Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Enzymer

 1. #1
  Registreringsdato
  Jul 2008
  Lokation
  Odense
  Indlæg
  245

  Standard Enzymer

  Enzymer


  Hvad er enzymer ?

  Den afdøde Dr. Edward Howell, en læge og pioner inden for enzymforskning, kaldte enzymer for livets gnister. Disse energifyldte protein molekyler spiller en nødvendig rolle, i realiteten ved alle biokemiske aktiviteter, som forekommer i kroppen. De er essentielle (livsvigtige) i fordøjelsen af mad, stimulering af hjernen, frembringelsen af cellulær energi, og iforb. med reparation af alt væv, organer og celler. Livet, som vi kender det, kunne ikke eksistere uden enzymernes virke, endda - selvom tilstedeværelsen af tilstækkeligt store mængder af vitaminer, mineraler, vand og andre næringsstoffer.

  Som deres primære rolle, er enzymer katalysatorer - substanser som accelererer og fremskynder de hundreder af tusindvis af biokemiske reaktioner i kroppen, som har kontrol med livets processer. Hvis det ikke havde være for den katalysatoriske rolle fra enzymer, ville hovedparten af disse processer finde sted i et alt for langsommeligt tempo, for at kunne bidrage til livets opretholdelse. Enzymer er ikke opbrugt i de reaktioner som de baner vejen for. Hvert enzym har en specifik funktion i kroppen som ingen andre enzymer kan erstatte. Den kemiske form af hvert enzym er specialiseret på den måde, at de kun kan igangsætte reaktioner i bestemte substanser, eller en gruppe af nært knyttede relaterede kemiske substanser, og ikke nogle andre. Substansen som enzymer udøver deres virke på, kaldes for substraten. Fordi der nødvendigvis må være et forskelligt enzym for hvert substrat, må kroppen producere et stort antal forskellige enzymer.

  Enzymernes funktioner.

  Enzymerne hjælper praktisk talt alle kropslige funktioner. Fordøjelses enzymer nedbryder fødepartikler for opbevarelse i lever og muskler. Denne opbevarende energi bliver senere omdannet til andre enzymer til kroppens brug når dette er nødvendigt. Jern er koncentreret i blodet ved hjælp af handlingen fra enzymer: Andre enzymer i blodet hjælper blodet med at coagulere (størkne) i forbindelse med at stoppe en blødning. Uricolytic enzymer katalysere (dvs forøger hastigheden) i omsætningen af urinsyre til urea. Respiratory enzymer (åndedræt) gør det lettere for eleminationen af kulsyre fra lungerne. Enzymerne hjælper nyrene, lungerne, leveren, tarmene, samt huden i fjenelsen af affaldsstoffer og gifte fra kroppen. Enzymerne muliggør også den fordøjede ernæring til kroppens genopbygning af nye muskler, væv, nerveceller, knogler, hud og kirtelvæv. Et enzym kan omdanne diætfosfor til knogler. Enzymer tilskynder iltningen af glucose, som skaber energi til cellerne. Enzymerne beskytter også blodet fra farlige affaldsstoffer ved at omdanne disse substanser til tilstande der nemt kan elemineres af kroppen. Så sandelig, funktionerne af enzymer er så mange og forskellige, at det ville være umuligt at nævne dem alle.

  Enzymerne er oftest opdelt i 2 grupper: Fordøjelses enzymer og metabolic enzymer (stofskifte). Fordøjelsesenzymerne bliver udskilt langs med og i mave-tarm trakten til nedbrydelse af føde, som gør at ernæringen er i stand til at blive absorberet ind i blodstømmene til brug af forskellige kropsfunktioner. Der er 3 hovedkategorier af fordøjelsesenzymer: Amylase, Protease, og Lipase. Amylase findes i spyt og bugspyt, og det nedbryder kulhydrater. Forskellige typer af amylase nedbryder specifikke typer af sukker. F.eks. lactase nedbryder mælkesukker (lactose), maltase nedbryder maltsukker (maltose), og sucrase nedbryder rørsukker og roesukker (sucrose). Protease, som findes i mave væsker og ligeledes i bugspyt og tarmvæsker, hjælper med at fordøje protein. Lipase, findes i maven og bugspytvæsker, som også er tilstede i fedt fra føden, hjælper fordøjelsen af fedt.

  Stofskifte enzymer (Metabolske) er de enzymer der katalysere de forskellige kemikaliers reaktioner i cellerne, såsom energi produktionen og afgiftningen. Alle kroppens organer, væv, og celler styres af stofskifte enzymerne. Disse er "arbejderne" der bygger kroppen, fra protein, kulhydrater og fedt. Stofskifteenzymer, der findes i blodet, organerne, og vævet - udførende deres specielle erhverv. Hvert et kropsvæv har sin egen specifikke sæt af stofskifte enzymer.

  2 især vigtige stofskifte enzymer er Superoxide dismutase (SOD) og dennes partner, Catalase. SOD er en antioxidant som beskytter cellerne ved at angribe almindelige frie radikaler, superoxide. Catalase nedbryder hydrogen peroxide, et stofskifte affalds produkt, og frigør ilt til kroppens brug.

  Enzymer i mad

  Imens kroppen producerer en forsyning af enzymer, kan den også optage enzymer fra maden. Uheldigvis er enzymer ekstremt følsomme over for varme. Både lave og moderate varmegrader ( 85 grader eller over ) ødelægger de fleste enzymer i maden, så for at optage enzymer fra et måltid, må man indtage rå madvarer. Dèt at spise rå madvarer eller alternativt indtage enzymtilskud, hjælper med til at forebygge mangel på kroppens egne enzymer og derved mindsker stresspåvirkningen af kroppen. Enzymer findes i mange forskellige fødevarer, både fra planter og dyr. Avocadoer, papayaer, annanas, bananer og mangofrugter, har alle et højt enzym indhold. Spirer er den rigeste kilde til enzymer. Umodne papayaer og annanas er excellente kilder til enzymer. Enzymer som er udvundet fra papaya og annanas, nemlig papain og bromelain, er begge proteolytiske enzymer, d.v.s. udvundet fra frugter. Mange fedtindholdige fødevarer er også kilde til Lipase, som nedbryder fedt. Rent faktisk er fedt i fødevarer kun udsat for bugspyt-Lipase, d.v.s. Lipase produceret af kroppen selv, og er ikke særligt godt fordøjet, idet at fedt først bliver forarbejdet i maven af mad-Lipase - bugspyt - Lipase kan udskille fedt i et høj-akaliske omgivelser (i tarmene), hvor imod Lipase fra fedt i madvarer, kan klare sig i en mere syreholdig sammenhæng (maven). Den optimale udvinding af næring fra fedt, afhænger af det forarbejde som forskellige fedtnedbrydende enzymer har foretaget i fordøjelsens forskellige stadier. Super-iltet dismutase (SOD-antioxidant, forsvarsforliget i næsten celler udsat for ilt) forekommer naturligt i en række kilder til fødevarer, blandt andet byggryn, broccoli, rosenkål, kål, hvedegryn, og de fleste grønne planter.

  Kilde: Prescription for Nutritional Healing, James F. Balch, M.D. Phyllis A. Balch.

  Link:

  http://www.bioweb.dk/bioemner/enzymer/enzym_hvader.html

  http://da.wikipedia.org/wiki/Enzym

  http://www.bioaktivator.systime.dk/5/17/11.html

  http://translate.google.dk/translate...yase%26hl%3Dda

  Fortsættelse følger...  Kærlig hilsen
  Linda
  " Lykke er et godt helbred og en dårlig hukommelse." (Ingrid Bergman)

 2. #2
  Registreringsdato
  Jul 2008
  Lokation
  Odense
  Indlæg
  245

  Standard Re: Enzymer

  Kommercielle tilgængelige enzymer.

  Hovedparten af de kommercielle tilgængelige enzymer er fordøjelses-enzymer, udvundet fra forskellige kilder. (Videnskabsfolk er ikke istand til at fremstille syntetiske enzymer). De fleste kommercielle enzymeprodukter er lavet af dyreenzymer, såsom pancreatin og pepsin, som hjælper fordøjelsen af føde når dette er nået til den nedre mave-region samt mave-tarm kanalen. Nogle producenter laver deres supplementer fra enzymer udvundet fra aspergillus en type svamp. (link nederst på siden). Disse enzymer starter deres "for"fordøjelses arbejde i den øvre maveregion. Tilskudene bruges primært til hjælp for fordøjelsen af føde samt absorbering af næringstoffer, specielt protein.

  Proteolytic-enzymerne der er tilrådighed i suplementform, inkluderer pepsin, trypsin, rennin, pancreatin og chymotrypsin. I tillæg som hjælpemidler til fordøjelsen, har proteolytic enzymer vist sig at være fordelagtige som anti-inflammatoriske agenter. Pancreatin, der stammer fra udskillelsen af dyrebugspyt, er et fokuspunkt i kræft forskning (nok ikke herhjemme-(Linda) fordi folk med kræft ofte er i underskud af dette enzym. Pancreatin bliver brugt som behandling for utilstrækkelig bugspyt, cystic fibrosis, fordøjelses problemer, føde-allergier, virusforinfektioner og sportsskader.
  Ligeledes forefindes, som suppelmentform, antioxidant enzymerne superoxide dismustase (SOD) og catalase.

  Kilde. Prescription for Nutritional Healing. James F. Balch M.D - Phyllis A. Balch, C.N.C

  Link

  http://translate.google.dk/translate...tase%26hl%3Dda


  Fortsættelse følger....

  Kærlig hilsen
  Linda
  " Lykke er et godt helbred og en dårlig hukommelse." (Ingrid Bergman)

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind