgørenhed og hvem skal have fingeren.

  I min optik gælder det samme Bill Gates, Oprah Winfrey, Warren Buffett, David Rockefeller, Ted Turner og andre moguler, der holder møder om at "give tilbage til samfundet".... som Maersk "gav" de københavnske overskudsmennesker et operahus til gengæld for sin udstrakte grad af skattemildhed.....

  Høfligst hav mig undskyldt hr. Maersk, for at jeg ikke takker Dem for operahuset. Mine tanker er desværre (for) travlt optaget af de 90.000 børn, der lever af to måltider om dagen og mangler alt andet.... her i Danmark.
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind