Viser resultater 1 til 8 af 8
 1. #1
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde...

  Citer Oprindeligt indsendt af Anina Se indlæg
  Skal vi ikke bare oprette en selvstændig tråd om alle andre metoder til justering af kolesteroltal? For lige med undtagelse af folk, der har genetisk betinget højt kolesterol - kan vi andre spise os til vores RETTE kolesteroltal, på niveauet, der ligger naturligt for hver enkel af os. Inkl. de rette "hjælpemidler" som bestemte grøntsager og kosttilskud.

  Jeg taler lige med Tante Ana og så kan vi alle bidrage med hvad vi ved eller hvad vi finder på nettet eller andre steder....

  Citeret fra "Statiner - kolesterolsænkende lægemidler"

  Hvis der overhovedet er noget, som gælder for vores liv som ældre (kvinder) er det helbredet! Man kan være nok så viljestærk, nok så klog og smart, nok så kreativ, opfindsom og kærlig svigter helbredet først og svigter længe nok - betyder alle disse gode anlæg - intet! De vil forfalde!

  Alle disse sludder om det uundgåelige alderdomsforfald lægerne og andre "velmenende" affærdiger os med - er der ingen grund til at ligge under for eller lytte til! Ingen som helst grund til!

  Selvfølgelig bliver vi ikke yngre og selvfølgelig skal vi forfalde. Det ved vi godt.

  Sålænge dette aldersforfald alene er betinget af årene der går - er det helt i orden!

  Derimod hvis aldersforfaldet speedes op og intensiveres af helbredsskadelige fødevarer, tilsætningsstoffer, mangeltilstande og sidst men ikke mindst - sundhedsfarlige kropsplejeartikler og medicinbivirkninger/ophobninger - er tiden inde til at smide alle disse mennesker, der vover påstå andet - på porten!! Og det kan kun gå for langsomt!

  Alderdom er ingen sygdom og derfor må enhver, der medvirker til at gøre os syge - uanset deres gode hensigter - sundhedspersoner, familie, venner eller bare dem, der ikke tør se kendsgerningerne i øjne - vige for vores eget valg og vores eget ansvar for vores egen alderdom. Dette indebærer, at vi skal selv finde ud af hvad vi vil spise, drikke, undgå eller indtage. Og vælger vi at gøre som alle andre - er det også i orden. Bare det er os selv, der træffer et bevidst valg. Vores valg!

  Vi har ikke tid til at vente på, at "videnskaben" leverer beviser på at det vi vælger at gøre er sandt eller usandt. "Rigtigt" eller "forkert".
  Vores liv som ældre er her og nu, og vi har ikke så mange hulens leveår tilbage, at spilde med at vente på, at forskere en skønne dag [måske] kan bekræfte eller afkræfte farer ved forbrug af de dagligvarer, vi i dag bør vælge fra, for at sikre os enten mod sygdom eller mod svækkelse og forringelse af livskvaliteten. For når kroppen først mister sin styrke og energi - er der ikke meget tilbage til at fastholde eller forfine livskvaliteten -

  - og vi har - ved Gud - allerede ofret nok og har fortjent retten til at gøre krav på, at vores resterende liv skal ikke ødelægges af de dagligvarer og midler, vi gerne vil have væk fra vores husholdning, selv om alle rundt omkring tuder os og hinanden ørerne fulde med forsikringer om, at disse ting er helt ufarlige, fordi "videnskaben" siger det eller bare ikke aner en hujende fis om!

  Er der tvivl - vil jeg gerne indtrængende opfordre til, at fra at lade tvivlen komme eksperterne og producenterne til gode - lader vi enhver fremtidige tvivl, til en forandring - komme os selv til gode!

  Nu er denne trådstart ment som en indledning til en evigheds-tråd, hvor vi poster oplysninger, efterhånden som vi finder eller hører om gode tricks, husråd, urter eller fødevarer, der kan gavne vores eget kolesteroltal, så det kan stabilisere sig på det niveau, der gavner vores helbred bedst. På en naturlig måde, hvor det er kroppen selv, der 'bestemmer'.

  Bemærk venligst, at jeg ikke opfordrer nogen til at nægte lægebehandling eller smide medicinen væk. På ingen måde.

  Men det kunne jo være, at hvis vi selv sørger for at styre vores kolesterol i samarbejde med vores egen krop - vil det slet ikke være utænkeligt, at ingen sundhedspersoner skulle være 'nødsaget' til at sætte os i en tabletbehandling, vel?

 2. #2
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Nu er denne trådstart ment som en indledning til en evigheds-tråd, hvor vi poster oplysninger, efterhånden som vi finder eller hører om gode tricks, husråd, urter eller fødevarer, der kan gavne vores eget kolesteroltal, så det kan stabilisere sig på det niveau, der gavner vores helbred bedst. På en naturlig måde, hvor det er kroppen selv, der "bestemmer".

  Jeg kan lige så godt lægge ud med info om, hvad jeg selv gør for at undgå "overskydende" fedt i blodårene. Det er dog nemmere (i dette tilfælde) at fortælle, hvad jeg IKKE lukker ind i min husholdning:

  1. væk med alle mælkeprodukter der er HOMOGENISEREDE!
  2. væk med alle former for fast, blød og flydende margarine!
  3. væk med soja- og majsolie!
  4. væk med ALLE syntetiske sødestoffer!
  5. væk med sukker!
  6. væk med FLUOR i tandpasta, mundskyl og drikke!


  Disse 3 sidste punkter (4-5-6) - de ødelægger alle vores hormonkirtler og dermed bl.a. også fedtstofskiftet og fordøjelsen på celleplan.

  Jeg spiser både smør, æg og bruger planteolier (øko: kokos- og jomfruolivensolie). Jeg spiser også kød, for at nævne de "farlige" fødevarer. Men da jeg ikke lever for at spise, men spiser for at leve - spiser jeg i ikke alle disse fødevarer i store mængder.

  Et par gange om året tager jeg en "kur" med Guarmin (granulat - vandopløselige fibre udvundet fra planten guar galactomannan - 2 'guarmin-måneder' og 4 måneder uden, osv. Guarmin gavner meget fint, ikke mindst forebyggende og kan sagtens anvendes hver dag, så skal der nok ryge et par kilo væk på denne konto også.

  Mere om Guarmin, særlig anvendelsen o.s.v. kan læses her her, og lad jer ellers ikke afskrække af prisen (ca. 240 kr/400gr), hvis der skal købes ind og hvis det er granulat man vælger (findes også i hundedyre kapsler, så vidt jeg husker) - er det megadrøjt i brug.


  Flere tips? Tak!

 3. #3
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Rødvin er udmærket i moderat mængde og påvirker kolesterol i sund retning, da rødvin indeholder stoffer, der modvirker for højt kolesterol og blodpropper.

  Der er også mulighed for at nedsætte kolesterol med et fibertilskud, fx Guarmin, Guarform eller Minolest. Sammen med kostfibrene i en grov kost binder de galdesyrerne, der kommer ned i tarmene for at hjælpe med fedtfordøjelsen. Derved forhindres galdesyrerne i at komme tilbage til blodet og til leveren, hvor de bliver omdannet til kolesterol.

  Kosttilskuddet rød gærrisMonascus purpureus - kan nedsætte kolesterol, hvis det kombineres med sund kost og motion. Det må ikke bruges af børn og gravide, samt hvis man har en leverlidelse. Kan ikke købes i butikker, men med navnet Cholestin fra Pharmanex, der forhandles privat af et net af forhandlere. Fås fx på tlf. 7583 1939 eller 9732 2401. Vælger man at tage Cholestin, skal man også tage Q10, fx Bio-Quinon, 30 mg x 2 dagligt, da rød gærris også tærer på kroppens depoter af Q10.

  Hvidløg sænker kolesterol moderat og modvirker dannelsen af blodpropper samt holder pulsårerne elastiske.

  Det er også vigtigt at få nok af det rigtige fedt, nemlig de livsvigtige fedtsyrer fra fx fiskeolie, hørførolie og natlysolie samt olivenolie, for ellers kan det gode HDL-kolesterol blive for lavt.

  Kolesterol er ikke det eneste, der kan medføre åreforkalkning. En anden grund til øget risiko for hjerte- og kredsløbssygdomme er en for høj mængde af aminosyren homocystein i blodet. Denne aminosyre dannes ud fra en anden aminosyre – methionin, der findes i kosten, og normalt vil den hurtigt videreomdannes til en anden værdifuld amimosyre – cystein – med homocystein som mellemled. Sker denne omdannelse ikke, vil homocystein ophobes og med tiden skade kredsløbet. Tilskud af B6-vitamin, folinsyre og B12-vitamin kan sænke det skadelige homocystein. Kilde....

  Så det sidste.... lipoprotein. Uanset hvad vi hører om kolesterol - er det altså IKKE kolesterol, der er den primære årsag til åreforkalkning.... Den primære årsag til åreforkalkning og dermed blodpropdannelsen er...... lipoprotein a (Lp a).

  Det er derfor, at på trods af, at hundrede tusinder mennesker i Danmark (og milioner i resten af verden) trofast indtager de lægeordinerede statiner - får 3 ud af 4 statinbrugere alligevel "deres" blodpropper! Statinerne er nemlig rettet mod kolesterol, mens det er lipoprotein a (Lp a), der er hovedårsagen til, at blodpropper overhovedet dannes. Ikke kolesterol, der kun er usundt så længe det får lov til at harske i kroppen, hvis man ikke supplerer kosten med nok af antioxidanter.

  Kort og kontant: vil man holde sit kolesterol sundt og nyttigt (hormoner, enzymer, vitamindannende osv.) bør man sørge for at at supplere kosten dagligt med 1,5-2 g. C-vitamin og ca. 1,5-2 g. lecithin - kapsler, granulat - lige meget i hvilken form, bare i den rette mindste mængde. Lecithin holder kroppens kolesterol flydende og derfor forhindrer aflejringer i blodårene.

  Kort og kontant: Vil man holde sit lipoprotein a (Lp a) i skak - skal der såmænd ikke andet til, end ganske almindeligt B3-vitamin (Niacin) i form af nikotinsyre. Nikotinsyre skal det være, da man også kan få B3-vitaminet i form af aminosyren nikotinamid. Selv om den sidste også er supernyttig - til formålet, der hedder "uskadeliggørelse af lipoproteiner i blodet" - skal B3-vitaminet være i form af nikotinsyre! Doseringsforslag kan bl.a. læses hos læge Knut K. Flytlie. Jeg selv bruger omkring 500 mg/dag og har gjort det i årevis....

  At B3-vitaminet til formålet endda var kendt lige siden 1950-tallet - skader heller ikke.... vel?

  "Læge, dr. Edwin S. Boyle, læste i 1950'erne en artikel, skrevet af Hoffer, hvori det hed, at niacin sænkede kolesterolspejlet i blodet. Det var lige præcis det, dr. Boyle var på udkik efter, for at kunne fjerne de uønskede bivirkninger af den medicin, han ordinerede sine patienter med hjertekarsygdomme.

  Han behandlede 160 patienter på Miami Heart Institute med niacin i en periode på 10 år. På indledningstidspunktet forudsagde statistikkerne, at 62 patienterne ville dø i testperioden. Efter 10 år var kun 6 af patienterne døde - en virkelig bemærkelsesværdig reduktion. Dr. Boyle udtalte for nylig: »Efter min personlige opfattelse er niacin en af de bedste substanser til forhindring af for tidlig død på grund af arteriosklerose. Også anormal blodstørkning forebygges«."
  Kilde...

  Jeg ophører aldrig med at spørge guderne om - hvad i alverden skulle vi med opfindelsen af statiner, da vi jo i forvejen har flere gode, bivirkningsfrie mulighederne til rådighed, hvis lægerne bare gad selv undersøge tingene, i stedet for blot at nøjes med at vente på, at nogen kommer forbi med en pjece og en vareprøve... som statinproducenter jo gør. Fikst og færdigt! Lægen behøver intet andet at foretage sig, end at hive receptblokken frem og skrive usikre midler med totalt ukendte langtidsvirkninger - ud til de sagesløse patienter, mens problemet kunne meget nemmere og uden bivirkninger løses med daglig dosis af:

  C-vitamin
  B3-vitamin (nikotinsyre)
  Lecithin
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 4. #4
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Policosanol

  Citer Oprindeligt indsendt af Tante Ana Se indlæg
  Et naturligt stof i sukkerrør, policosanol, har ved flere undersøgelser vist sig at kunne sænke kolesterol og triglycerider, samtidig med at det øger det gode og hjertebeskyttende HDL-kolesterol samt beskytter mod blodpropper. I flere forsøg har det vist sig at virke mere effektivt end de mere end dobbelt så dyre statiner, og det har ikke bivirkninger.

  Indlæg nr. 18

  Resultat af forsøg for sammenligning af kolesterolsænkende virkning mellem statinen: Lovastatin (Mevacor) og Policosanol

  Totalt kolesterol i blodet reduceret med:
  - Lovastatin 20 mg = minus 14,0%
  - Policosanol 10 mg = minus 14,2%

  LDL Kolesterol reduceret med:
  - Lovastatin 20 mg = minus 16,8%
  - Policosanol 10 mg = minus 20,4%

  HDL (det gode) kolesterol - steget med:
  - Lovastatin 20 mg = ingen ændring
  - Policosanol 10 mg = + 7,5%

  Omdannelsen af HDL til LDL reduceret med:
  - Lovastatin 20 mg = minus 14,9
  - Policosanol 10 mg = minus 23,7%

  Kilde: User’s Guide to Policosanol & Other Natural Ways to Lower Cholesterol
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 5. #5
  Registreringsdato
  Jul 2008
  Lokation
  Odense
  Indlæg
  245

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Her er et lille bidrag.

  Jeg har selv haft god erfaring med Lecithin granulat.

  Lecithin granulat.

  Kosttilskud der styrker hukommelsen - gavnlig for blodets fedstofbalance.

  Den største lecithin-røver er stress, for store krav og et hektisk liv. Specielt hukommelsen og koncentrationsbesvær kan lide under lecithin-mangel.

  Kilde: https://helseudsalg.dk/shop/11-olier...ikke-400-gram/

  Lecithin Granulat fra Biosym er en af de bedste fosfolipidkilde der findes. Fosfolipiderne er hovedbestanddel i cellemembraner og andre membraner i cellernes indre. De har en gavnlig indflydelse på blodets kolesterolbalance og på leverens sundhedstilstand!

  Kilde: https://www.med24.dk/kosttilskud/vir...enser/lechitin

  Med venlig hilsen
  Linda
  " Lykke er et godt helbred og en dårlig hukommelse." (Ingrid Bergman)

 6. #6
  Registreringsdato
  Feb 2005
  Lokation
  Sjælland, Stjernetegn: Fisk/Dragen
  Alder
  74
  Indlæg
  5,273

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  En udmærket hjemmeside (selv om kommerciel), hvor man kan finde adskillige informationer om andre (end syntetiske) midler og metoder til at opnå en sund regulering af kolesterol.


  Sitet er engelsk, men hvis det kniber med sproget - prøv at Google-oversætte og se bort fra, at oversættelsen er ikke perfekt.

  Kopier url-linket fra adresselinien i din browser og indsæt i http-boksen lige under: Oversæt en webside. Klik på Oversæt og vent et øjeblik.


  "Der findes et særligt sted i helvede forbeholdt kvinder, der ikke hjælper hinanden..." M. Albright

 7. #7
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Så det sidste.... lipoprotein. Uanset hvad vi hører om kolesterol - er det altså IKKE kolesterol, der er den primære årsag til åreforkalkning.... Den primære årsag til åreforkalkning og dermed blodpropdannelsen er...... lipoprotein a (Lp a).

  Det er derfor, at på trods af, at hundrede tusinder mennesker i Danmark (og milioner i resten af verden) trofast indtager de lægeordinerede statiner - får 3 ud af 4 statinbrugere alligevel "deres" blodpropper! Statinerne er nemlig rettet mod kolesterol, mens det er lipoprotein a (Lp a), der er hovedårsagen til, at blodpropper overhovedet dannes. Ikke kolesterol, der kun er usundt så længe det får lov til at harske i kroppen, hvis man ikke supplerer kosten med nok af antioxidanter.

  Kort og kontant: vil man holde sit kolesterol sundt og nyttigt (hormoner, enzymer, vitamindannende osv.) bør man sørge for at at supplere kosten dagligt med 1,5-2 g. C-vitamin og ca. 1,5-2 g. lecithin - kapsler, granulat - lige meget i hvilken form, bare i den rette mindste mængde. Lecithin holder kroppens kolesterol flydende og derfor forhindrer aflejringer i blodårene.

  Kort og kontant: Vil man holde sit lipoprotein a (Lp a) i skak - skal der såmænd ikke andet til, end ganske almindeligt B3-vitamin (Niacin) i form af nikotinsyre. Nikotinsyre skal det være, da man også kan få B3-vitaminet i form af aminosyren nikotinamid. Selv om den sidste også er supernyttig - til formålet, der hedder "uskadeliggørelse af lipoproteiner i blodet" - skal B3-vitaminet være i form af nikotinsyre! Doseringsforslag kan bl.a. læses hos læge Knut K. Flytlie. Jeg selv bruger omkring 500 mg/dag og har gjort det i årevis....

  At B3-vitaminet til formålet endda var kendt lige siden 1950-tallet - skader heller ikke.... vel?

  "Læge, dr. Edwin S. Boyle, læste i 1950'erne en artikel, skrevet af Hoffer, hvori det hed, at niacin sænkede kolesterolspejlet i blodet. Det var lige præcis det, dr. Boyle var på udkik efter, for at kunne fjerne de uønskede bivirkninger af den medicin, han ordinerede sine patienter med hjertekarsygdomme.

  Han behandlede 160 patienter på Miami Heart Institute med niacin i en periode på 10 år. På indledningstidspunktet forudsagde statistikkerne, at 62 patienterne ville dø i testperioden. Efter 10 år var kun 6 af patienterne døde - en virkelig bemærkelsesværdig reduktion. Dr. Boyle udtalte for nylig: »Efter min personlige opfattelse er niacin en af de bedste substanser til forhindring af for tidlig død på grund af arteriosklerose. Også anormal blodstørkning forebygges«."
  Kilde...

  Jeg ophører aldrig med at spørge guderne om - hvad i alverden skulle vi med opfindelsen af statiner, da vi jo i forvejen har flere gode, bivirkningsfrie mulighederne til rådighed, hvis lægerne bare gad selv undersøge tingene, i stedet for blot at nøjes med at vente på, at nogen kommer forbi med en pjece og en vareprøve... som statinproducenter jo gør. Fikst og færdigt! Lægen behøver intet andet at foretage sig, end at hive receptblokken frem og skrive usikre midler med totalt ukendte langtidsvirkninger - ud til de sagesløse patienter, mens problemet kunne meget nemmere og uden bivirkninger løses med daglig dosis af:

  C-vitamin
  B3-vitamin (nikotinsyre)
  Lecithin
  Det er bare til at dø af grin over.... hvis man ikke vil græde i stedet....

  BT har offentliggjort i går, den 10. maj 2009 - næsten et år efter det citerede er skrevet her... en artikel med overskrift: Danske forskere: Ekstra pille kan redde liv.

  Artiklen indledes med ord: "Lægerne har vist, at ny kolesterolform giver blodpropper - og at en enkelt pille nedsætter risikoen betragteligt."

  HOLD DA HELT OP!!!! Den "nye kolesterolform" er altså slet ikke så ny! Det er såmænd det gammelkendte lipoprotein a (Lp a), bl.a. Linus Pauling har beskæftiget sig med for mange år siden.... Men for danske læger er det øjensynligt blevet til "en ny kolesterolform"!?!

  Ikke nok med det.... Iflg. BTs artikel, har man "lige" opdaget (men der skal selvfølgelig meeeeeget mere forskning til, ikk`?), at nikotinsyre - BT omhyggeligt udelader afsløre som værende det gammelkendte ene form for B3-vitamin (den anden form er nikotinamid) - er det stof, der uskadeliggør dette "nye" lipoprotein (Lp a).... har allerede været i brug (til formålet) gennem mange år.

  Alligevel vil de "forske" videre... ? Hvorfor vil de det, når der allerede foreligger masser af relevant forskning i emnet over den ganske verden? Enten er det trangen til at pynte sig med lånte fjer.... eller - har de sørme for mange penge.... på Herlev sygehus?

  Hold da helt op, hvor er det pinligt... de må regne os for tumper... disse læger og deres skrivere - journalisterne, der af en eller anden grund kan præstere at arbejde uden at udføre journalist-håndværk = undersøgende og verificerende journalistik. Pinligt!
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

 8. #8
  Registreringsdato
  Jun 2005
  Alder
  73
  Indlæg
  558

  Standard Re: Få styr på dit kolesterol, på den sunde måde....

  Citer Oprindeligt indsendt af Tante Ana Se indlæg
  Policosanol  Resultat af forsøg for sammenligning af kolesterolsænkende virkning mellem statinen: Lovastatin (Mevacor) og Policosanol

  Totalt kolesterol i blodet reduceret med:
  - Lovastatin 20 mg = minus 14,0%
  - Policosanol 10 mg = minus 14,2%

  LDL Kolesterol reduceret med:
  - Lovastatin 20 mg = minus 16,8%
  - Policosanol 10 mg = minus 20,4%

  HDL (det gode) kolesterol - steget med:
  - Lovastatin 20 mg = ingen ændring
  - Policosanol 10 mg = + 7,5%

  Omdannelsen af LDL til HDL reduceret med:
  - Lovastatin 20 mg = minus 14,9
  - Policosanol 10 mg = minus 23,7%

  Kilde: User’s Guide to Policosanol & Other Natural Ways to Lower Cholesterol
  Octacosanol og policosanol i rørsukkervoks - hvad er det?

  Op imod 500.000 danskere har et for højt indhold af kolesterol i blodet. Det skyldes først og fremmst forkerte kostvaner. Kosttilskudet Policosanol Complex kapsler fra rørsukkervoks giver en hurtig normalisering til bedre velbefindende.

  "Policosanol" refererer til en gruppe af otte faste alkoholer, som udvindes af voks fra sukkerrør. Octacosanol er hovedingrediensen i policosanol. Octacosanol er i bemærkelsesværdig grad uskadeligt og meget effektivt til at reducere kolesteroltallet og til at reducere blodpladernes evne til at klumpe sammen. Policosanol Complex kapsler indeholder begge dele og er et meget populært kosttilskud i Holland, USA og Japan.

  Er stofferne effektive?

  JA. Rigtigt mange dobbeltblind forsøg har sammenlignet octacosanol med syntetiske præparater, og der er foretaget mange dobbeltblind placebo-kontrollerede kliniske forsøg (som er det bedste, man kan foretage inden for den medicinske verden) - og i alle tilfælde er octacosanol fantastisk. Her er, hvad forskerne mener - sagt med deres egne ord:

  Sammenlignet med Pravastatin

  "To patienter på Pravastatin holdt op med forsøget på grund af negative bivirkninger (de fik hhv. myocardie-infarkt og gulsot). Konklusionen er, at policosanol i en dosis på 10 mg pr. dag har større indvirkning på lipidprofil, blodpladernes sammenklumpningsevne og endothelæmi blandt ældre patienter med type II hyperkolesterolæmi og stor risiko for sygdomme i kranspulsårerne end en tilsvarende dosis af Pravastatin."

  Sammenlignet med Lovastatin

  "I modsætning til Lovastatin var policosanol i stand til at øge blodets indhold af HDL-kolesterol (7,5%) betydeligt (p < 0,01) [Over 99% statistisk sikkerhed]. Sammenligningen mellem to grupper af forsøgspersoner viste, at ændringerne i HDL-kolesteroltallet som følge af indtagelse af policosanol var signifikant højere (p < 0,01) end som følge af indtagelse af Lovastatin. Begge behandlingsformer anses for sikre og kunne tåles af alle forsøgspersoner.

  "…Negative reaktioner sås hyppigere i Lovastatin-gruppen (p < 0,01) end i policosanol-gruppen. Man kan konkludere, at policosanol i en dosis på 10 mg pr. dag giver flere positive ændringer i HDL-kolesteroltallet og har større sikkerhed og tolerans end 20 mg lovastatin pr. dag."


  Sammenlignet med Acipimox

  "Disse resultater indikerer, at policosanol (10 mg pr. dag) er mere virkningsfuldt og kan bedre tåles end Acipimox (750 mg pr. dag) [til sænkelse af kolesteroltallet] blandt disse forsøgspersoner."

  Evnen til at sænke kolesteroltallet

  "Disse undersøgelsesresultater viser, hvor virkningsfuld en lav dosis policosanol er til reduktion af det samlede kolesteroltal og LDL-kolesteroltallet. Samtidig tyder resultaterne på en forbedring i hjerte-/karsygdomme blandt midaldrende patienter med primær eller marginal hyperlipidæmi."

  Evnen til at reducere blodpladernes sammenklumpningsevne

  "De foreliggende resultater demonstrerer, at policosanol (20 mg pr. dag) er lige så effektivt som ASA [(aspirin), til at reducere blodpladernes sammenklumpningsevne] (100 mg pr. dag). Desuden viser det sig, at kombinationsbehandling giver yderligere fordele frem for respektive enkeltbehandlingsformer."

  Tolerans

  "Ingen patienter trak sig fra forsøget på grund af negative bivirkninger. Vi iagttog ingen medicin-relaterede kliniske eller biokemiske bivirkninger. Alle bivirkninger var milde og forbigående. Desuden var der ingen betydelige forskelle at spore ved sammenligning med rapporter om bivirkninger fra placebogruppen. Resultaterne tyder på, at et tilskud af policosanol i to år til patienter med type II hyperkolesterolæmi har en kontinuerlig virkning, er sikkert og kan tåles af alle."

  Vi kunne fortsætte, men mon ikke det er slået fast: Det er effektivt, det er sikkert, det er billigt - og det findes! Se referencelisten herunder, hvis du vil vide mere om octacosanol og policosanol.

  Er octacosanol sikkert?

  Ja. Vi kan ikke finde en undersøgelse, der tyder på nogen som helst form for risiko ved at indtage stoffet.

  Anbefalet brug: Som kosttilskud 10-20 mg pr. dag - eller ifølge anvisning.

  Referencer:

  Dobbelt-blind placebo-kontrollerede forsøg:


  Arruzazabala, M. L., R. Mas, V. Molina, D. Carbajal, S. Mendoza, L. Fernandez and S. Valdes (1998 ). "Effect of policosanol on platelet aggregation in type II hypercholesterolemic patients." Int J Tissue React 20(4): 119-24.

  Arruzazabala, M. L., S. Valdes, R. Mas, D. Carbajal and L. Fernandez (1997). "Comparative study of policosanol, aspirin and the combination therapy policosanol-aspirin on platelet aggregation in healthy volunteers." Pharmacol Res 36(4): 293-7.

  Arruzazabala, M. L., S. Valdes, R. Mas, L. Fernandez and D. Carbajal (1996). "Effect of policosanol successive dose increases on platelet aggregation in healthy volunteers." Pharmacol Res 34(5-6): 181-5.

  Batista, J., R. Stusser, F. Saez and B. Perez (1996). "Effect of policosanol on hyperlipidemia and coronary heart disease in middle-aged patients. A 14-month pilot study." Int J Clin Pharmacol Ther 34(3): 134-7.

  Canetti, M., M. Moreira, R. Mas, J. Illnait, L. Fernandez, J. Fernandez, E. Diaz and G. Castano (1995). "A two-year study on the efficacy and tolerability of policosanol in patients with type II hyperlipoproteinaemia." Int J Clin Pharmacol Res 15(4): 159-65.

  Carbajal, D., M. L. Arruzazabala, S. Valdes and R. Mas (1998 ). "Effect of policosanol on platelet aggregation and serum levels of arachidonic acid metabolites in healthy volunteers." Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 58(1): 61-4.

  Castano, G., R. Mas Ferreiro, L. Fernandez, R. Gamez, J. Illnait and C. Fernandez (2001). "A long-term study of policosanol in the treatment of intermittent claudication." Angiology 52(2): 115-25.

  Castano, G., R. Mas, L. Fernandez, J. C. Fernandez, J. Illnait, L. E. Lopez and E. Alvarez (2000). "Effects of policosanol on postmenopausal women with type II hypercholesterolemia." Gynecol Endocrinol 14(3): 187-95.

  Castano, G., R. Mas, L. Fernandez, J. Illnait, R. Gamez and E. Alvarez (2001). "Effects of policosanol 20 versus 40 mg/day in the treatment of patients with type II hypercholesterolemia: a 6-month double-blind study." Int J Clin Pharmacol Res 21(1): 43-57.

  Castano, G., R. Mas, J. Roca, L. Fernandez, J. Illnait, J. C. Fernandez and E. Selman (1999). "A double-blind, placebo-controlled study of the effects of policosanol in patients with intermittent claudication." Angiology 50(2): 123-30.
  Fontani, G., D. Maffei and L. Lodi (2000). "Policosanol, reaction time and event-related potentials." Neuropsychobiology 41(3): 158-65.

  Gouni-Berthold, I. and H. K. Berthold (2002). "Policosanol: clinical pharmacology and therapeutic significance of a new lipid-lowering agent." Am Heart J 143(2): 356-65.

  Mas, R., G. Castano, J. Illnait, L. Fernandez, J. Fernandez, C. Aleman, V. Pontigas and M. Lescay (1999). "Effects of policosanol in patients with type II hypercholesterolemia and additional coronary risk factors." Clin Pharmacol Ther 65(4): 439-47.

  Menendez, R., R. Mas, A. M. Amor, R. M. Gonzalez, J. C. Fernandez, I. Rodeiro, M. Zayas and S. Jimenez (2000). "Effects of policosanol treatment on the susceptibility of low density lipoprotein (LDL) isolated from healthy volunteers to oxidative modification in vitro." Br J Clin Pharmacol 50(3): 255-62.

  Mirkin, A., R. Mas, M. Martinto, R. Boccanera, A. Robertis, R. Poudes, A. Fuster, E. Lastreto, M. Yanez, G. Irico, B. McCook and A. Farre (2001). "Efficacy and tolerability of policosanol in hypercholesterolemic postmenopausal women." Int J Clin Pharmacol Res 21(1): 31-41.

  Norris, F. H., E. H. Denys and R. J. Fallat (1986). "Trial of octacosanol in amyotrophic lateral sclerosis." Neurology 36(9): 1263-4.

  Pons, P., M. Rodriguez, C. Robaina, J. Illnait, R. Mas, L. Fernandez and J. C. Fernandez (1994). "Effects of successive dose increases of policosanol on the lipid profile of patients with type II hypercholesterolaemia and tolerability to treatment." Int J Clin Pharmacol Res 14(1): 27-33.

  Stusser, R., J. Batista, R. Padron, F. Sosa and O. Pereztol (1998 ). "Long-term therapy with policosanol improves treadmill exercise-ECG testing performance of coronary heart disease patients." Int J Clin Pharmacol Ther 36(9): 469-73.

  Torres, O., A. J. Agramonte, J. Illnait, R. Mas Ferreiro, L. Fernandez and J. C. Fernandez (1995). "Treatment of hypercholesterolemia in NIDDM with policosanol." Diabetes Care 18(3): 393-7.

  Valdes, S., M. L. Arruzazabala, L. Fernandez, R. Mas, D. Carbajal, C. Aleman and V. Molina (1996). "Effect of policosanol on platelet aggregation in healthy volunteers." Int J Clin Pharmacol Res 16(2-3): 67-72.


  Kilde ordret: Helsenyt.com 2005


  !Klik her for at finde flere omtaler af kolesterol-relaterede emner.
  • Som kronisk syg gennem en menneskealder, svigtet af læger, genvandt jeg helbredet det seneste årti, alene takket være fremragende medicinsk forskning, lægerne ikke har tid til at læse, og lære af. På denne hjemmeside står jeg for formidling af viden/videnskab, jeg høstede og lærte af på min vej tilbage til livet.
  • Jeg er ikke en fan af alternativ medicin, jeg kun undtagelsesvis henviser til, men jeg er ikke fanatisk og kan skelne mellem fup og guld. Lægen Carsten Vagn-Hansen er afgjort guld, lige som hans beskedne hjemmeside. Om de fleste af hans bøger og pjecer kan man læse her.
  • Er du ramt af lavt stofskifte, som syg eller pårørende - besøg vores "stofskifte-butik" (ikke webshop) og vores anden hjemmeside, det norske Forum For Stoffskiftesykdommer der byder på hundredtusinder personlige beretninger, et utal af norske og danske stofskiftesyge har betroet hinanden gennem mange år. Bemærk dog, at vores norske forum har afviklet brugeraktiviteter, og ikke længere optager nye brugere.

Lignende emner

 1. Vi må ikke holde os selv sunde og raske...
  By Anina W. in forum Kosttilskud
  Svar: 3
  Nyeste indlæg: 22-11-08, 13:22
 2. Højt kolesterol, lavt D-vitamin og deres betydning
  By Tante Ana in forum Kolesterol / cholesterol
  Svar: 8
  Nyeste indlæg: 11-10-08, 09:29
 3. Bliv 100 år - på en sjov måde
  By Anne in forum Alderdommen
  Svar: 1
  Nyeste indlæg: 22-08-07, 10:34

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind