Anina W.
Administrator
"Det glykæmiske indeks - en moderne revolution"
af J. Brand-Miller m.fl.
Om bogen:
Det glykæmiske indeks (forkortet til GI) er en måleenhed for kulhydraters kvalitet og dermed for, hvor hurtigt blodsukkeret stiger efter vi har spist.
Kulhydrater, der nedbrydes hurtigt i fordøjelsesprocessen, har et højt GI, og deres virkning på blodsukkeret er hurtig og voldsom. Kulhydrater, der nedbrydes langsomt, og som gradvist frigiver glukose (sukker) til blodet, har et lavt GI.
I et klart og letforståeligt sprog redegør bogen for alt hvad der er værd at vide om GI. Beskriver principperne bag kostomlægning til kost med lav GI (glykæmisk indeks). Med tabeller over GI-værdier, opskrifter og kostplaner
ISBN: 87-11-16764-5
Medforfatter : Jennie Brand-Miller - Kaye Foster-Powell - Stephen Colagiuri
Oversat af Annelise Skov (fra australsk engelsk)
350 sider, Aschehoug
1 udgave, 1 oplag
Trykt i 2003
Original titel : The new glucose revolution
DKK 199,00
http://www.ibooks.dk/default.asp?mode=show_item&vare_id=124512
Bagside omtale:
Her er endelig en dansk udgave af bogen. Slut med at tælle kalorier! Nu handler det om kostens glykæmiske indeks (forkortet GI), som er en måleenhed for kulhydraternes kvalitet og dermed for, hvor hurtigt blodsukkeret stiger, efter vi har spist. Kulhydrater, der nedbrydes hurtigt i fordøjelsesprocessen, har et højt GI, og deres virkning på blodsukkeret er hurtig og voldsom. Kulhydrater, der nedbrydes langsomt, og som gradvist frigiver glukose (sukker) til blodet, har et lavt GI.
I et klart og forståeligt sprog redegør Det glykæmiske indeks - en moderne revolution for alt det, du har brug for at vide om GI, og hvorfor er det så vigtigt for et godt helbred livet igennem. GI kan hjælpe dig med at:
Om forfattere:
Jennie Brand-Miller er professor i humanernæring ved afdelingen for humanernæring på School of Molecular and Microbian Biosciences ved University of Sydney, og hun er desuden præsident forThe Nutrition Society of Australia. Hun er uddannet B.Se. (1975) og PhD (1979) ved University of New South Wales. Hun har undervist på de videregående studier i ernæring og diætik ved University of Sydney i mere end 24 år og leder for tiden et team af 12 forskere (herunder fem PhD-studerende), der forsker helt specifkt i alle aspekter af kulhydrater - kost og diabetes, det glykæmiske indeks i fødevarer; insulinresistens, laktoseintolerance og oligosakkarider i børneernæring. Hun interesserer sig specielt for ernæring inden for rammerne af den menneskelige evolution og i de australske aboriginers kost. Hun har udgivet 16 bøger og 140 videnskabelige artikler.
Kaye Foster-Powell er autoriseret praktiserende diætist med stor erfaring inden for området diabeteskontrol. Som færdiguddannet bachelor fra University of Sydney (BSe. 1987, Master's Degree i ernæring og diætik 1994) har hun ledet forsknings¬projekter med fokus på fødevarers glykæmiske indeks og dets praktiske anvendelse i de sidste 15 år. I øjeblikket fungerer hun som diætist ved Wentworth Area Diabetes Services i New South Wales og rådgiver om alle aspekter ved det glykæmiske indeks.
Assoc. Prof. Stephen Colagiuri er leder for Diabetes Centre og for afdeling for endokrinologi, stofskifte og diabetes ved Prince ofWales Hospital i Randwick, New South Wales. Han er uddannet ved University of Sydney i 1970 og blev optaget som medlem af The Royal Australasian College of Physicians i 1977. Han har en tilsvarende akademisk stilling ved University of New South Wales. Han har lagt navn til mere end 100 videnskabelige afuandlinger; hvoraf mange omhandler kulhydraternes betydning for diabetikeres kost.
Lisa Lintner er uddannet husholdningsøkonom i 1974, fik diplom i avanceret madlavning i 1977 og er uddannet lærer i 1979. Hun underviste derefter i ti år ved School of Hospitality and Catering i East Sydney og skolen for videregående uddannelser TAFE North Sydney (Technical And Further Education). Hun udgav senere sin kogebog Vegetables - A Taste of the Country, og for ikke så længe siden skabte hun opskrifterne til The New Glucose Revolution Life Plan. Forfatterskabet har suppleret hendes arbejde ved The Lisa Lintner Cooking School ved Sydneys sydligste kyst, med fokus på de bedste australske råvarer og med stærk fokus på lavglykæmiske opskrifter.
af J. Brand-Miller m.fl.
Om bogen:
Det glykæmiske indeks (forkortet til GI) er en måleenhed for kulhydraters kvalitet og dermed for, hvor hurtigt blodsukkeret stiger efter vi har spist.
Kulhydrater, der nedbrydes hurtigt i fordøjelsesprocessen, har et højt GI, og deres virkning på blodsukkeret er hurtig og voldsom. Kulhydrater, der nedbrydes langsomt, og som gradvist frigiver glukose (sukker) til blodet, har et lavt GI.
I et klart og letforståeligt sprog redegør bogen for alt hvad der er værd at vide om GI. Beskriver principperne bag kostomlægning til kost med lav GI (glykæmisk indeks). Med tabeller over GI-værdier, opskrifter og kostplaner
ISBN: 87-11-16764-5
Medforfatter : Jennie Brand-Miller - Kaye Foster-Powell - Stephen Colagiuri
Oversat af Annelise Skov (fra australsk engelsk)
350 sider, Aschehoug
1 udgave, 1 oplag
Trykt i 2003
Original titel : The new glucose revolution
DKK 199,00
http://www.ibooks.dk/default.asp?mode=show_item&vare_id=124512
Bagside omtale:
Her er endelig en dansk udgave af bogen. Slut med at tælle kalorier! Nu handler det om kostens glykæmiske indeks (forkortet GI), som er en måleenhed for kulhydraternes kvalitet og dermed for, hvor hurtigt blodsukkeret stiger, efter vi har spist. Kulhydrater, der nedbrydes hurtigt i fordøjelsesprocessen, har et højt GI, og deres virkning på blodsukkeret er hurtig og voldsom. Kulhydrater, der nedbrydes langsomt, og som gradvist frigiver glukose (sukker) til blodet, har et lavt GI.
I et klart og forståeligt sprog redegør Det glykæmiske indeks - en moderne revolution for alt det, du har brug for at vide om GI, og hvorfor er det så vigtigt for et godt helbred livet igennem. GI kan hjælpe dig med at:
- få et optimalt helbred
- tabe dig
- nedsætte din risiko for hjerteanfald
- kontrollere dit blodsukker
- kontrollere type 1- og type 2-diabetes
- tackle det metabolske syndrom
Om forfattere:
Jennie Brand-Miller er professor i humanernæring ved afdelingen for humanernæring på School of Molecular and Microbian Biosciences ved University of Sydney, og hun er desuden præsident forThe Nutrition Society of Australia. Hun er uddannet B.Se. (1975) og PhD (1979) ved University of New South Wales. Hun har undervist på de videregående studier i ernæring og diætik ved University of Sydney i mere end 24 år og leder for tiden et team af 12 forskere (herunder fem PhD-studerende), der forsker helt specifkt i alle aspekter af kulhydrater - kost og diabetes, det glykæmiske indeks i fødevarer; insulinresistens, laktoseintolerance og oligosakkarider i børneernæring. Hun interesserer sig specielt for ernæring inden for rammerne af den menneskelige evolution og i de australske aboriginers kost. Hun har udgivet 16 bøger og 140 videnskabelige artikler.
Kaye Foster-Powell er autoriseret praktiserende diætist med stor erfaring inden for området diabeteskontrol. Som færdiguddannet bachelor fra University of Sydney (BSe. 1987, Master's Degree i ernæring og diætik 1994) har hun ledet forsknings¬projekter med fokus på fødevarers glykæmiske indeks og dets praktiske anvendelse i de sidste 15 år. I øjeblikket fungerer hun som diætist ved Wentworth Area Diabetes Services i New South Wales og rådgiver om alle aspekter ved det glykæmiske indeks.
Assoc. Prof. Stephen Colagiuri er leder for Diabetes Centre og for afdeling for endokrinologi, stofskifte og diabetes ved Prince ofWales Hospital i Randwick, New South Wales. Han er uddannet ved University of Sydney i 1970 og blev optaget som medlem af The Royal Australasian College of Physicians i 1977. Han har en tilsvarende akademisk stilling ved University of New South Wales. Han har lagt navn til mere end 100 videnskabelige afuandlinger; hvoraf mange omhandler kulhydraternes betydning for diabetikeres kost.
Lisa Lintner er uddannet husholdningsøkonom i 1974, fik diplom i avanceret madlavning i 1977 og er uddannet lærer i 1979. Hun underviste derefter i ti år ved School of Hospitality and Catering i East Sydney og skolen for videregående uddannelser TAFE North Sydney (Technical And Further Education). Hun udgav senere sin kogebog Vegetables - A Taste of the Country, og for ikke så længe siden skabte hun opskrifterne til The New Glucose Revolution Life Plan. Forfatterskabet har suppleret hendes arbejde ved The Lisa Lintner Cooking School ved Sydneys sydligste kyst, med fokus på de bedste australske råvarer og med stærk fokus på lavglykæmiske opskrifter.
***