Viser resultater 1 til 2 af 2
 1. #1
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  72
  Indlæg
  5,271

  Standard Er journalister kastreret i dag?

  Kan man overhovedet være en journalist i dag, og have et almindeligt privatliv?

  NEJ! Ikke hvis journalisten har en ryggrad!

  Det koster at have en ryggrad i dag. Det koster udstødelse. Det koster latterliggørelse. Det koster isolation. Og det koster levebrød for journalistens familie. Privatlivet - familie, børn og terminer - er lige med en faglig sårbarhed, når man er journalist i vores tid.

  Derfor har vi i dag en flok får til at skrive vores aviser.

  Vejen ud af fælden for den enkelte journaliststuderende er, at indstille sig på at give afkald på sit privatliv, hvis man vel at mærke ønsker at blive en god journalist med ryggrad og integritet. I hvert fald indtil journaliststanden igen bliver en fri, uafhængig og respekteret faggruppe. Der er ingen mellemvej.


  Eksempel fra det virkelige liv?... Læs HER!
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 2. #2
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  72
  Indlæg
  5,271

  Standard Re: Er journalister kastreret i dag?

  Hmm... ikke så fedt opleve, når andres ord bekræfter, hvad man selv helst så var løgn, eller indbildning, eller ens egen (min) uvidenhed.... Men ak nej - journalisterne ER kastrerede!

  I Berlingske Tidende skrev Morten Sørensen en kronik om de fortabte journalister..... Hans fokus hviler mest på den politiske journalistik og hans personlige betegnelse for dagens journalister er - Foghs slædehunde. Sikke et eftermæle...

  Morten Sørensen skriver bl.a.:

  "Den politiske journalistik har aldrig været ringere. Vagthunden er død, og den fjerde statsmagt brudt sammen, fordi journalisterne holder fast i en faglighed og selvforståelse, der i takt med partiernes udvikling bliver stadig mere naiv. (...)

  I begge mine eksempler var journalisterne yderst ukritiske over for oplysninger, som ikke kunne komme fra andre end regeringen selv. Samtidig ignorerede de den kendsgerning, at det var regeringen selv, der igangsatte eller afslørede de begivenheder, der blev journalisternes alibi for at bruge anonyme regeringskilder i deres artikler. I stedet for at spørge sig selv, hvorfor en minister (eller dennes spindoktor) refererede følsomme detaljer fra fortrolige regeringsmøder, løb de politiske reportere efter de samme oplysninger om konflikt.

  I forhold til det klassiske ideal om en offentlighed, hvor det bedste argument sejrer over spin, følelser og organiserede særinteresser, svigter medierne i dag sit publikum. Den politiske journalistik har aldrig været ringere. Vagthunden er død og den fjerde statsmagt brudt sammen, fordi journalisterne holder fast i en faglighed og selvforståelse, der i takt med partiernes udvikling bliver stadig mere naiv."


  Læs hele kronikken Foghs slædehunde på Berlingske.dk
  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind