Viser resultater 1 til 2 af 2
 1. #1
  Registreringsdato
  Jul 2008
  Alder
  71
  Indlæg
  82

  Standard ME/CFS og TERM-modellen historisk

  Både en medicinsk og en samfundsskandale

  Der var en debattør her på listen, der nævnte, at det var ærgerligt med de slettede indlæg om bl.a. en mor med en 15 årig datter. Det må sikkert dreje sig om mit indlæg, hvor jeg beskriver et sygdomsforløb, som jeg opfatter, er omfattet af TERM Modellen. Jeg vil hermed skrive om forløbet endnu engang. Men eftersom jeg erfarer, at der er nogen, der har interesse i at læse en sådan beretning vil jeg denne gang skrive mere detaljeret og slutte med nogle samlede kommentarer om den sygdom, som har ramt os og kan ramme hvem som helst, da den kan slå ned i forbindelse med en influenza, en maveforkølelse, en vaccination eller andet.

  Hvis der er nogen, der orker at komme dette indlæg igennem modtages meget gerne kommentarer hertil.

  Skulle der være journalister, der har mod på at tage denne medicinske skandale op i medierne er jeg sikker på, at man gerne vil tale med vedkommende hos ME/CFS foreningen. Aftenposten i Norge har ofte artikler om emnet.

  Min datter blev syg dagen efter en MFR vaccination (13 år) med en masse forskellige symptomer – hævede lymfekirtler, rød hals, udslæt, hovedpine mavepine, kvalme svimmelhed, ondt i muskler og led, influenza symptomer m.fl. Dette endte efter nogle måneder med indlæggelse på et af landets større sygehuse, der efter visse undersøgelser kunne meddele, at det sikkert gjaldt en længerevarende virussygdom, men man mente, at vores datter nu var rask igen, og der blev gjort meget ud af, at hun endelig skulle begynde på skolen med det samme.

  Mærkværdigt nok var man mere optaget på sygehuset af den manglende skolegang, skolen var på sin side mest optaget af, at vores datter blev rask, man havde observeret, at hun var meget bleg og lignede en med influenza. På udskrivningsdagen var vores datter så dårlig, at vi måtte holde flere gange på vejen hjem, men sygehusets læge var alligevel ganske forarget over, at der ikke blev påbegyndt skole næste dag.

  En uge efter blev der først påbegyndt skolegang på halv tid, det gik nogenlunde, men hun virkede stadig dårlig. Efter sygehusets anbefaling kom hun på fuld skoletid, man havde indprentet os, at hun endelig skulle presses så meget som muligt i gang.

  Der gik ca. 14 dage på denne måde, og så var hun ret syg igen på samme måde som tidligere, og hun blev indlagt på sygehuset igen. Men på indlæggelsesdagen blev vi til vores overraskelse modtaget af en sygeplejerske, der tog vores datter i forhør på en ganske ubehagelig måde og fortalte os, at man på sygehuset anså hende for at være rask, men at hun blot skulle have et spark bagi for at komme i gang igen, og vi fik en længere moralprædiken om, hvordan man kunne havne i en ond cirkel osv. Sygeplejersken var ret nedladende og min mening som forælder blev uden videre affærdiget.

  Det vil sige – vi fik en diagnose (en raskmelding) overrakt af en sygeplejerske, hvilket må betyde, at lægerne havde stillet en diagnose, før vi overhovedet ankom til sygehuset, hvis ikke ligefrem sygeplejersker er begyndt at stille diagnoser!

  Vi regnede dette for at være en eller anden misforståelse, især da vi et par dage i forvejen havde aftalt med en af sygehusets læger, at der skulle udredes for sygdommen ME/CFS, som vi havde fået mistanke til, idet sygehuset ikke kunne finde nogen forklaring på symptomerne. Men lægen, der kom lidt senere kunne bekræfte dette, det eneste de ville gøre var at stille en psykolog til rådighed og give fysioterapeutisk træning.

  Jeg vidste, at en sådan behandling kunne være direkte skadelig netop for den sygdom, som vi havde mistanke til, jeg vidste også helt sikkert, at det drejede sig om fysiske tilstande og ikke psykiske, som sygehuset påstod, at det var.

  Sygdommen var begyndt ganske brat dagen efter en MFR vaccination, der var observerbare forhold, såsom positiv ANA (sygdom i kroppen), en pludselig fordoblet TSH, mangel på jern og D vitamin (som lægerne dog ikke opdagede), hævede lymfekirtler, rød hals, blanke øjne, mørk omkring øjnene + alle de andre symptomer som træthed, hovedpine, kvalme, svimmelhed, en stærk sygdomsfølelse, der gjorde, at hun måtte ligge ned hele tiden og ikke kunne klare hverken skolegang, fritidsaktiviteter eller noget andet..

  Sygdommen ME/CFS (Kronisk Træthedssyndrom) er en neurologisk sygdom (WHO G93.3) og prognosen kan afhænge af, om der er ordineret ro i sygdommens start – både psykisk og fysisk ro, da sygdommen er i centralnervesystemet. Sygdommen er ofte ikke særligt synlig.

  Jeg (moder) spurgte nu til de aftalte prøver for at undersøge for sygdommen ME/CFS, men lægen affærdigede dette med, at vores datter ikke havde omtalte sygdom, fordi hun så rask ud!

  En kontakt til ME/CFS foreningen havde oplyst os om, at der befandt sig en læge med kendskab til den mistænkte sygdom på sygehuset, vi spurgte til denne læge, da det var tydeligt, at de læger vi her havde kontakt til intet vidste om sygdommen og endda udtalte sig fejlagtigt om sygdommen. Dette kunne imidlertid ikke lade sig gøre, da vedkommende var på voksenafdelingen, og derfor ville det kræve en ny henvisning fra egen læge

  Vi valgte derfor at trække samtykke til indlæggelse tilbage, idet vi fandt den tilbudte behandling med psykolog og terapeutisk træning irrelevant, hvis ikke skadelig. Dette meddelte vi venligt lægerne – og at vi ville henvende os til egen læge for at få en henvisning til den læge på voksenafdelingen, der havde den nødvendige ekspertise.

  Man prøvede på alle mulige måder at tale os fra dette, men vi stod fast. Det var desuden en næsten uudholdelig tanke for vores datter at skulle indlægges på børneafdelingen, hvor der var smækkende døre og fjernsyn, der kørte uafbrudt med tegnefilm. Dette på grund af den ekstreme støjoverfølsomhed, hun havde fået i forbindelse med sygdommen. Senere fandt vi ud af, at det netop er et af symptomerne i sygdommen ME/CFS. Visse steder i udlandet, hvor man har viden og forståelse for sygdommen er der eksempler på, at sådanne patienter indlægges i rum, der er isoleret mod støj.

  Dagen efter hjemkomsten blev vi ringet op af sygehusets læge, der kunne meddele, at lægerne ville sende en underretning til socialforvaltningen, hvori man ville meddele, at vi, forældrene ikke gav støtte til skolegang. På denne måde blev der fra sygehusets side sendt to underretninger til socialforvaltningen og ikke nok med det, disse var bevisligt fyldt med injurier og usande oplysninger.

  Derpå startede så en kamp med socialforvaltningen, der selvfølgelig, som de sagde, troede på, hvad de kloge læger sagde. Flere kampe er dog vundet her – ved selv at sætte sig ind i lovene, ikke stole på nogen, få løbende aktindsigt i alt, her kunne konstateres glemte papirer, sagsbehandling, der grænser til bedrageri. En advokat har dog kaldt det bedrageri.

  Speciallæge konstaterede nogle måneder senere, at der var tale om sygdommen ME/CFS, hvilket igen blev slået fast på et større hospital med landsdelsfunktion.
  2 andre speciallæger med kendskab til sygdommen er ligeledes enige i, at det drejer sig om sygdommen ME/CFS

  Sygdommen har for nylig fået et blåstempel som vaccinationsskade, da den er beskrevet som sådan under Science Direct

  Dansk sundhedsvæsen beklager, de har ikke kendskab til og kan ikke hjælpe med denne sygdom. ME/CFS foreningen kan fortælle – ovenstående er ikke et enkelt uheldigt tilfælde, men mere reglen end undtagelsen. De børn, der i Danmark har denne diagnose har alle været igennem noget lignende eller noget, der er værre. Nogle meget tæt på tvangsfjernelse, hvis der ikke ligefrem har været nogen. Desuden hele patientgruppen får lov til at passe sig selv.

  For egen regning tager vi til belgisk læge, der behandler efter nyere videnskabeligt dokumenteret forskning, via belgiske laboratorier er der konstateret tarmbakterier i blodet (utæt tarm) + dyre overført bakterier a la Borrelia + immunologiske abnorme prøver.

  Vores egen offentlige læge har dog godkendt den udenlandske læges behandlingsplan, og der bliver givet langvarige antibiotika kure nu + anden medicin, men der havde været større chance for helbredelse, hvis en sådan behandling var foretaget på et tidligere tidspunkt.

  Desværre er der nogle patienter, der sidder i kørestol, kan ikke selv holde sig oppe, nogle ligger blot i et mørkt lokale og kan hverken læse eller se fjernsyn eller andet. Andre patienter kan knap spise eller gå på toilettet selv.

  Og dog, der er jo givet en masse forskningspenge til Forskningsenheden for Funktionelle Lidelser ved Århus Universitetshospital, så der må vel forskes meget i denne sygdom?

  Sagen er nemlig, at sygdommen ME/CFS er indsat direkte i TERM Modellen, da det efter dansk målestok (der hverken har viden om sygdommen eller kan klare de specielle immunologiske prøver) handler om fysiske klager uden organisk årsag – meget ærgerligt for patienterne, der nu skal udsættes for TERM Modellen som behandling for en så alvorligt invaliderende sygdom.

  Det vil sige, at der her i landet tilbydes samtaleterapi og antidepressive midler for en tilstand, der handler om bakterier i blodet, immunologiske abnormiteter m. m. altså en betændelsestilstand. Forskes der så i denne sygdom på FFL – nej patienterne parkeres under TERM Modellen og de, der kan klare turen og økonomien kan søge hjælp i et andet EU land.

  For tiden er jeg optaget af at hjælpe en anden familie med lidt råd og vejledning, da de går det samme igennem nu med den forskel, at deres datter har været indlemmet i psykiatrisk regi i flere år, der har givet deres datter psykiske men.

  Engelske undersøgelser viser, at sygdommen ME/CFS er den største årsag til længerevarende skolefravær.

  Overlæge på Skejby hospital fortæller, at denne sygdom kan børn da ikke have?

  Norsk sundhedsvæsen har offentligt givet disse patienter en undskyldning for de dårlige forhold og mangelen på læger med kendskab til sygdommen ME/CFS

  Vi venter på noget tilsvarende i Danmark.

  Desuden ønsker vi, at sygdommen ME/CFS ikke fejlagtigt medtages i TERM Modellen eller endnu bedre – TERM Modellen fjernes helt eller i hvert fald gennemgår en hel del justeringer.

  + selvfølgelig læger med kendskab til sygdommen og som følger fagligt med, så de kan være i stand til i det mindste at hjælpe med behandling for sygdommen og ikke henviser til psykiatrisk regi, fordi de ikke har det rette kendskab.
  Re: både en medicinsk og en samfundsskandale

  Jeg kan kun udtrykke en stor tak til dig, fordi du nu bringer dette indlæg. Du har ret i, at det er en medicinsk skandale af rang, og jeg tillader mig derfor at indsætte en kopi af en skrivelse, jeg har forsøgt at få medierne til at trykke.
  De har dog ikke turdet det (endnu) men jeg håber, nogen vil være modige nok til at tage emnet op, for det er samtidig en samfundsskandale af rang. Fra min synsvinkel er den altødelæggende for hele det danske samfundssystem. For alle gældende love og regler er sat ud af kraft med denne model., samtidig med at jeg er alvorligt bange for at mange menneskers liv står på spil.

  Hvem bestemmer i DK ?

  Er hele Danmark i virkeligheden i gang med det store interne opgør om magten ?

  Venstrefløjen anvender her : Ringe-i-vandet-effekten, som tager udgangspunkt i, at hvis noget bliver gentaget tilpas mange gange, vil det pr. automatik blive videregivet som viden om……. For det har vi hørt. Jeg fornemmer at DK er på vej mod Glasnost, mange år forsinket. Det er fordelen ved et oplyst viden-samfund. Alt går så stærkt, at ingen følger op på nye informationer, og ingen undersøger tingene i dybden. Og det er en billig og effektiv model, når man har de rigtige i ryggen.

  Dette blev yderligere bestyrket ved udtalelserne fra tidl. Minister og borgmester Thorkild Simonsen, da han i medierne udtalte, at ”Christiansborg bare laver lovene, men det er kommunerne, der praktiserer dem”. Og dette udnyttes.

  Mennesker med Fibromyalgi, ME/CFS, Whiplash mm bliver behandlet efter denne opskrift .

  Det startede i England i 1980`erne af psykiateren Simon Wessely og Oxford School, og dette dannede baggrund for den i Danmark udvidede form kaldet Term-model, og lanceres som Liaison-psykiatri. I England førte hans krig mod disse grupper til, at alle teorierne blev forkastet og at sygdommen efterfølgende blev anerkendt i House of Lords som værende reelle og ikke psykiatriske, som gruppen ellers egenhændigt havde forsøgt at få dem ind under.

  Ligeledes, at WHO nægtede at skulle være på vej til at tildele dem er nummer under psykiske lidelser. Det bevirkede at dr. Wessely måtte trække sig tilbage. Det samme forøg er nu under fuld udvikling i Dk, til trods for at WHO i den nye opdatering af listen har sat Fibro ind i egen gruppe under gigtlidelser.
  Ligeledes den kendsgerning, at ifølge WHO har disse diagnoser nu fået selvstændige godkendelseskriterier, ligesom de er anerkendt af den danske sundhedsstyrelse.

  Men ringene havde bredt sig til DK, og er blevet yderligere viderebragt af (især) Lise Ehlers og ”Forskningsenheden for Funktionelle Lidelser” i Århus, og efterfølgende på Bispebjerg Hospital. Denne blev udviklet til samme brug. Alt sammen hjulpet godt på vej af DR med altid meget rosende omtaler og programmer med Lise Ehlers. Især efter udgivelse af bogen ”Ondt i livet”.
  Hun fortsatte sin foredragsvirksomhed over for landets socialchefer i 2004, og denne succes blev gentaget i 2005 over for landets socialrådgivere. Så nu var landets sociale myndigheder med, for nu ”vidste de jo heldigvis hvad det drejede sig om”, og derfor har de i stor stil lukket af for mange menneskers mulighed for at søge den pension, som de i virkeligheden ville være berettiget til, ud fra disse meget alvorlige og smertefulde kroniske sygdomme, der reelt er tale om.
  Se evt www.kronisktraethedssyndrom.dk

  Mange af disse mennesker bliver i stedet parkeret på kontanthjælp, hvilket vil sige 0 kroner, hvis de er gifte, som mange er, ligesom det har store konsekvenser for en evt. pensionskasseudbetaling. Andre bliver i stedet nægtet fortsatte sygedagpenge, meningsløse arbejdsprøvninger og en evig mistænkeliggørelse.
  Når disse mennesker så samtidig ikke kan få adgang til den vederlagsfri behandling (fysioterapi, kiropraktor, ophold på rygcenter til genoptræning mm, samt nægtelse af hjælpemidler), som andre grupper har ret til, men nu i stedet selv må betale det hele, er konsekvenserne enorme for disse.

  Mange kan dog slippe uden om denne fælde, hvis de i stedet vil modtage "behandling" på førnævnte institut.

  At ”behandlingen,” som instituttet tilbyder, og sociale myndigheder kræver, i stedet er deltagelse i et randomiseret (efter lodtrækningspricippet) forsøg bliver derved helt hen i vejret, idet disse mennesker ikke på forhånd får at vide, om de skal have behandling i form af antidepressiv medicin (lykkepiller eller gammeldags medicin), motion og adfærdsterapi, eller om de i stedet skal have placebo.
  Ligeledes at de nu anvender tricykliske antidepressiva, under henvisning til at disse er smertelindrende. Til trods for at de kun er godkendt til epilepsi-behandling.

  Set i lyset ad, at gruppen havde fået aftale i stand med bl.a.Region Nordjylland ang. videreuddannelse og træning af en gruppe på 24 praktiserende læger (det var allerede i 06,så der er kommet flere til), og som nu skulle trænes i at klarlægge, om det i det hele taget var nødvendigt at sende dem videre til en udredning ved eksempelvis en Rheumatologisk speciallæge eller om den pågældende læge i stedet kan klare det i sin praksis, viser med al tydelighed, hvorledes situationen bliver udnyttet. Og der er nu stillet i udsigt med den nye psykiatriplan, at NJ skal have en Liaisonpsykiatrisk afd. For, nu er NJ kommet i ”det gode selskab” ved at de er en del at Aarhus Universitet.

  Alene den kendsgerning, at en så stor gruppe mennesker med eksempelvis gigt nu pludselig i stedet bliver psykiatriseret, endda uden medvirken af en psykiater er tankevækkende. For det er der her tale om, idet mange af disse nu bliver betegnet som ”somatiserende”. Dette er egentlig en ret alvorlig psykiatrisk lidelse, men dette kommer nu til at foregå let og billigt.

  Og det er ikke svært at regne ud, hvor svært det vil være at slippe af med ”diagnosen” igen, når den først én gang er sat på personen. Er der tvivl, kan man jo læse artiklen af Niels Lillelund, som blev offentliggjort den 5.september 2004 : ”Dømt psykisk syg af 10 blækklatter og en computer”. Anne Hyllested, speciallæge i psykiatri, som var den person, som Lise Ehlers havde erklæret som værende psykisk syg, men som var i denne målgruppe af patienter, fortalte her om den store klagesag, hun måtte gennemgå i patientklagenævnet, hvor hun fik medhold i samtlige 15 klagepunkter. Varigheden var 4 år. Til trods for dette fik Lise Ehlers lov til at fortsætte sin foredragsvirksomhed.

  Anne Hyllested var en af de første, som måtte gennem møllen, men mange er kommet til senere. Det er dog ikke vanskeligt at forestille sig, hvor ”let” det vil være for almindelige mennesker, som nu oven i købet bliver dopet ned med medicin, og som ikke har kendskabet til at føre en tilsvarende sag.

  Det værste er dog, at mange af disse mennesker med Fibromyalgi, ME/CFS m.fl. kun tåler medicin i meget små doser. Som et tankeeksperiment: hvis man forestiller sig:

  1. At denne gruppe efterfølgende nægter at tage medicinen pga bivirkningerne tænkes sammenfattet med de nye psykiatriplaner, som nu er på plads mange steder, vil disse så kunne tvangsmedicineres? Endda pga af et speciale, som ikke er godkendt noget steds, mig bekendt?.

  2. At denne gruppe patienter nu får medicin, og som nu samtidig er erklæret værende psykisk syge bliver overmedicineret, går det så ind under ”uforklarlige dødsfald blandt psykisk syge” ?

  Det er uhyggelige perspektiver

  Her er tale om en bevidst udnyttelse af f.eks. lægemanglen i bl.a. Nordjylland, både Rheumatologer og Psykiatere, samt den kendsgerning, at der iflg. Term-modellen står enorme samfundsmæssige kroner på spil, og derfor kan det lade sig gøre. Alle politikere hopper på den, hvis der er tale om, at denne gruppe både kan være med til at spare på sundheds- og socialområdets midler, og oven i købet (efter endt behandling) komme tilbage til arbejdsmarkedet. At visse læger samtidig er ejere af disse ”rehabiliteringscentre”, og fungerer som lægekonsulenter for kommunerne gør absolut ikke borgernes retssikkerhed større. Og at medicinfirmaer står som sponsorer på projekterne ligeledes.

  Det elitære DK har den store magt. Den borgerlige regering har arbejdet med at lovgive, og de gamle socialdemokrater udnytter systemet, især i kraft af det kommunale selvstyre, og alt dette kan lade sig gøre pga den enorme viden de har om, hvorledes systemerne er bygget op. De har, trods alt, selv lavet dem og ved derfor hvor svaghederne er. Her er nepotismen virkelig kommet til sin ret.

  Taberne bliver alle udenfor (os som patienter og pårørende) i elitære system. For hvem kan føle sig sikker på noget som helst mere.
  ”Anspændt til det yderste for at løfte den mægtige sten og atter og atter skubbe den op ad bjergets side...."(Albert Camus om Sisyfos)

 2. #2
  Registreringsdato
  Jul 2008
  Alder
  71
  Indlæg
  82

  Standard Re: ME/CFS og TERM-modellen historisk

  Bagmændene bag hele denne TERM-model er Per Fink, Arne Rolighed (som stod for sygehusudgifterne i Aarhus amt) og Arne Roligheds kone, som er privatpraktiserende psykolog i Aarhus, samt professor Niels Ehlers (gift med Lise Ehlers, som også er psykolog), som var ansat på Aarhus Kommunehospital. Han startede bl.a. med at praktisere ideen om, at patienter mod egenbetaling kunne blive indlagt og opereret på et offentligt sygehus.

  Dette var mange år før det blev anerkendt medprivathospitaler. så altså... patienterne blev indlagt ligesom alle andre der kom med med henvisninger, men kom til i løbet af nogle få dage, og betalte så den offentlige pris pr. sengedag selv. så de hoppede køen over og beslaglagde sengene på øjenafdelingen. en almindelig korrektion af øjnene kostede fra starten 2500 kr./dag, altså typisk med 3 dages indlæggelse 7500.

  Mit gæt er, at det har været for at få afprøvet, hvor meget patienter selv er villige til at betale, altså en før-premiere for privathospitaler. Det er nu videreført til, at patienter også mod egenbetaling, kan blive undersøgt og få skrevet en lægeerklæring på sygehusene. Pengene herfor betales så direkte til lægens egen konto, selv om undersøgelserne foregår på sygehuset.

  Det "smarte" her er, at patienten får en diagnose og et stykke papir til eksempelvis sociale myndigheder, når der skal søges om fleksjob og pension, men deres diagnoser bliver ikke lagt ud under sygehusundersøgelser. Så det er kun dem, som patienten viser papiret til som ved, at der er givet diagnoser.

  De mennesker, som er i klemme i systemet, kan nu blive betegnet som "patienter på doctor-shopping", og det anvender de så efterfølgende som "bevis" på at patienten er somatiserende og dermed hører til i gruppen, som hører under TERM-modellen.

  Jeg synes, det er så beskidt og nedrig en måde at gøre tingene på. Og formålet har udelukkende været at få så mange penge som muligt til kræftområdet, og derved få lavet en omfordeling af sundhedsudgifterne. og dette skulle naturligvis foregå så lusket som muligt, så ingen fik kendskab til det. Så de valgte denne model.

  Og for at få den så udbredt som muligt, uden at der blev debat om emnet, var det så de valgte at lave "klinik for funktionelle lidelser" i Aarhus. De begyndte nu at "undervise i og holde foredrag om" disse patienter, og så lade det sive lige så stille ud. Det skulle brede sig som "ringe i vandet", så så mange som muligt blev sat i den rigitge bås, og politikerne ikke fik nys om det.

  Man må nu sige, at "operationen lykkedes, men patienten døde desværre". Så her kan I se min grund til aldrig at støtte "Kræftens Bekæmpelse". Jeg har den allerstørste medynk og sympati for de stakkels mennesker, men hvis prisen til al deres forskning udelukkende skal være på bekostning af, efter deres mening, helst op til ca. 1/3 af alle andre patientgrupper, står jeg altså af... MEN DØM SELV

  Til orientering kan jeg oplyse, at Instituttet blev startet allerede i 1999, men havde da været under planlægning i mange år.

  I 2001 blev Instituttet officielt indviet af Arne Rolighed, som selv havde stået for at skaffe økonomien til det. Og som sygehusansvarlig i Aarhus Amt, var det derfor her det startede. Han var nu blevet sundhedsminister (uden at der blev ballade af den grund. Socialdemokraterne havde tradition for, at man skulle have været medlem af partiet i mindst to år for at kunne opstilles til en ministerpost. Han havde været det i to dage, men han havde "indblikket i hvordan en offentlig instans og foreningsliv arbejdede", så det blev anerkendt uden protester).

  Men det har været planlagt længe. Det kan man se ved at studere Psykiatriloven af 1998. Minister dengang: Carsten Koch. Her kan man se, at det må have været under planlægning, for der mangler netop de to kapitler som omhandler tvang i psykiatrien, "der skulle diskuteres i folketinget på et senere tidspunkt". Så her blev der lavet en åbning for at personerne skulle modtage behandling.

  Det første år startede de med et budget på ialt 30 mio. til deres "forskning". Og allerede i 2000 startede de deres uddannelser og oplysningskampagner ude omkring. Ligesom de begyndte at hverve praktiserende læger til at tage uddannelsen. Deres mål var fastsat til at skulle have x-antal lægeer overbevist hvert år. amt for amt, så det er ikke alle steder, de er ligeså langt fremme som Nord- og Midtjylland. Det var de første steder.. Pionerområderne. Men mange var allerede orienteret på dette tidspunkt.

  Hjørring sygehus var eet af de første. Måske derfor der er kommet så mange artikler om "patienter på pengejagt" herfra? Ligesom der blev fortalt om TERM-modellen på Fibromyalgiforeningens landsmøde dette år. Men jeg hører intet angående dette fra DFF. hvorfor ikke, mon ? I årene derefter blev det kraftigt udbredt til også at skulle være en orientering til landets amtschefer og socialrådgivere m.fl.

  Ingen er i dag i tvivl om den rolle, Lise Ehlers efterfølgende havde spillet i denne udbredelse, godt hjulpet af bl.a. Jens Gaardboe fra DR, som indtil da havde haft flere års pause fra DR. Her var han i stedet "kommunikationschef" ved Lundbeck-koncernen (lykkepillefabrikanten) og Lise Ehlers var selv gift med en professor på Aarhus universitetsklinik, ligesom hendes datter var den som stod for medicinudgifterne i Aarhus Amt.

  Læg især mærke til, at det er psykologerne på universitetet som står for dette.
  Jeg vil hævde, at alt dette ikke er et tilfælde. Men bedøm det selv.

  mange hilsner fra rosamaria


  Læs meget mere om TERM-modellen -> HER!
  ”Anspændt til det yderste for at løfte den mægtige sten og atter og atter skubbe den op ad bjergets side...."(Albert Camus om Sisyfos)

Lignende emner

 1. TERM-modellen og pressefrihed
  By Bea in forum TERM-modellen
  Svar: 17
  Nyeste indlæg: 15-11-10, 10:18
 2. TERM-modellen - hvad er det?
  By admin in forum TERM-modellen
  Svar: 4
  Nyeste indlæg: 15-08-09, 13:45
 3. Svar: 4
  Nyeste indlæg: 18-09-08, 18:02

Bookmarks

Regler for indlæg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Log ind

Log ind